The Waiting City

The Waiting City (2009)

| DVD
  • 3

Joel Edgerton ja Radha Mitchell esittävät moniongelmaista avioparia realistisessa australialaisdraamassa.

julkaistu 2011-02-02 / päivitetty 02.02. klo 23:11

KUVA 3

Mitchell ja Edgerton
Mitchell ja Edgerton 

KUVA 2

Isabel Lucas
Isabel Lucas 

KUVA 1

Joel Edgerton ja Radha Mitchell
Joel Edgerton ja Radha Mitchell 

The Waiting City

Ohjaus Claire McCarthy
Näyttelijät Joel Edgerton, Radha Mitchell, Samrat Chakrabarti, Isabel Lucas
Maa Australia
Pituus 104 min
Ikäraja 11 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Australialaisen ohjaaja-käsikirjoittaja Claire McCarthyn draama The Waiting City alkaa siitä parisuhteen vaiheesta, josta rakkaudesta kertovissa elokuvissa yleensä vaietaan. Ulkopuolelta nuoren ja viehättävän pariskunnan liitto vaikuttaa adoptiosuunnitelmineen täydelliseltä, mutta todellisuudessa suhdetta rasittavia tekijöitä on enemmän kuin kumpikaan osapuolista haluaisi myöntää.

Ben (Joel Edgerton) ja Fiona Simmons (Radha Mitchell) ovat matkustaneet kotoaan Australiasta Intiaan noutamaan adoptoimaansa lasta. Adoptiotoimiston ongelmien vuoksi pikareissu muuttuukin viikkojen tuskalliseksi odottamiseksi täysin vieraassa kaupungissa, johon maanläheinen muusikko Ben sopeutuu tiukkapipoista asianajajavaimoansa paremmin. Kulttuurishokin myötä pariskunta joutuu väkisin vastakkain ongelmiensa kanssa, joita he olivat aiemmin yrittäneet lakaista maton alle.

Taloudellinen eriarvoisuus ja pettämisen houkutus ovat vain osa parin syvälle juurtuneista ongelmista, joihin lapsen hankkiminen vaikuttaa epätoivoiselta hätäratkaisulta. Onko alusta aloittaminen mahdotonta, jos avioliiton kulissit kaatuvat päälle aikana, jonka kuuluisi olla pariskunnan elämän onnellisinta?

Avatar-tähti Sam Worthingtonia olemukseltaan suuresti muistuttava Joel Edgerton hippityylisenä Beninä ja valovoimainen Radha Mitchell konservatiivisenä Fionana tuovat rooleihin ulkonäköänsä myöten sitä kontrastia, joka tarinassa korostuu aviokriisin pohjimmaisena syynä. Pienessä ja oudon irralliselta tuntuvassa roolissa Benin mielenkiinnon herättävänä kukkaistyttönä on nuori Isabel Lucas. Hahmon ainoa tarkoitus tuntuu olevan Benin vieraantumisen alleviivaaminen, joka on jo muuten tylyssä kontekstissa liikaa.

The Waiting Cityssä on tarpeeksi kansainvälistä väriä saamaan aikaiseksi matkakuumeen, mutta erikoisten puitteiden keskeltä löytyy myös aidosti koskettava tarina vaille huomiota jääneestä avioliitosta, joka voisi hyvin olla oikeasta, elävästä elämästä.

DVD: FS Filmin julkaisussa kuvaformaattina 16:9 anaforminen laajakuva 1.78:1 ja ääniraitana Dolby Digital 5.1. Ei ekstraa.

Teksti: © 2011 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202