Tule omakseni

My one and only (2009)

| DVD
  • 3

Romanttinen komedia voimakastahtoisen naisen haaveesta löytää unelmiensa mies.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-02-24 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 3

Äiti ja lapset
Äiti ja lapset 

KUVA 2

Treffeillä
Treffeillä 

KUVA 1

Chris Noth ja Renée Zellweger
Chris Noth ja Renée Zellweger 

Tule omakseni

Ohjaus Richard Loncraine
Näyttelijät Renée Zellweger, Logan Lerman, Kevin Bacon, Eric McCormack, Chris Noth, Nick Stahl
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Herrick Entertainment (funding), George Hamilton Productions, Merv Griffin Entertainment, Raygun Productions, Runaway Home Productions ja Atlantic Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Richard Loncrainen ohjaama Tule omakseni vie katsojan mukanaan 50-luvun Amerikkaan. Romanttinen komedia kertoo voimakastahtoisen ja periksiantamattoman naisen haaveesta löytää unelmiensa mies. Elokuva oli ehdokkaana parhaan elokuvan Kultakarhulle Berliinin elokuvafestivaaleilla.

Elokuvan tapahtumat alkavat kun Ann Devereaux yllättää miehensä toisen naisen kanssa. Ann ei voi antaa tekoa anteeksi vaan päättää juuri sillä hetkellä jättää entisen elämän taakseen. Hän ottaa lapset mukaansa, tyhjentää pariskunnan yhteisen talllelokeron ja lähtee New Yorkista taivaansinisellä Cadillacillaan katsomatta taakseen. Hän päättää löytää täydellisen aviomiehen ja isän. Todellisuus on kuitenkin unelmia ihmeellisempää.

Tule omakseni-elokuvaan on saatu mukaan nimekäs näyttelijäkaarti. Elokuvan pääosassa nähdään Renée Zellweger (Bridget Jones – elämäni sinkkuna, Cold Mountain, ) ja Annin pettäjämiehen Georgen roolissa Kevin Bacon. Pariskunnan poikaa Georgea näyttelee lahjakas Logan Lerman (Perhosvaikutus, Hoot) ja lipevänä herrasmiehenä nähdään erityisesti Mr.Bigin roolistaan elokuvassa Sinkkuelämää tunnettu Chris Noth.

Käsikirjoittaja Charlie Peters on hionut tarinasta pois särmät ja lopputulos on keskinkertaisen laimea. Tarinasta puuttuvat suuret käännekohdat eivätkä elokuvan henkilöt joudu missään vaiheessa suurten valintojen eteen. Kaikki järjestyy turhan helposti. Tuloksena on pikkunätti tarina, joka on sinällään viihdyttävä, muttei jätä jälkeensä suuria tunteita. Tarinan epäuskottavuutta lisää pääosaan valittu Renée Zellweger, jota on Bridget Jones-roolin jälkeen hyvin hankalaa mieltää 50-lukulaisen, voimakastahtoisen, amerikkalaiskaunottaren rooliin.

Kaiken kaikkiaan Tule omakseni on perushyvä romanttinen komedia. Se auttaa irtaannuttamaan ajatukset arjesta raskaan työpäivän päätteeksi. Elokuvan musiikki, lavasteet ja puvut tempaavat katsojan mukaan 50-luvun tunnelmaan. Tule omakseni viihdyttää ja jättää jälkeensä hyvän mielen tarinallisista heikkouksistaan huolimatta.

DVD: Atlantic Filmin julkaisu on teknisesti hyvätasoinen. Elokuva esitetään 2.35:1 anamorfisena laajakuvana, ääniraitana Dolby Digital 5.1 Surround. DVD:llä ei ole lisämateriaalia.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gerard Butler

Greenland

| Blu-ray | 22.12.

Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.

Lue lisää »
Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian

| 09.06.

Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Gary Oldman ja Amanda Seyfried

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »
Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »
Devin France

Wendy

| DVD | 27.02.

Peter Panin päivitys kaivaa keijupölyn alta keskiöön tarinamallin eksistentiaaliset väristykset aikuistumisesta.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202