Neljänteen osaan ehtinyt hömppäsaaga on jälleen täynnä bikinivartaloita ja rantamaisemia.
Tähtinäyttelijöillä varustettu kutkuttava jännäri Villit kuviot (1998) on tähän mennessä poikinut kolme itsenäistä jatko-osaa, joista Wild Things: Foursome (2010) on viimeisin. Neljäs osa jatkaa samoilla linjoilla edeltäjiensä kanssa. Pääosassa ovat jälleen treenatut bikinivartalot ja Floridan kuumat rantamaisemat.
Hömppäsaagan uusimman osan pääosassa on saamaton lellipentu Carson Wheetly (Ashley Parker Angel), joka elää juhlimiselle tiukasta hotellimiljonääri-isästään (Cameron Daddo) huolimatta. Isän ja pojan välejä hiertää se, että poika uskoo monien naisten suosiosta nauttineen isänsä olevan vastuussa äitinsä kuolemasta.
Kun isäpappa kuolee onnettomuudessa, tapaus lankeaa iljettävän etsivän Frank Walkerin (John Schneider) tutkittavaksi. Totuuksien paljastuessa käy kuitenkin ilmi, että asiat eivät olekaan sitä miltä ne näyttävät. Hotellipohatan kuoleman takana piilee niin paljon petoksia ja rahanhimoa, että kyseessä voi hyvinkin olla jopa murha.
Ohjaaja Andy Hurst on viihtynyt elokuvasarjan parissa ennenkin. Hänen kynästään on kehkeytynyt myös kaksi edellistä osaa vuosina 2004 ja 2005. Valitettavasti harjoitus ei kuitenkaan ole tehnyt mestaria. Vähäpukeisten barbienukkien seikkailut armottoman kieroilun ja rikosten maailmassa olisi parhaimmillaan voinut olla vaikkapa 2000-lukuinen vastine mainion camp-henkiselle Private Resortille (1985), mutta leffa ottaa itsensä aivan liian vakavasti.
Olematon juoni rullaa elokuvassa vauhdikkaasti. Yllättäviä käänteitä piisaa naurettavuuteen asti, hellittämättä edes lopputekstien aikana. Asioiden todellinen laita paljastuukin vasta pitkällä lopputekstien seassa. Idea on sinänsä hauska, mutta kovin monet katsojat tuskin huomaavat sinne asti jäädä katsomaan.
Leffan näyttelijät ovat epäilemättä valittu pelkän ulkonäkönsä perusteella. Pääosissa juonittelevat Jillian Murray, Ashley Parker Angel ja Marnette Patterson eivät ole järin lupaavia tulevaisuuden tähtiä. Etsivä Walkeria esittävä John Schneider selkeästi parodioi CSI: Miamin Horatio Cainen (David Caruso) koomisia maneereja, ja onkin elokuvan siedettävin näyttelijä.
Harmiton hömppäleffa olisi voinut olla hulvatonta kesäviihdettä, mutta yrittää koko ajan olla liian vakavasti otettava. Myös jäykät roolisuoritukset saavat toivomaan että koko elokuva olisi jäänyt tekemättä.
Villit kuviot -elokuvien taru tuskin loppui tähän, mutta toivottavasti ensi kerralla fanit palkitaan rennommalla ja hauskemmalla kokonaisuudella, joka pyyhkisi edeltäjänsä tylsän jälkimaun unohduksiin.
Teksti: © 2010 Kreeta Korhola
Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!
Lue lisää »Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.
Lue lisää »Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…
Lue lisää »Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.
Lue lisää »Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.
Lue lisää »Peter Panin päivitys kaivaa keijupölyn alta keskiöön tarinamallin eksistentiaaliset väristykset aikuistumisesta.
Lue lisää »Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
PÄÄTOIMITTAJA