Yes Man

Yes Man (2008)

| DVD
  • 3

Jim Carrey esittää Carl Allenia, miestä, joka päättää sanoa elämälle KYLLÄ. Sillähän se elämä aukeaa.

julkaistu 2009-04-28 / päivitetty 28.04. klo 20:08

KUVA 4

Jim Carrey ja Zooey Deschanel
Jim Carrey ja Zooey Deschanel 

KUVA 3

Jim Carrey ja Zooey Deschanel
Jim Carrey ja Zooey Deschanel 

KUVA 2

Jim Carrey
Jim Carrey 

KUVA 1

Jim Carrey ja Terence Stamp
Jim Carrey ja Terence Stamp 

Yes Man

Ohjaus Peyton Reed
Näyttelijät Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Rhys Darby, Terence Stamp
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Heyday Films, Village Roadshow Pictures, Warner Bros. Pictures, The Zanuck Company ja Warner Home Video Finland
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Yes Man on Jim Carreyn paluu puhtaan komedian pariin. Edellisestä täyskomediasta onkin aikaa, tylsähkö Bruce Taivaanlahja valmistui 2003. Vaikka Yes Mankaan ei missään nimessä ole parasta mahdollista Jimiä, se kuitenkin muistuttaa meitä siitä, että miehessä on vielä puhtia. Sellaiset elokuvat kuin Taalat taskuun, Dick ja Jane ja Numero 23 olivat vähällä tiputtaa miehen Hollywoodin Ö-mappiin.

Carrey esittää Yes Manissa Carl Allenia, jolla on takanaan jokseenkin negatiivinen elämänjakso, alkaen pitkän parisuhteen kariutumisesta. Sittemmin Carl masentui, vetäytyi vanhoista kaveripiireistä, kävi vähemmän ulkona, ja panosti lähinnä elokuvien katseluun. Kun Carl missaa tahallaan (?) parhaan kaverinsa kihlajaisjuhlat, hänen kaverinsa suivaantuvat lopullisesti ja ilmoittavat, että käytöksen on parempi muuttua tai pian ollaan entisiä kavereita.

Kuinka ollakaan, juuri silloin Carl päätyy messuille, jossa opetetaan ihmisille uudenlaista elämänasennetta: elämälle on sanottava ”kyllä”. Kaikelle on aina sanottava ”kyllä”! Carlin elämä muuttuu totaalisesti, kun hän alkaa vähitellen hyökätä positiivisella asenteella elämän kimppuun ja miettimään asioita uudella tavalla.

Tässähän ei olla keksimässä pyörää uudestaan tai halkaisemassa atomia. Kysymyksessä on hyvin perinteinen komedia, joka ei tarjoa kovin meheviä nauruja, eikä muutenkaan erotu selkeästi suuresta komedioiden massasta.

Paitsi yhdellä tavalla: Yes Man on harvinaisen positiivinen, hyväntuulinen ja elämänmyönteinen elokuva. Vaikka tämä komedia ei onnistukaan tarjoilemaan meille erityisen terävää komiikkaa tai persoonallista tarinaa, se onnistuu kuitenkin varmasti saamaan monet katselijansa hymyilemään. Sekin saattaa joulukiireiden keskellä olla jo hyvä saavutus elokuvalta.

Jim Carrey palaa roolisuorituksellaan lähelle 90-luvun uraansa. Carlin hahmo muistuttaa meitä sellaisista elokuvista kuin Valehtelija valehtelija, Me, Myself & Irene ja The Truman Show. Vaikka draamaakin on tullut kokeiltua, Carreyn ominta alaa taitaa sittenkin olla puhdas komedia ilman vetistelyä.

Sivuosissa nähdään pari hyvää näyttelijää ja miellyttävää roolisuoritusta. Zooey Deschanel (The Happening) on valloittava Carlin erikoisena ihastuksen kohteena ja Rhys Darby tekee hauskan roolisuorituksen Carlin (ilmeisesti) uusiseelantilaisena pomona.

Yes Man on kielletty Suomessa alle 11-vuotiailta, joka on sinänsä käsittämätöntä, ottaen huomioon kuinka hattaramainen elokuva on kyseessä. Kysymyksessä on silti koko perheelle soveltuva hyväntuulinen komedia, joka ei mullista kenenkään maailmaa, mutta saa katsojansa melko varmasti hymyilemään.

DVD: Warner Home Video Finlandin DVD-julkaisussa on kuvaformaattina 2.40:1 laajakuva ja ääniraitana Dolby Digital 5.1

Lähinnä Jim Carreyn ympärille rakennettuja koosteita löytyy kolme. Down time on the set of Yes Man on kooste Jim Carreyn pelleilyistä kuvauspaikalla ja Jim Carrey: Extreme Yes Man seuraa Carreyta kuvauspaikalla. Kolmantena koosteena on gag reel. Lisäksi mukaan on laitettu dokumentti elokuvassa esiintyvästä bändistä nimeltään Munchausen by Proxy ja viisi heidän musiikkivideotaan. Lisämateriaalien kesto on noin 30 minuuttia plus musiikkivideot. Lisämateriaaleja ei ole tekstitetty suomeksi.

Teksti © 2008 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202