Wild Things: Foursome

Wild Things: Foursome (2010)

| DVD
  • 2

Neljänteen osaan ehtinyt hömppäsaaga on jälleen täynnä bikinivartaloita ja rantamaisemia.

julkaistu 2010-06-21 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 3

Wild Things: Foursome
Wild Things: Foursome 

KUVA 2

Wild Things: Foursome
Wild Things: Foursome 

KUVA 1

Wild Things: Foursome
Wild Things: Foursome 

Wild Things: Foursome

Ohjaus Andy Hurst
Näyttelijät Jillian Murray, Ashley Parker Angel, Marnette Patterson, John Schneider, Jessie Nickson, Cameron Daddo, Mary Rachel Dudley
Maa Yhdysvallat
Pituus 88 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2010 Stage 6 Films, RCR Capital Partners I, Mandalay Pictures, SG Productions ja Sony Pictures Entertainment.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Tähtinäyttelijöillä varustettu kutkuttava jännäri Villit kuviot (1998) on tähän mennessä poikinut kolme itsenäistä jatko-osaa, joista Wild Things: Foursome (2010) on viimeisin. Neljäs osa jatkaa samoilla linjoilla edeltäjiensä kanssa. Pääosassa ovat jälleen treenatut bikinivartalot ja Floridan kuumat rantamaisemat.

Hömppäsaagan uusimman osan pääosassa on saamaton lellipentu Carson Wheetly (Ashley Parker Angel), joka elää juhlimiselle tiukasta hotellimiljonääri-isästään (Cameron Daddo) huolimatta. Isän ja pojan välejä hiertää se, että poika uskoo monien naisten suosiosta nauttineen isänsä olevan vastuussa äitinsä kuolemasta.

Kun isäpappa kuolee onnettomuudessa, tapaus lankeaa iljettävän etsivän Frank Walkerin (John Schneider) tutkittavaksi. Totuuksien paljastuessa käy kuitenkin ilmi, että asiat eivät olekaan sitä miltä ne näyttävät. Hotellipohatan kuoleman takana piilee niin paljon petoksia ja rahanhimoa, että kyseessä voi hyvinkin olla jopa murha.

Ohjaaja Andy Hurst on viihtynyt elokuvasarjan parissa ennenkin. Hänen kynästään on kehkeytynyt myös kaksi edellistä osaa vuosina 2004 ja 2005. Valitettavasti harjoitus ei kuitenkaan ole tehnyt mestaria. Vähäpukeisten barbienukkien seikkailut armottoman kieroilun ja rikosten maailmassa olisi parhaimmillaan voinut olla vaikkapa 2000-lukuinen vastine mainion camp-henkiselle Private Resortille (1985), mutta leffa ottaa itsensä aivan liian vakavasti.

Olematon juoni rullaa elokuvassa vauhdikkaasti. Yllättäviä käänteitä piisaa naurettavuuteen asti, hellittämättä edes lopputekstien aikana. Asioiden todellinen laita paljastuukin vasta pitkällä lopputekstien seassa. Idea on sinänsä hauska, mutta kovin monet katsojat tuskin huomaavat sinne asti jäädä katsomaan.

Leffan näyttelijät ovat epäilemättä valittu pelkän ulkonäkönsä perusteella. Pääosissa juonittelevat Jillian Murray, Ashley Parker Angel ja Marnette Patterson eivät ole järin lupaavia tulevaisuuden tähtiä. Etsivä Walkeria esittävä John Schneider selkeästi parodioi CSI: Miamin Horatio Cainen (David Caruso) koomisia maneereja, ja onkin elokuvan siedettävin näyttelijä.

Harmiton hömppäleffa olisi voinut olla hulvatonta kesäviihdettä, mutta yrittää koko ajan olla liian vakavasti otettava. Myös jäykät roolisuoritukset saavat toivomaan että koko elokuva olisi jäänyt tekemättä.

Villit kuviot -elokuvien taru tuskin loppui tähän, mutta toivottavasti ensi kerralla fanit palkitaan rennommalla ja hauskemmalla kokonaisuudella, joka pyyhkisi edeltäjänsä tylsän jälkimaun unohduksiin.

DVD: Sonyn Unrated Edition -levyn kuvanlaatu (1.85:1 anmorfinen) on nykyjulkaisujen mittapuulla hieman pehmeä. Ääniraitana on Dolby Digital 5.1. Lisämateriaaleista ei juuri voi puhua, sillä elokuvan kyytipoikana levyllä on ainoastaan pari traileria ja Blu-ray-mainos.

Teksti: © 2010 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202