Vaaleanpunainen pantteri

The Pink Panther (2006)

| DVD
  • 2

Tarkastaja Jacques Clouseau on täällä taas: Steve Martinin muodossa, päivitettynä 2000-luvulle.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-11 / päivitetty 11.06. klo 15:03

KUVA 2

Beyoncé Knowles, Kevin Kline ja Steve Martin
Beyoncé Knowles, Kevin Kline ja Steve Martin 

KUVA 1

Jean Reno, Steve Martin ja Beyoncé Knowles
Jean Reno, Steve Martin ja Beyoncé Knowles 

Vaaleanpunainen pantteri

Ohjaus Shawn Levy
Näyttelijät Steve Martin, Kevin Kline, Jean Reno, Beyoncé Knowles, Emily Mortimer, Anna Katarina
Maa Yhdysvallat
Pituus 93 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Metro-Goldwyn-Mayer, Robert Simonds Productions, International Production Company ja The Montecito Picture Company
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Tarkastaja Jacques Clouseau on täällä taas. Valitettavasti, huokaavat monet alkuperäisen 60-70 lukujen pantterisarjan ystävät. Päivitysversion tarkoituksena tuskin on ollut yltää Peter Sellersin tulkintojen tasolle, vaan (taalojen takomisen ohella) esitellä uusille ikäluokille tämä taatusti Ranskan omalaatuisin etsivä. Aina yhtä muodikkaiden viiksien takana nähdään tällä kertaa ilopilleri nimeltä Steve Martin, joka taitaa kohelluksen jalon taidon ja ranskalaisella aksentilla höpöttämisen.

Juonta on silmiä räpäyttämättä lainailtu originaaleista versioista: Mittaamattoman arvokas Vaaleanpunainen Pantteri -jalokivi varastetaan Ranskan jalkapallomaajoukkueen valmentajan murhan yhteydessä. Harvinaisen tuplarikoksen vuoksi kansa janoaa syyllisen selvittämistä ja Kevin Klinen (mm. Kala nimeltä Wanda, Wild Wild West) näyttelemä ylimielinen poliisipäällikkö Dreyfus järjestääkin hieman pelivaraa: Dreyfus kutsuu tarkastaja Clouseaun ratkomaan rikosta (lue: sähläämään), jotta nälkäinen lehdistö saisi ihmeteltävää koko rahalla. Clouseau tekee tietämättään työtä käskettyä, apurinaan tunnollinen Ponton (Jean Reno, mm. Da Vinci -koodi).

Vaaleanpunainen pantteri (The Pink Panther, 2006 Yhdysvallat) lunastaa odotukset, jotka eivät suinkaan pilvissä asti alunperinkään olleet. Aikuiset saadaan hykertelemään, mutta kovaa kulutusta vitsit eivät kylläkään kestä. Ohjaaja Shawn Levy on tehnyt aikaisemminkin yhteistyötä Martinin kanssa ja sen huomaa myös lopputuloksesta, kun Steve päästetään improvisoimaan oikein olan takaa mm. englannin kielen ääntämiskohtauksessa. Jean Renokin näyttää, että myös juro ranskalainen taitaa komediapuolen, vaikka onkin varmempi kasvo astetta vakavampien teosten puolella. Martinin siivellä homma kulkee sujuvasti eteenpäin.

Suurella kohulla naispääosaan hankittu Beyoncé Knowles (ex-Destiny’s Child) on puolestaan tällä erää liian suurissa saappaissa ja muistettaneen tulevaisuudessa aivan jostain muusta kuin Xanian roolistaan. Iskevän leffabiisin Beyoncé sitä vastoin onnistui purkittamaan. Kappale oli oiva lisä myös elokuvan markkinoinnissa, kun musiikkikanavat ympäri maailmaa pyörittivät kilvan Check On It –hittiä.

Elokuvan lisämateriaalit eivät pistetiliä kartuta eikä kansainvälisen tunnelman ja hauskan kohelluksen eväillä ratsasteta kuuhun asti. Kerrottakoot sarjan ystäville, että Vaaleanpunaisesta pantterista kuullaan jatkossakin.

teksti: © 2006 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202