Tule omakseni

My one and only (2009)

| DVD
  • 3

Romanttinen komedia voimakastahtoisen naisen haaveesta löytää unelmiensa mies.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-02-24 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 3

Äiti ja lapset
Äiti ja lapset 

KUVA 2

Treffeillä
Treffeillä 

KUVA 1

Chris Noth ja Renée Zellweger
Chris Noth ja Renée Zellweger 

Tule omakseni

Ohjaus Richard Loncraine
Näyttelijät Renée Zellweger, Logan Lerman, Kevin Bacon, Eric McCormack, Chris Noth, Nick Stahl
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Herrick Entertainment (funding), George Hamilton Productions, Merv Griffin Entertainment, Raygun Productions, Runaway Home Productions ja Atlantic Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Richard Loncrainen ohjaama Tule omakseni vie katsojan mukanaan 50-luvun Amerikkaan. Romanttinen komedia kertoo voimakastahtoisen ja periksiantamattoman naisen haaveesta löytää unelmiensa mies. Elokuva oli ehdokkaana parhaan elokuvan Kultakarhulle Berliinin elokuvafestivaaleilla.

Elokuvan tapahtumat alkavat kun Ann Devereaux yllättää miehensä toisen naisen kanssa. Ann ei voi antaa tekoa anteeksi vaan päättää juuri sillä hetkellä jättää entisen elämän taakseen. Hän ottaa lapset mukaansa, tyhjentää pariskunnan yhteisen talllelokeron ja lähtee New Yorkista taivaansinisellä Cadillacillaan katsomatta taakseen. Hän päättää löytää täydellisen aviomiehen ja isän. Todellisuus on kuitenkin unelmia ihmeellisempää.

Tule omakseni-elokuvaan on saatu mukaan nimekäs näyttelijäkaarti. Elokuvan pääosassa nähdään Renée Zellweger (Bridget Jones – elämäni sinkkuna, Cold Mountain, ) ja Annin pettäjämiehen Georgen roolissa Kevin Bacon. Pariskunnan poikaa Georgea näyttelee lahjakas Logan Lerman (Perhosvaikutus, Hoot) ja lipevänä herrasmiehenä nähdään erityisesti Mr.Bigin roolistaan elokuvassa Sinkkuelämää tunnettu Chris Noth.

Käsikirjoittaja Charlie Peters on hionut tarinasta pois särmät ja lopputulos on keskinkertaisen laimea. Tarinasta puuttuvat suuret käännekohdat eivätkä elokuvan henkilöt joudu missään vaiheessa suurten valintojen eteen. Kaikki järjestyy turhan helposti. Tuloksena on pikkunätti tarina, joka on sinällään viihdyttävä, muttei jätä jälkeensä suuria tunteita. Tarinan epäuskottavuutta lisää pääosaan valittu Renée Zellweger, jota on Bridget Jones-roolin jälkeen hyvin hankalaa mieltää 50-lukulaisen, voimakastahtoisen, amerikkalaiskaunottaren rooliin.

Kaiken kaikkiaan Tule omakseni on perushyvä romanttinen komedia. Se auttaa irtaannuttamaan ajatukset arjesta raskaan työpäivän päätteeksi. Elokuvan musiikki, lavasteet ja puvut tempaavat katsojan mukaan 50-luvun tunnelmaan. Tule omakseni viihdyttää ja jättää jälkeensä hyvän mielen tarinallisista heikkouksistaan huolimatta.

DVD: Atlantic Filmin julkaisu on teknisesti hyvätasoinen. Elokuva esitetään 2.35:1 anamorfisena laajakuvana, ääniraitana Dolby Digital 5.1 Surround. DVD:llä ei ole lisämateriaalia.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202