American Dreamz

American Dreamz (2006)

| DVD
  • 1

Kuvitelkaa maa, jossa enemmän ihmisiä äänesti uutta popidolia kuin tulevaa presidenttiään. American Dreamz ottaa kritisoitavakseen kaksi Amerikan suurinta ilmiötä – Idols tv-ohjelman ja George W. Bush…

julkaistu 2009-02-19 / päivitetty 14.08. klo 14:02

KUVA 1

American Dreams
American Dreams 

American Dreamz

Ohjaus Paul Weitz
Näyttelijät Hugh Grant, Dennis Quaid, Willem Dafoe, Mandy Moore
Maa Yhdysvallat
Pituus 103 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 NBC Universal Television ja Depth of Field
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Alkuasetelma on lupaava satiiri: Kuvitelkaa maa, jossa enemmän ihmisiä äänesti uutta popidolia kuin tulevaa presidenttiään. American Dreamz (2006 Yhdysvallat) ottaa kritisoitavakseen kaksi Amerikan suurinta ilmiötä – Idols tv-ohjelman ja George W. Bushin.

Ohjaaja Paul Weitzin (American Pie, About a Boy) tuotos ei kuitenkaan yllä alkuasetelman tasolle. Elokuva sisältää olemattomia vitsejä, heikon käsikirjoituksen ja huonoa näyttelemistä loistavalta näyttelijäkaartilta. Hugh Grantista, Dennis Quaidista tai Marcia Gay Hardenista ei voi paljon hyvää sanoa. Voiton porukasta vie irtomahansa kanssa hyörivä Willem Dafoe, joka on eräänlainen irvikuva varapresidentti Dick Cheyneystä. Valitettavasti myös Saturday Night Livestä tuttu, lupaava Seth Myers jää kokonaisuuden jalkoihin eikä hänellä ole paljon virkaa elokuvassa.

Parasta antia ovat muutamat satiiriset kohtaukset Valkoisessa talossa. Huumori ja pilailu ei ole niin ylimenevää kuin muutaman vuoden takainen That’s My Bush, vaan hillityt piikittelyt osuvat paremmin. Aihe tai viesti jonka elokuva lopullisesti haluaa viestittää, on lumelääkkeiden ja eskapismin turhuus. Elokuva vaatii aitoutta, kritisoimalla amerikkalaista unelmaa. Loppuen lopuksi jää kuitenkin epäselväksi kritisoiko elokuva amerikkalaisen unelman tavoittelua, itse asiaa tai yhtään mitään.

teksti: © 2006 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202