Man Who Came Back, The

The Man Who Came Back (2008)

| DVD
  • 1

Luokaton halpislänkkäri sadistisia orjuuttajia vastaan taistelevasta maanviljelijästä.

Anton Vanha-Majamaa
julkaistu 2009-08-27 / päivitetty 02.09. klo 22:10

KUVA 4

Billy Zane
Billy Zane 

KUVA 3

Armand Assante ja George Kennedy
Armand Assante ja George Kennedy 

KUVA 2

James Patrick Stuart
James Patrick Stuart 

KUVA 1

Eric Braeden
Eric Braeden 

Man Who Came Back, The

Ohjaus Glen Pitre
Näyttelijät Eric Braeden, James Patrick Stuart, Billy Zane, Armand Assante
Maa Yhdysvallat
Pituus 112 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 The Company Pictures, Gudegast Braeden Productions, Scott Hamilton Public Relations ja Stephen Bowen Productions
  • Kuva 3
  • Ääni 2
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

The Man Who Came Back

Koska länkkäri on elokuvamuotona kuollut, tulee tyylilajin uuteen edustajaan aina tartuttua palo rinnassa. Irtopisteitä tekee mieli antaa jo siitä, että genreen on yleensäkin tartuttu. Odotukset ovat korkealla myös siksi, että 2000-luvullekin mahtuu muutama valopilkku: Kello 15.10 lähtö Yumaan, Jesse Jamesin salamurha.. ja Appaloosa ovat kaikki piristäviä yllättäjiä. Olkoonkin, että ensimmäinen on remake, ja keskimmäinen venyttää genrerajoja vapaasti.

The Man Who Came Backin kohdalla optimismi karisee kuitenkin nopeasti. DVD käynnistyy elokuvan omalla trailerilla, joka on jo itsessään varoitus tulevasta. Onnettomasti editoitu kooste tiivistää kahteen minuuttiin oleellisen: kyseessä on amatöörimäisesti toteutettu, huonosti näytelty ja kliseinen ö-luokan halpisleffa.

Elokuvan tositapahtumista ammentava tarina sijoittuu sisällissodan jälkeiseen pikkukaupunkiin, jossa kaupungin johtajat eivät suostu taipumaan orjien vapautusta koskeviin lakeihin. Moraalisesti ylevä maanviljelijä Reese Paxton (Eric Braeden) on lakiuudistusten puolella, mutta voimaton korruptoituneiden vallanpitäjien edessä.

Tuomarin sadistinen poika Billy Duke (James Patrick Stuart) käyttää alaisiaan surutta hyväkseen, ja lavastaa lopulta Reese Paxtonin syylliseksi viattoman tummaihoisen surmaan. Paxton kuljetetaan toisen kaupungin vankilaan virumaan, mutta konfederaatin entinen huippusotilas ei kauaa sellissä viru. Pian hän on jo matkalla takaisin, mielessään vain yksi asia: kosto.

Pääosan näyttelevä Braeden on tuttu Tunteita ja tuoksuja -saippuasarjan vakihahmona (jo yli 1000 jaksoa!), eikä hän 67-vuotiaana konkarina aivan istu kovaotteisen kostajan rooliin. Muissa rooleissa ei mene juuri sen paremmin: Armand Assante tuntuu hiljattain vajoavan yhä alemmas, ja Billy Zane on jo vuosia ryöminyt pohjamudissa.

Ohjaaja Glen Pitre on toiminut alalla jo pari vuosikymmentä, ja IMDb:n perusteella profiloitunut halpojen roskaelokuvien ohjaajaksi. The Man Who Came Back on tälle luontevaa jatkumoa: tekniseltä toteutukseltaan peruskouluprojektin veroinen roskasankio, johon on jollain ihmeen kaupalla saatu houkuteltua muutama tunnistettava nimi.

Elokuvan ainut “meriitti” on sen pöyristyttävän mustavalkoista vastakkainasettelua – ilkeä sheriffi on myös sadistinen raiskaaja – korostava väkivalta, joka on paikoin yllättävänkin karua. Amatöörimäisesti toteutetut tappelut eivät toki näytä tai tunnu realistisilta, mutta lapsen tappo ja raiskaus ovat jo ideatasolla astetta karumpaa kuvastoa. Tällaiseen soppaan ei Tunteiden ja tuoksujen Victor Newman koskaan joutuisi!

DVD: Pan Visionin julkaiseman DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen 1.78:1 laajakuva, ja ääniraitana toimii Dolby Digital 5.1. Kuva on kelvollinen, mutta elokuvan halpa toteutus paistaa läpi selvästi. Ääniraita on munaton ja paikoin häiritsevän epäselvä.

Lisämateriaalina muutama traileri.

Teksti: © 2009 Anton Vanha-Majamaa

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202