Ullakkojengi

Aliens in the Attic (2009)

| DVD
  • 3

John Schultzin jännittävä ja vauhdikas seikkailukomedia kouluikäisille.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-02-14 / päivitetty 12.11. klo 00:12

KUVA 4

Perunapyssyn latausta
Perunapyssyn latausta 

KUVA 3

Kohtaaminen katolla
Kohtaaminen katolla 

KUVA 2

Nuorta lempeä
Nuorta lempeä 

KUVA 1

Tylsä mökkireissu alkamassa
Tylsä mökkireissu alkamassa 

Ullakkojengi

Ohjaus John Schultz
Näyttelijät Carter Jenkins, Ashley Tisdale, Ashley Boettcher, Kevin Nealon, Robert Hoffman, Doris Roberts, Tim Meadows,
Maa Yhdysvallat
Pituus 90 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat ©2009 Josephson Entertainmentm, New Upstairs Productions, Regency Enterprises, Twentieth Century-Fox Film Corporation, Upstairs Canada Productions ja FS-Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

John Schultzin ohjaama Ullakkojengion jännittävä ja mukaansatempaava seikkailukomedia.

Elokuvan alussa kesäloma on juuri alkanut. Pearsonin perheen lapsille se tarkoittaa, että he joutuvat lähtemään vanhempiensa kanssa mökille. Kesäloma kaukana kavereista keskellä korpea tuntuu lapsista tylsältä, kunnes eräänä iltana mökin katolle laskeutuu avaruusalus. Sieltä astuu esille vihamielisiä avaruusolioita, jotka ovat tulleet valloittamaan maailmaa. Olioiden suunnitelmana on ottaa ihmiset valtaansa erikoisaseensa avulla, jonka säde muuttaa ihmiset kauko-ohjattaviksi roboteiksi. Avaruusolioiden suunnitelmassa on vain yksi aukko: ase toimii vain täysi-ikäisiin. Lasten onkin salattava avaruusolioiden läsnäolo vanhemmilta ja tehtävä suunnitelma niiden karkoittamiseksi. Tästä alkaa jännittävä seikkailu, jonka jälkeen leppoisa kesälomamökkeily tuntuu lapsista mukavalta.

Ullakkojengin päähenkilön Tomin roolissa nähdään Carter Jenkins. Hän on ennen Ullakkojengiä näytellyt useissa tv-sarjoissa (House, CSI Miami, Surface, Lost). Lisäksi Jenkins nähdään vastikään elokuvateattereihin tulleessa Ystävänpäivä-elokuvassa. Ullakkojengin näyttelijäkaartissa on läjäpäin tunnettuja näyttelijöitä kuten Ashley Tisdale (High School Musical), Robert Hoffman (Step Up 2), Andy Richer, Kevin Nealon, Tim Meadows ja Doris Roberts. Hyvin ohjattujen näyttelijöiden sujuvaa työtä on ilo katsella. Myös animoiduille avaruusolioilla on kullakin omanlaisensa luonteet, joka luo elokuvaan vivahteikkuutta.

Elokuvan käsikirjoittajat Max Burton (Madagascar, Kananlento) ja Adam F. Goldberg ovat luoneet tarinan, joka on kekseliäs ja täynnä yllätyksiä. Se saa katsojan odottamaan jännityksellä seuraavaa käännettä. Elokuva pitää katsojaa otteessaan alkumetreiltä loppuun saakka.

Ullakkojengi on on verrattoman viihdyttävä elokuva. Siinä on jännittäviä hetkiä ja yhdessä tekemisen meininkiä. Lisäksi elokuvassa korostetaan ystävyyden ja perheen merkitystä. Kaiken kaikkiaan kelpo elokuva kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

DVD: FS-Filmin DVD-julkaisu on teknisesti hyvätasoinen. Elokuva esitetään 16:9 Letterbox 1.85:1 kuvasuhteella ja ääniraitana on Dolby Digital 5.1.

Elokuvassa on mukana myös Digital Copy-mahdollisuus, jonka avulla DVD:n ostaja voi siirtää elokuvan tietokoneelle. Tämä lisäominaisuus on hyvä lisä elokuvaan.

Lisäksi elokuvassa on paljon lisämateriaalia. Lisämateriaaleina nähdään poistettuja kohtauksia, epäonnistuneita otoksia, Ashley Tisdalen esittely elokuvasta ja vaihtoehtoinen loppu elokuvaan. Lisämateriaalit ovat kaikki alle viisiminuuttisia, joka on oikein hyvä kesto tämänkaltaisen elokuvan lisämateriaaleille.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202