Vampyyrien imussa

Vampires Suck (2010)

| Blu-ray
  • 1

Aaron Seltzerin ja Jason Friedbergin “ihanuus” parodioi niin Twilight-saagaa kuin True Bloodiakin.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2011-01-07 / päivitetty 14.01. klo 15:03

KUVA 4

Matt Lanter & Ken Jeong
Matt Lanter & Ken Jeong 

KUVA 3

B.J. Britt & Jenn Proske
B.J. Britt & Jenn Proske 

KUVA 2

Chris Riggi
Chris Riggi 

KUVA 1

Jenn Proske & Matt Lanter
Jenn Proske & Matt Lanter 

Vampyyrien imussa

Ohjaus Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Näyttelijät Jenn Proske, Matt Lanter, Diedrich Bader, Chris Riggi, Anneliese van der Pol, Jeff Witzke
Maa Yhdysvallat
Pituus 82 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Jason Friedberg ja Aaron Selzer ovat kaiketi vihatuimpia elokuvantekijöitä tässä maailmankaikkeudessa. Scary Moviet (2000-2006) vielä jotenkin menettelivät, mutta nolojen Date Movien (2006), Epic Movien (2007) ja Mitäs me Spartalaisten (2008) jälkeen mieli viimeistään järkkyy.

Kaksikko ei näytä ymmärtävän, ettei heistä ole tekemään elokuvia. Jostain sitä rahaa näyttää herroille kuitenkin virtaavan, sillä näitä “ihanuuksia” syntyy kuin sieniä sateella, eikä loppua valitettavasti näy. Surkeista elokuvista huolimatta Friedbergin ja Selzerin tuotantoa on katsottava melkeinpä pakonomaisesti, jopa sen oman terveyden uhalla.

Parivaljakon uusin elokuva Vampyyrien imussa parodioi tämän päivän kuuminta vampyyritarinaa, Stephenie Meyerin kirjoittamaa Twilight-saagaa. Myös HBO:n sarja True Blood saa osakseen lokaa.

17-vuotias Becca Crane (Jenn Proske) muuttaa isänsä luo Sporksin pikkukaupunkiin ja rakastuu salaperäiseeen Edward Sulleniin (Matt Lanter). Beccan ja Edwardin välinen rakkaus on kaikkea muuta kuin helppoa, sillä Edward ei ole tavallinen kuolevainen vaan vampyyri.

Vampyyrien imussa on elokuva, josta ei oikein tahdo löytyä mitään sanottavaa. Siitä ei löydy mitään omaperäistä, sillä se on suora kopio Twilighteista niin juonensa, lavastuksena kuin myös repliikkiensä osalta.

Vavisuttavia naurukokemuksia on turha odottaa, sillä kaikki hauska on jo nähty alkuperäisissä elokuvissa – vieläpä tahattomasti. Susipoikien piukat farkkushortsit, puolialaston vartalo ja taustalla soiva It’s Raining Men on niin odotettua, että sääliksi käy. Niin so last seasonia.

Jotta arvostelu ei menisi suoranaiseksi haukkumiseksi, löytyy elokuvasta jotain hyvääkin – nimittäin Jenn Proske. Jos Kristen Stewart on estynyt näyttelemään tulevissa Twilight-filmatisoinneista, voi Prosken palkata hyvin hänen tilalleen. Proske on kuin Stewart kaikkine ärsyttävine maneereineen aina suun nykimisestä hiusten sukimiseen.

Friedberg ja Selzer onnistuivat jälleen kerran tuottamaan jotain sellaista, jota ei olisi pitänyt tehdä, mutta jota kuitenkin sopi odottaa.

Blu-ray: FS Filmin julkaiseman blu-rayn kuvaformaatti anamorfinen laajakuva 1.85:1-kuvasuhteella on tarkka ja ääniraita toistuu kaiuttimista 5.1 DTS-HD Master Audiona. Ekstroja levyllä on niukasti: poistettujen ja epäonnistuneiden kohtausten lisäksi löytyy teatteritrailer. Elokuva on mahdollista katsoa joko teatteriversiona tai pidennettynä versiona. Blu-rayn myyntipakkaus sisältää myös DVD:n.

Teksti: © 2010 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202