Sentinel, The - Salaliitto

The Sentinel (2006)

| DVD
  • 2

Salaisessa palvelussa ei milloinkaan ole ollut petturia. Paitsi nyt. Tutkimukset johtavat agentti Pete Garrisonin (Michael Douglas) kotiovelle.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-10 / päivitetty 10.06. klo 18:06

KUVA 2

Michael Douglas ja Kim Basinger
Michael Douglas ja Kim Basinger 

KUVA 1

Michael Douglas, Kiefer Sutherland ja Eva Longoria
Michael Douglas, Kiefer Sutherland ja Eva Longoria 

Sentinel, The - Salaliitto

Ohjaus Clark Johnson
Näyttelijät Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria, Martin Donovan, Kim Basinger
Maa Yhdysvallat
Pituus 108 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 20th Century Fox, Regency Enterprises, Further Films, Dune Entertainment, Epsilon Motion Pictures, Major Studio Partners ja New Regency Pictures
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Yhdysvaltain presidentin ”henkivartijat” eli Salainen palvelu on tunnettu pilkun tarkasta toiminnastaan. Tässä organisaatiossa ei milloinkaan ole ollut petturia. Paitsi nyt. Tutkimukset johtavat agentti Pete Garrisonin (Michael Douglas) kotiovelle. Kollega David Breckinridge (Kiefer Sutherland) on vakuuttunut Garrisonin syyllisyydestä, huolimatta siitä, että kyseessä on arvostettu agentti, joka on ottanut luodin presidentin puolesta. Garrison katsoo parhaimmaksi paeta ja käynnistää omat tutkimukset puhdistaakseen maineensa ja estääkseen jälleen yhden presidentin salamurhan.

Hyvin pian ensimmäisten kohtausten jälkeen käy selväksi miksi The Sentinel – Salaliitto on todennäköisimmin päässyt tuotantoon: Kyseessä lienee ikuisten pikkupoikien, Douglasin ja Sutherlandin, pitkään kypsytetty haave seikkailla osana Salaisen palvelun maailmaa. Toinen selitys voisi olla, että Salainen palvelu on ”tilannut” jonkinlaisen imagon nostatus videon. Oli vastaus mikä hyvänsä, niin trilleriksi The Sentinel on heiveröinen. Sivujuoneksi kyhätty presidentin vaimon ja etuvartion luottomiehen romanssi puolestaan herättää suurta hilpeyttä. Jääkin hieman epäselväksi, onko romanssin paljastaminen terroristien salainen ase? Sekavuus ei suinkaan jää tähän, vaan matkan varrelle on heitelty kohtauksia, joilla ei ole mitään käyttöä muiden tapahtumien kanssa. Myös merkilliset ”uutisvälähdykset” pitkin poikin elokuvaa luovat ahdistusta katsojassa.

Hollywoodissa on meneillään sukupolven vaihdos. Nykyikonit, joihin lasken kuuluvaksi myös Michael Douglasin, ovat ikääntymässä ja sekös paistaa tästäkin elokuvasta. Douglas ei (taaskaan) yllä lähellekään parastaan. Ainoastaan tutun käheä puhetyyli muistuttaa vanhoista hyvistä ajoista. Onkin kulunut jo ikuisuus siitä, kun Douglas viimeksi teki hyvän roolivalinnan, itse suorituksesta puhumattakaan. Muutkin näyttelijät, Sutherland mukaan lukien, ovat menneet huonon roolittajan miinaan: Sutherlandista tulee auttamatta mieleen kaksnelosen Jack Bauer ja presidenttinä tapittava David Rasche on edelleen ilmetty Moukarimies. Nämä ovat asioita, joille ei vain enää jälkikäteen voi mitään.

DVD: Lisämateriaalia dvd:llä näyttäisi ensisilmäyksellä olevan reilusti, mutta tosiasiassa sekin on vain puhdasta salainen palvelu-uhoa. Vaihtoehtoinen loppukohtaus, joka onneksi on jätetty itse elokuvasta pois, on jo surullista seurattavaa. Puolikas tähteä yrityksestä, toinen puolikas Salaisen palvelun arkirutiinien esittelystä ja loput itse elokuvalle.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti, mutta Oscar-voittaja se on.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »
Annihilation, Natalie Portman

Vuoden parhaat 2018

| ELOKUVAVUOSI | 22.02.

Oscareiden aikaan on kätevää muistella viime vuoden parhaita elokuvia ja sarjoja.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Saoirse Ronan

Kaksi kuningatarta

| 31.01.

Kaksi kuningatarta, yksi saari, sama viesti: pää poikki, faktoista viis! Robbie ja Ronan ylevöittävät tunkkaista periodidraamaa.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saoirse Ronan ja Billy Howle

Rannalla

| DVD | 01.02.

Jo Pink Floyd sen tiesi: Ripustautuminen hiljaiseen epätoivoon on englantilainen tapa.

Lue lisää »
Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
John David Washington ja Adam Driver

BlacKKKlansman

| Blu-ray | 01.02.

Spike Leen Oscar-ehdokkaaksi nostettu musta komedia kommentoi rasistisen vihan nykytilaa.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202