Valentine

Valentine (2001)

| DVD
  • 1

Vuonna 2001 valmistunut Valentine on säälittävä yritys rahastaa suosiossa olleella teinislasherien perinnöllä.

Kari Glödstaf
julkaistu 2009-02-13 / päivitetty 12.07. klo 17:05

KUVA 2

Denise Richards
Denise Richards 

KUVA 1

Valentine
Valentine 

Valentine

Ohjaus Jamie Blanks
Näyttelijät Denise Richards, David Boreanaz, Marley Shelton, Jessica Capshaw, Katherine Heigl
Maa Yhdysvallat
Pituus 97 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2001 Cupid Productions Inc., NPV Entertainment ja Village Roadshow Productions.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Purkkakauhun tuotanto ei vain ota laantuakseen. Sen jälkeen kun Wes Craven palautti tyylin valkokankaille hienolla Screamillaan (1996), on niitä suollettu ulos jo toistakymmentä. Sanomattakin on selvää, ettei mikään elokuvalaji kestä mukana moisessa vauhdissa, ja niinpä elokuvalliset ja tarinalliset uudistukset ovat jääneet nollaan. Tähän kategoriaan kuuluu myös Jamie Blanksin (Urban Legend – kauhutarinoita) kyhäilemä Valentine.

Jeremy Melton on hyypiö, joka joutuu koulutovereidensa pahoinpitelemäksi koulun tanssiaispäivänä. Kolmetoista vuotta kuluu. Jeremyä pilkanneista tytöistä on tullut “kauniita” ja meneviä nuoria naisia, kun taas hänen tiensä on vienyt koulukodista nuorisovankilaan ja sieltä edelleen mielisairaalaan. Kun ystävänpäivä lähestyy, alkavat tytöt saamaan omituisia ystävänpäiväkortteja, joissa vihjaillaan heidän kuolemallaan. Samalla tyttökatrasta aletaan harventamaan rankalla kädellä. Pienen pohdinnan jälkeen on selvää, että kostonhaluinen Jeremy on murhien takana. Vai onko?

Kyllä täytyy ihmetellä, mistä tällaisille elokuville ylipäätään löytyy rahoitusta? Eikö tällaisia käsikirjoituksia lue kukaan? Kenelle nämä ovat suunnattu? Tarinan juoni ja toteutus on nimittäin täynnä itsestäänselvyyksiä, eikä mistään parodiaelokuvasta tietääkseni ole kuitenkaan kyse. Ainoan plussan papereihini antaa hieman ennalta-arvaamaton ja yllättävä loppuratkaisu, mutta se ei paljoa pelasta, jos on muun elokuvan aikana tiennyt etukäteen mitä kulloinkin tulee tapahtumaan.

Näyttelijäsuoritukset ovat niin huonoja, ettei niistä kannattaisi edes puhua. Takakansi lupaa nuoren tähtikaartin säkenöivän, mutta tosiasiassa heidän suorituksensa ovat lähinnä koomisia ja katsoja kokee vaivautumista seuratessaan heidän onnetonta työskentelyään . Ja nyt minäkin olen vakuuttunut siitä, että Denise Richards (Kun maailma ei riitä) on uskomattoman huono näyttelijätär.

Eipä juuri tule mieleen ketään, kenelle tätä elokuvaa voisi suositella. Mikäli tämän tyylisuunnan kauhua haluaa katsoa, kannattaa kääntyä Halloweenin tai Elm Streetien puoleen. Mutta Valentine kannattaa kiertää kaukaa.

Dvd: Sandrew Metronomen julkaisun on terävä, eikä siinä esinny häiriöitä. Ekstroja on mukana niukanlaisesti: ohjaajan kommenttiraita, musiikkivideo sekä “behind the scenes” -dokumentti. Tekstityksiä on parikymmentä, ja Dolby Digital 5.1 ääni on englanniksi, saksaksi sekä espanjaksi.

teksti: © 2002 Kari Glödstaf

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202