Vettä elefanteille

Water for Elephants (2011)

| DVD
  • 2

Robert Pattinssonin, Reese Witherspoonin ja Christoph Waltzin tähdittämä tarina vie mukanaan 30-luvun sirkukseen.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2011-08-21 / päivitetty 25.08. klo 23:11

KUVA 4

Robert Pattinson ja Reese Witherspoon
Robert Pattinson ja Reese Witherspoon 

KUVA 3

Reese Witherspoon ja Christoph Waltz
Reese Witherspoon ja Christoph Waltz 

KUVA 2

Robert Pattinson, Reese Witherspoon ja  Christoph Waltz
Robert Pattinson, Reese Witherspoon ja Christoph Waltz 

KUVA 1

Robert Pattinsson
Robert Pattinsson 

Vettä elefanteille

Ohjaus Francis Lawrence
Näyttelijät Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz
Maa Yhdysvallat
Pituus 120 min
Ikäraja K 13
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Vettä elefanteille on aiemmin musiikkivideo-ohjaajana tunnetun Francis Lawrencen dedyyttielokuva. Selviytymistarina sijoittuu 1930-luvun ankariin lamavuosiin. Menettämisen tuska ja elämän valinnat ovat elokuvan keskeisiä teemoja.

Nuori eläinlääketieteen opiskelija Jacob menettää vanhempansa auto-onnettomuudessa. Samalla häneltä menee myös koti ja opiskelupaikka rahavaikeuksien vuoksi. Nuorukainen joutuu miettimään elämäänsä kokonaan uudelleen. Hän hyppää ensimmäiseen asemalle tulevaan junaan, joka on yllättäen täynnä sirkusväkeä. Pian Jacob huomaa olevansa yksi sirkuslaisista. Töiden tuoksinassa hän iskee silmänsä kauniiseen Marleneen, joka valitettavasti sattuu olemaan sirkustirehtöörin vaimo.

Tarinaa kuljetetaan löyhästi kahdessa aikatasossa. Eläkeikäinen Jacob palaa sirkukseen ja alkaa kertoa tarinaansa sen hetkisille työntekijöille. Päätarina sijoittuu kuitenkin menneisyyteen, jolloin hän oli vielä nuori ja täynnä elämää. Samannimisessä kirjassa, johon elokuvan tarina pohjautuu, vanhan Jacobin elämää kuvattiin tarkemmin, limittäin muistelun kanssa. Tämän ajatuksen pudottaminen liki kokonaan adaptaatioversiosta nappaa alkuperäistarinasta ison palan.

Elokuva etenee kolmen päänäyttelijänsä varassa. Jakobina nähdään Twilight-elokuvista valokeilaan noussut komea Robert Pattinsson. Nuoren opiskelijan rooli antaa hänelle enemmän haastetta näyttelemiseen kuin tiukasti kirjoitettu teinivampyyrin hahmo. Hän tekee kelpo suorituksen, mutta kalpenee Christoph Waltzin rinnalla.

Waltz tuli tunnetuksi Kunniattomien paskiaisten natsiupseerina. Sen vuoksi hänet on helppo nähdä ankaran Augustin roolissa. Hän onkin eittämättä elokuvan paras näyttelijä. Kahden miehen välillä rimpuilee kaunis Marlene. Häntä näyttelee Reese Witherspoon, jota on vaikea mieltää Blondin Koston jälkeen vakaviin rooleihin. On myös harmillista, ettei Witherspoonin ja Pattinssonin kesken kipinöi. Rakkauden roihu jää valitettavan laimeaksi.

Vettä elefanteille on keskinkertainen tuotos. Siihen on napattu koskettavuuden pilkahdus, mutta siitä jää puuttumaan hyvän draaman jälkimainingit. Jos elokuvan jälkeen ei edes hetkeksi jää miettimään sen jälkeensä jättämiä ajatuksia, siitä jää puuttumaan jotain hyvin oleellista. Ja näin valitettavasti käy tässä tapauksessa.

DVD: FS-Filmin julkaisu on teknisesti hyvätasoinen. DD 5.1 äänet toistuvat kirkkaasti ja kuva (16:9) on terävä.

Lisämateriaalina levyllä on koosteet “Robert Pattinsson Spotlight” ja “Feature Performer Reese Witherspoon

Teksti: © 2011 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202