Vastavalmistunut

Post Grad (2009)

| DVD
  • 1

Gilmore Girlsin Alexis Bledel kompastelee elokuvassa, joka muistuttaa tv-sarjan jaksoa.

Anna Lehto
julkaistu 2010-07-12 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 3

Rydenin äitiä esittävä Jane Lynch on tuttu tv:n Glee-sarjasta.
Rydenin äitiä esittävä Jane Lynch on tuttu tv:n Glee-sarjasta. 

KUVA 2

Ryden ja paras kaveri Adam, eli Zach Gilford.
Ryden ja paras kaveri Adam, eli Zach Gilford. 

KUVA 1

Työt eivät vakuuta Ryden Malbya.
Työt eivät vakuuta Ryden Malbya. 

Vastavalmistunut

Ohjaus Vicky Jenson
Näyttelijät Alexis Bledel, Zach Gilford, Michael Keaton, Jane Lynch, Rodrigo Santoro
Maa Yhdysvallat
Pituus 88 min
Ikäraja 7 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Jos jota kuta jäi kaivelemaan, mitä Rory Gilmorelle tapahtui, kun kulttisarja Gilmoren tytöt loppui, voi vaikka katsastaa Vastavalmistunut-leffan. Alexis Bledel palaa filmissä juuri siihen, mihin jätti Rory Gilmorensa kolme vuotta sitten.

USA:n itärannikon sijaan ollaan Malbyjen kotikaupungissa jossakin keskilännessä. Ryden Malbylle (Alexis Bledel) se on varsinainen ongelma. Yliopistosta juuri valmistunut supersuorittaja kun ei pääse aivan heti kiihdyttämään elämänsä kiitoradalla. Unelmatyöpaikan mennessä menestyvälle opiskelijakaverille, joutuu Ryden takaisin perheensä huomaan, kunnes saa asiansa järjestettyä.

Enemmän kuin juonella ratsastaa elokuva henkilöhahmoilla. Feelgood-aalto on pyyhkäissyt ylitse tuotantotiimin ja käsikirjoittajat uivat trendissä kuin kala vedessä. Ryden Malbyn gilmoremaisen tarinan rinnalle on lisätty henkihieverissä kierivä suulas isoäiti, epätoivoista liikeideaa kehittelevä isä ja sosiaalisesti lahjaton pikkuveli. Koko kuviossa on hämmentävän paljon yhtäläisyyksiä hyvänolonelokuvien johtotähden Little Miss Sunshinen kanssa. Vastavalmistunut voisi olla tv-versio edellämainitusta filmistä.

Levyn ekstroilta selviää, että tekele perustuu suoraan käsikirjoittaja Kelly Fremonin omiin kokemuksiin. Vastaavia hyvinkin henkilökohtaisia tarinoita on valkokankailla esitetty aina. Samaan katsojaryhmään on viimeksi vedonnut varmasti Cody Diablon kirjoittama Juno. Ero näiden kahden filmin välillä on huikea. Siinä missä Juno on veikeä ja omaperäinen, on Vastavalmistunut kuin laiskasti tehty hyvänmielenelokuvan piraattiversio.

Elokuvaa on ihan hauska seurailla, sillä se muistuttaa pitkähköä tv-sarjan jaksoa. Huoletonta ja hauskaa sellaista, eikä kärryiltä tipu, vaikka kävisi vähän raottamassa jääkaapin ovea. Valkokankaille tätä elokuvaa ei ole tehty.

DVD: Tv-sarjan ja elokuvan lisäksi Vastavalmistunut on myös opetusvideo. Elokuvan selvä kohdeyleisö ovat opintonsa päättäneet, jotka eivät tiedä, mitä tehdä elämällään, niinpä DVD:n ekstroina nähdään elokuvan pääpari höpisemässä millaisia valintoja he ovat tehneet urallaan. Ekstrana on myös vinkkejä työhaastatteluun, interaktiivinen ammatinvalintapeli ja lopulta myös peli, jossa voi valita kumpi asu on hyvä työhaastatteluun. Ääniraitana DD 5.1. ja kuvasuhteena 1.85:1, molemmat peruslaatua.

Teksti: © 2010 Anna Lehto

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202