Ullakkojengi

Aliens in the Attic (2009)

| DVD
  • 3

John Schultzin jännittävä ja vauhdikas seikkailukomedia kouluikäisille.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-02-14 / päivitetty 12.11. klo 00:12

KUVA 4

Perunapyssyn latausta
Perunapyssyn latausta 

KUVA 3

Kohtaaminen katolla
Kohtaaminen katolla 

KUVA 2

Nuorta lempeä
Nuorta lempeä 

KUVA 1

Tylsä mökkireissu alkamassa
Tylsä mökkireissu alkamassa 

Ullakkojengi

Ohjaus John Schultz
Näyttelijät Carter Jenkins, Ashley Tisdale, Ashley Boettcher, Kevin Nealon, Robert Hoffman, Doris Roberts, Tim Meadows,
Maa Yhdysvallat
Pituus 90 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat ©2009 Josephson Entertainmentm, New Upstairs Productions, Regency Enterprises, Twentieth Century-Fox Film Corporation, Upstairs Canada Productions ja FS-Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

John Schultzin ohjaama Ullakkojengion jännittävä ja mukaansatempaava seikkailukomedia.

Elokuvan alussa kesäloma on juuri alkanut. Pearsonin perheen lapsille se tarkoittaa, että he joutuvat lähtemään vanhempiensa kanssa mökille. Kesäloma kaukana kavereista keskellä korpea tuntuu lapsista tylsältä, kunnes eräänä iltana mökin katolle laskeutuu avaruusalus. Sieltä astuu esille vihamielisiä avaruusolioita, jotka ovat tulleet valloittamaan maailmaa. Olioiden suunnitelmana on ottaa ihmiset valtaansa erikoisaseensa avulla, jonka säde muuttaa ihmiset kauko-ohjattaviksi roboteiksi. Avaruusolioiden suunnitelmassa on vain yksi aukko: ase toimii vain täysi-ikäisiin. Lasten onkin salattava avaruusolioiden läsnäolo vanhemmilta ja tehtävä suunnitelma niiden karkoittamiseksi. Tästä alkaa jännittävä seikkailu, jonka jälkeen leppoisa kesälomamökkeily tuntuu lapsista mukavalta.

Ullakkojengin päähenkilön Tomin roolissa nähdään Carter Jenkins. Hän on ennen Ullakkojengiä näytellyt useissa tv-sarjoissa (House, CSI Miami, Surface, Lost). Lisäksi Jenkins nähdään vastikään elokuvateattereihin tulleessa Ystävänpäivä-elokuvassa. Ullakkojengin näyttelijäkaartissa on läjäpäin tunnettuja näyttelijöitä kuten Ashley Tisdale (High School Musical), Robert Hoffman (Step Up 2), Andy Richer, Kevin Nealon, Tim Meadows ja Doris Roberts. Hyvin ohjattujen näyttelijöiden sujuvaa työtä on ilo katsella. Myös animoiduille avaruusolioilla on kullakin omanlaisensa luonteet, joka luo elokuvaan vivahteikkuutta.

Elokuvan käsikirjoittajat Max Burton (Madagascar, Kananlento) ja Adam F. Goldberg ovat luoneet tarinan, joka on kekseliäs ja täynnä yllätyksiä. Se saa katsojan odottamaan jännityksellä seuraavaa käännettä. Elokuva pitää katsojaa otteessaan alkumetreiltä loppuun saakka.

Ullakkojengi on on verrattoman viihdyttävä elokuva. Siinä on jännittäviä hetkiä ja yhdessä tekemisen meininkiä. Lisäksi elokuvassa korostetaan ystävyyden ja perheen merkitystä. Kaiken kaikkiaan kelpo elokuva kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

DVD: FS-Filmin DVD-julkaisu on teknisesti hyvätasoinen. Elokuva esitetään 16:9 Letterbox 1.85:1 kuvasuhteella ja ääniraitana on Dolby Digital 5.1.

Elokuvassa on mukana myös Digital Copy-mahdollisuus, jonka avulla DVD:n ostaja voi siirtää elokuvan tietokoneelle. Tämä lisäominaisuus on hyvä lisä elokuvaan.

Lisäksi elokuvassa on paljon lisämateriaalia. Lisämateriaaleina nähdään poistettuja kohtauksia, epäonnistuneita otoksia, Ashley Tisdalen esittely elokuvasta ja vaihtoehtoinen loppu elokuvaan. Lisämateriaalit ovat kaikki alle viisiminuuttisia, joka on oikein hyvä kesto tämänkaltaisen elokuvan lisämateriaaleille.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202