Wicker Man, The

The Wicker Man 2006 (2006)

| DVD
  • 2

Sheriffi Edward Malus (Nicolas Cage) saa kirjeen: Ex-vaimon tytär on kadonnut Summerislen saarella, jossa elää sulkeutunut yhteisö. Edward lähtee etsintöihin ja huomaa pian, ettei saarella ole kaikki…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-18 / päivitetty 15.05. klo 17:05

KUVA 2

Frances Conroy
Frances Conroy 

KUVA 1

Molly Parker ja Nicolas Cage
Molly Parker ja Nicolas Cage 

Wicker Man, The

Ohjaus Neil LaBute
Näyttelijät Nicolas Cage, Ellen Burstyn, LeeLee Sobieski, Molly Parker, Kate Beahan, Frances Conroy
Maa Yhdysvallat / Saksa / Kanada
Pituus 102 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Millennium Films, Nu Image Films, Redbus Picturesm, Emmett/Furla Films, Equity Pictures Medienfonds GmbH & Co. KG III, Alcon Entertainment, Brightlight Pictures, Nu Image Entertainment GmbH ja Saturn Films.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Sheriffi Edward Malus (Nicolas Cage) saa odottamattoman kirjeen: Ex-vaimon tytär on kadonnut Summerislen saarella, jossa elää sulkeutunut ja varsin omaperäinen yhteisö. Edward lähtee etsintöihin ja huomaa pian, ettei saarella ole kaikki kohdallaan. Yhteisössä harjoitetaan outoja rituaaleja ja naiset ovat ottaneet vallan. Itsepintainen poliisi ei suostu antamaan tuumaakaan periksi, sillä hänellä on vahva tunne, että tyttö on vielä elossa. Kukaan saarella ei suostu yhteistyöhön, mutta Edward on päättänyt ratkaista mysteerin.

Amerikan filmiteollisuus on viime ajat tuupannut klassikkoelokuvien uusintafilmatisointeja isolla kädellä. The Wicker Man (2006 Yhdysvallat) on yksi niistä. Ohjaaja-käsikirjoittaja Neil LaButen johdolla lämmitellään nyt vuonna 1973 ensi-iltansa saanutta kauhusuosikkia. Tarinaa on myös hieman muutettu alkuperäisestä, kuten tapoihin kuuluu. Tällä kertaa tuhkana tuuleen kadonnutta tyttöä etsii Nicolas Cage, joka myös tuotti uusintaversion. Alkuun yritys vaikuttaa ihan mallikkaalta, mutta viimeinen silaus jää pahasti puuttumaan. LaBute, joka ei ole aivan omimmillaan kauhuelokuvien parissa, ei saa klaustrofobaalista tunnelmaa syntymään, ei sitten millään. Cagen hortoilu saarella on jo himpun verran huvittavaakin. Suuri yleisö oli samaa mieltä ja The Wicker Man päätyi ehdokkaaksi Razzie Awardsiin viidessä kategoriassa, mm. huonoimmasta pääosasta, mutta myös vuoden kehnoimmasta käsikirjoituksesta. Suurin ihmetyksen aihe taisi sittenkin olla Summerislen muuntaminen naisvaltaisaksi kommuuniksi. LaButen ja kumppaneiden helpotukseksi käsikirjoitus-Razzien pokkasi varsin kirkkaasti Basic Instinct 2, mutta tämä antoi varmasti LaButelle ajattelemisen aihetta käsikirjoituksen merkityksestä, varsinkin jos lähdetään muokkaamaan kiistatonta kulttielokuvaa.

Kaikesta huolimatta The Wicker Manin restaurointi ei ole täysin toivoton. Sivuosien naiskatras onnistuu kohtuullisesti, etunenässä luomoavat katseet omaavat Kate Beahan (mm. Flightplan) ja LeeLee Sobieski. Koko paletti toimii ylipäätään paremmin jos ei ole saanut kunniaa tutustua alkuperäiseen, Robin Hardyn ohjaamaan versioon. On vain kovin vaikeaa olla vertaamatta näitä kahta pikkutytön etsintäyritystä, mutta vieläkin vaikeampaa olla miettimättä miten hyvinkin pienillä muutoksilla LaButen ja Cagen projekti olisi voinut nousta omilleen: Aiemmin mainittujen pääosan ja käsikirjoituksen ohella hienosäätöä olisi tarvinnut myös Angelo Badalamentin ponneton musiikki, joka hieman mahtipontisempana soidessaan olisi voinut nostattaa ihokarvoja.

DVD:n extroista löytyy suurin plussa: Valittavana on sekä teatteri –että director’s cut versio.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202