Walt Disney Treasures: The Chronological Donald

The Chronological Donald (2004)

| DVD
  • 5

Walt Disney Treasures -sarja on jokaisen lyhyistä piirroselokuvista pitävän pakkohankinta. Loistavat piirroselokuvat takaavat nautinnollisia hetkiä kerta toisensa jälkeen.

Kari Glödstaf
julkaistu 2009-02-13 / päivitetty 12.07. klo 17:05

KUVA 1

The Chronological Donald
The Chronological Donald 

Walt Disney Treasures: The Chronological Donald

Ohjaus mm. Wilfred Jackson, Ben Sharpsteen
Näyttelijät äänet: Florence Hill, Clarence Nash
Maa Yhdysvallat
Pituus 290 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1934-1941 Walt Disney Pictures.
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Nykyään, kun Disney on yhä useammin synonyymi keskinkertaisille piirrosanimaatioille ja tyhjänpäiväisille perhe-elokuville, on ilahduttavaa huomata yhtiön panostaneen myös vanhojen klassikoidensa julkaisuihin. Enkä tarkoita tällä pitkiä piirroselokuvia, vaan lyhyitä piirrettyjä, joissa seikkailevat tutut Disney-hahmot Aku Ankasta Mikki Hiireen ja Plutosta Hessu Hopoon.

Yhdysvalloissa suuren suosion saanut Walt Disney Treasures -sarja saapui viime syksynä viimein Suomeen, kun Mickey Mouse in Living Colour sekä Silly Symphonies julkaistiin dvd:llä. Ulkoisesti julkaisut eivät ole amerikkalaisten veroisia (niissä on numeroidut peltikotelot), mutta väliäkö sillä, koska sisältö on tärkein ja näissä julkaisuissa se on silkkaa rautaa.

Kesäkuussa ilmestyi itseni eniten odottama kokoelma, The Chronological Donald. Kahdelle levylle on koottu kaiken kaikkiaan 36 Aku Ankka -lyhytelokuvaa vuosilta 1934-1941. Sarja alkaa luonnollisesti Akun debyytistä Viisas Kana Kananen (193)) ja jatkuu taukoamatta liki viiden tunnin ajan. Tähän väliin mahtuu lukemattomia ikiklassikoita, joiden ylöskirjaaminen veisi turhan paljon tilaa. Mutta älkää huoliko, kyllä ne kaikki tutut Aku-lyhytelokuvat levyltä löytyvät.

Jos Akun seikkailut kiinnostavat ja tahdot parasta mahdollista vastinetta rahoillesi, unohda aiemmat julkaisut ja osta hyllyysi The Chronological Donald. Et tule pettymään.

Dvd:Kuvan laatu on hyvä. Vanhoille elokuville tyypillistä rakeisuutta on mukana, samoin kuin muutama roskakin. Itseäni ei moinen haittaa, sillä onhan elokuvilla ikääkin, ja se joka moisen syyn vuoksi jättää julkaisun ostamatta, voi samalla tarkistaa onko asenteensa aivan kohdallaan.

Ääniraita on Dolby Digital 2.0 ja se on ainoastaan englanniksi. Hyvä niin, tämänkin julkaisun olisivat voineet pilata surkeat dubbaukset, jotka vhs-aikakaudelta ovat vielä tuoreessa muistissa. Ääniraita on hyvätasoinen. Tekstityksiä on mukana kuusi (suomi, ruotsi, tanska, norja, islanti sekä englanti). Elokuvien esipuhujana toimii Leonard Maltin.

Ekstroja löytyy jonkin verran. Mukana on kuvakäsikirjoituksia, studio-otoksia Akun tekemisestä, alkuperäispiirroksia, lyhytelokuva The Volunteer Worker sekä dokumentti Clarence Nashista, miehestä, joka antoi äänensä Aku Ankalle. Julkaisun mukana tulee vielä kolme Aku Ankka -postikorttia.

teksti: © 2004 Kari Glödstaf

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202