Walt Disney Treasures: The Chronological Donald

The Chronological Donald (2004)

| DVD
  • 5

Walt Disney Treasures -sarja on jokaisen lyhyistä piirroselokuvista pitävän pakkohankinta. Loistavat piirroselokuvat takaavat nautinnollisia hetkiä kerta toisensa jälkeen.

Kari Glödstaf
julkaistu 2009-02-13 / päivitetty 12.07. klo 17:05

KUVA 1

The Chronological Donald
The Chronological Donald 

Walt Disney Treasures: The Chronological Donald

Ohjaus mm. Wilfred Jackson, Ben Sharpsteen
Näyttelijät äänet: Florence Hill, Clarence Nash
Maa Yhdysvallat
Pituus 290 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1934-1941 Walt Disney Pictures.
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Nykyään, kun Disney on yhä useammin synonyymi keskinkertaisille piirrosanimaatioille ja tyhjänpäiväisille perhe-elokuville, on ilahduttavaa huomata yhtiön panostaneen myös vanhojen klassikoidensa julkaisuihin. Enkä tarkoita tällä pitkiä piirroselokuvia, vaan lyhyitä piirrettyjä, joissa seikkailevat tutut Disney-hahmot Aku Ankasta Mikki Hiireen ja Plutosta Hessu Hopoon.

Yhdysvalloissa suuren suosion saanut Walt Disney Treasures -sarja saapui viime syksynä viimein Suomeen, kun Mickey Mouse in Living Colour sekä Silly Symphonies julkaistiin dvd:llä. Ulkoisesti julkaisut eivät ole amerikkalaisten veroisia (niissä on numeroidut peltikotelot), mutta väliäkö sillä, koska sisältö on tärkein ja näissä julkaisuissa se on silkkaa rautaa.

Kesäkuussa ilmestyi itseni eniten odottama kokoelma, The Chronological Donald. Kahdelle levylle on koottu kaiken kaikkiaan 36 Aku Ankka -lyhytelokuvaa vuosilta 1934-1941. Sarja alkaa luonnollisesti Akun debyytistä Viisas Kana Kananen (193)) ja jatkuu taukoamatta liki viiden tunnin ajan. Tähän väliin mahtuu lukemattomia ikiklassikoita, joiden ylöskirjaaminen veisi turhan paljon tilaa. Mutta älkää huoliko, kyllä ne kaikki tutut Aku-lyhytelokuvat levyltä löytyvät.

Jos Akun seikkailut kiinnostavat ja tahdot parasta mahdollista vastinetta rahoillesi, unohda aiemmat julkaisut ja osta hyllyysi The Chronological Donald. Et tule pettymään.

Dvd:Kuvan laatu on hyvä. Vanhoille elokuville tyypillistä rakeisuutta on mukana, samoin kuin muutama roskakin. Itseäni ei moinen haittaa, sillä onhan elokuvilla ikääkin, ja se joka moisen syyn vuoksi jättää julkaisun ostamatta, voi samalla tarkistaa onko asenteensa aivan kohdallaan.

Ääniraita on Dolby Digital 2.0 ja se on ainoastaan englanniksi. Hyvä niin, tämänkin julkaisun olisivat voineet pilata surkeat dubbaukset, jotka vhs-aikakaudelta ovat vielä tuoreessa muistissa. Ääniraita on hyvätasoinen. Tekstityksiä on mukana kuusi (suomi, ruotsi, tanska, norja, islanti sekä englanti). Elokuvien esipuhujana toimii Leonard Maltin.

Ekstroja löytyy jonkin verran. Mukana on kuvakäsikirjoituksia, studio-otoksia Akun tekemisestä, alkuperäispiirroksia, lyhytelokuva The Volunteer Worker sekä dokumentti Clarence Nashista, miehestä, joka antoi äänensä Aku Ankalle. Julkaisun mukana tulee vielä kolme Aku Ankka -postikorttia.

teksti: © 2004 Kari Glödstaf

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202