Walt Disney Treasures: The Chronological Donald

The Chronological Donald (2004)

| DVD
  • 5

Walt Disney Treasures -sarja on jokaisen lyhyistä piirroselokuvista pitävän pakkohankinta. Loistavat piirroselokuvat takaavat nautinnollisia hetkiä kerta toisensa jälkeen.

Kari Glödstaf
julkaistu 2009-02-13 / päivitetty 12.07. klo 17:05

KUVA 1

The Chronological Donald
The Chronological Donald 

Walt Disney Treasures: The Chronological Donald

Ohjaus mm. Wilfred Jackson, Ben Sharpsteen
Näyttelijät äänet: Florence Hill, Clarence Nash
Maa Yhdysvallat
Pituus 290 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1934-1941 Walt Disney Pictures.
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Nykyään, kun Disney on yhä useammin synonyymi keskinkertaisille piirrosanimaatioille ja tyhjänpäiväisille perhe-elokuville, on ilahduttavaa huomata yhtiön panostaneen myös vanhojen klassikoidensa julkaisuihin. Enkä tarkoita tällä pitkiä piirroselokuvia, vaan lyhyitä piirrettyjä, joissa seikkailevat tutut Disney-hahmot Aku Ankasta Mikki Hiireen ja Plutosta Hessu Hopoon.

Yhdysvalloissa suuren suosion saanut Walt Disney Treasures -sarja saapui viime syksynä viimein Suomeen, kun Mickey Mouse in Living Colour sekä Silly Symphonies julkaistiin dvd:llä. Ulkoisesti julkaisut eivät ole amerikkalaisten veroisia (niissä on numeroidut peltikotelot), mutta väliäkö sillä, koska sisältö on tärkein ja näissä julkaisuissa se on silkkaa rautaa.

Kesäkuussa ilmestyi itseni eniten odottama kokoelma, The Chronological Donald. Kahdelle levylle on koottu kaiken kaikkiaan 36 Aku Ankka -lyhytelokuvaa vuosilta 1934-1941. Sarja alkaa luonnollisesti Akun debyytistä Viisas Kana Kananen (193)) ja jatkuu taukoamatta liki viiden tunnin ajan. Tähän väliin mahtuu lukemattomia ikiklassikoita, joiden ylöskirjaaminen veisi turhan paljon tilaa. Mutta älkää huoliko, kyllä ne kaikki tutut Aku-lyhytelokuvat levyltä löytyvät.

Jos Akun seikkailut kiinnostavat ja tahdot parasta mahdollista vastinetta rahoillesi, unohda aiemmat julkaisut ja osta hyllyysi The Chronological Donald. Et tule pettymään.

Dvd:Kuvan laatu on hyvä. Vanhoille elokuville tyypillistä rakeisuutta on mukana, samoin kuin muutama roskakin. Itseäni ei moinen haittaa, sillä onhan elokuvilla ikääkin, ja se joka moisen syyn vuoksi jättää julkaisun ostamatta, voi samalla tarkistaa onko asenteensa aivan kohdallaan.

Ääniraita on Dolby Digital 2.0 ja se on ainoastaan englanniksi. Hyvä niin, tämänkin julkaisun olisivat voineet pilata surkeat dubbaukset, jotka vhs-aikakaudelta ovat vielä tuoreessa muistissa. Ääniraita on hyvätasoinen. Tekstityksiä on mukana kuusi (suomi, ruotsi, tanska, norja, islanti sekä englanti). Elokuvien esipuhujana toimii Leonard Maltin.

Ekstroja löytyy jonkin verran. Mukana on kuvakäsikirjoituksia, studio-otoksia Akun tekemisestä, alkuperäispiirroksia, lyhytelokuva The Volunteer Worker sekä dokumentti Clarence Nashista, miehestä, joka antoi äänensä Aku Ankalle. Julkaisun mukana tulee vielä kolme Aku Ankka -postikorttia.

teksti: © 2004 Kari Glödstaf

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Jodie Comer ja Ryan Reynolds

Free Guy Lue arvio »

Nick Cheung ja Yang Zi

Bodies at Rest Lue arvio »

Bae Doona

Barking Dogs Never Bite Lue arvio »

Scarlett Johansson ja Florence Pugh

Black Widow Lue arvio »

Margot Robbie, Daniela Melchior, Idris Elba ja David Dastmalchian

The Suicide Squad: Suicide Mission Lue arvio »

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202