Velipuolet

Step Brothers (2008)

| DVD
  • 3

Will Ferrell ja John C. Reilly esittävät nelikymppisiä velipuolia.

julkaistu 2009-03-07 / päivitetty 08.05. klo 21:09

KUVA 3

John C. Reilly, Mary Steenburgen, Richard Jenkins ja Will Ferrell
John C. Reilly, Mary Steenburgen, Richard Jenkins ja Will Ferrell 

KUVA 2

Will Ferrell ja John C. Reilly
Will Ferrell ja John C. Reilly 

KUVA 1

Will Ferrell ja John C. Reilly
Will Ferrell ja John C. Reilly 

Velipuolet

Ohjaus Adam McKay
Näyttelijät Will Ferrell, John C. Reilly, Mary Steenburgen, Adam Scott, Richard Jenkins, Kathryn Hahn
Maa Yhdysvallat
Pituus 98 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Columbia Pictures, Relativity Media, Apatow Productions, Mosaic Media Group ja FS Film
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Will Ferrell ja John C. Reilly esittävät kahta nelikymppistä aikamiespoikaa, Brennania ja Dalea, jotka joutuvat muuttamaan saman katon alle heidän vanhempiensa (Richard Jenkins ja Mary Steenburgen) mentyä naimisiin. Teini-ikäisten tavoin koheltavat hyperaktiiviset rääväsuut eivät meinaa ensin tulla lainkaan juttuun keskenään, mutta lopulta tottuvat toisiinsa. Kun poikien vanhemmat alkavat kyllästyä kaksikon jatkuvaan lorvailuun, ja kuvioihin tulee vielä Brennanin ärsyttävän menestyksekäs pikkuveli (Adam Scott), pojat alkavat vihdoinkin ystävystymään ja ymmärtävät, että selviytyäkseen heidän on opittava puhaltamaan yhteen hiileen.

Kolmikko Adam McKay (ohjaaja), Ferrell ja Reilly ovat palanneet jälleen yhteen ja tuloksena on makoisan hauska komedia. Edellisen kerran kolmikko teki töitä yhdessä vuonna 2006 julkaistussa komediassa Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. Tälläkin kertaa kolmikko on hoitanut melkein kaiken keskenään, niin ohjauksen, käsikirjoittamisen, tuottamisen kuin näyttelemisenkin.

Velipuolet ei sovi kielenkäytön ja jokusen suhteellisen rivon gagin takia ihan perheen pienimmille, siksi elokuvalle onkin määrätty k-13-lätkä. Alapäähuumoria ei viljellä onneksi jatkuvasti, vaan mukaan mahtuu ihan oikeasti hienosti luotuja sketsejä ja Ferrellille ominaista slapstickiä. Sitähän nämä elokuvat rehellisyyden nimissä ovat, sarja sketsejä, jotka on sidottu yhteen jollain juonta muistuttavalla. Ja sellaisena Velipuolet toimii oikein mukavasti. Nauruja syntyy tasaiseen tahtiin heti alusta aina sopivasti överiksi vedettyyn loppuun asti.

Ferrell ja Reilly ovat hauskoja tutun oloisissa rooleissaan. Kaksikon fanit eivät varmasti tule pettymään. Pienemmissä sivurooleissa on Oscar-ehdokkaanakin ollut Richard Jenkins ja Mary Steenburgen, joille ei tosin ole kirjoitettu paljoakaan hauskoja repliikkejä.

DVD: FS Filmin DVD-julkaisulta löytyy DD 5.1-ääniraita englanniksi ja espanjaksi. Kuvaformaattina on 2.40:1 anamorfinen laajakuva.

Lisämateriaalipuolella riittää katseltavaa mukavasti. Poistettuja/vaihtoehtoisia kohtauksia löytyy 17-minuutin edestä ja pilalle menneitä ottoja yli neljä minuuttia. Lisäksi mukana on kooste leffan hauskimmista (?) repliikeistä. Levylle on mahdutettu myös Boats ´N Hoes-musiikkivideo. Levyn parasta antia on kommenttiraita, jossa ovat puhumassa Ferrell, Reilly ja ohjaaja Adam McKay.

Teksti: © 2008 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202