The Five-Year Engagement

The Five-Year Engagement (2012)

| Blu-ray
  • 3

Apatow Productionsin tuorein taidonnäyte poikkeaa edeltäjistään ihastuttavalla tavalla.

julkaistu 2012-12-04 / päivitetty 12.01. klo 15:03

KUVA 2

The Five-Year Engagement
The Five-Year Engagement 

KUVA 1

Pääsosissa Emily Blunt ja Jason Segel
Pääsosissa Emily Blunt ja Jason Segel 

The Five-Year Engagement

Ohjaus Nicholas Stoller
Näyttelijät Jason Segel, Emily Blunt
Maa Yhdysvallat
Pituus 124 min
Ikäraja 12 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Five Year Engagement poster

The Five-Year Engagement jatkaa Judd Apatown tuotantoyhtiön komedioiden vahvaa menestysputkea. Tällä kertaa ohjaajan puikoissa on Nicholas Stoller (Forgetting Sarah Marshall ja Keikkaa pukkaa), joka on yhdessä miespääosaa esittävän Jason Segelin kanssa myös kynäillyt elokuvan käsikirjoituksen. Kuten Forgetting Sarah Marshall, The Five-Year Engagement pysyttelee parisuhdeongelmien parissa, nyt tosin draama on nostettu väkevämmin esiin.

Elokuva alkaa kun Tom (Segel) ja Violet (Emily Blunt) kihlautuvat ensimmäisen vuosipäivänsä kunniaksi uudenvuodenaattona. Ilotulitteiden valaisema taivas ja Van Morrisonin “Sweet Thing” lyövät alkutahdit kun Tom pyytää Violetia vaimokseen San Franciscon Golden Gate -sillan etualalla. Pariskunnan tarinan alku on kuin satukirjasta, mutta pian todellisuus iskee kun rakastavaisten urapolut alkavat hiljalleen erkaantumaan toisistaan ja täydelliset häät saavat odottaa.

Lähtökohdat ovat varsin vaatimattomat, ja kuten romanttisen komedian kaavaan kuuluu, loppuratkaisun näkee jo kaukaa. Mutta se ei olekaan romanttisten komedioiden pointti, vaan se, mitä sillä välillä tapahtuu. Kun kyseessä on Apatow-leimalla varustettu komedia Segelin käsittelemänä, huumori ei petä ja naurunaihetta on tarjolla läpi elokuvan.

Lisääntynyt draaman elementti ja tietty aikuistuneisuus, joka samalla ruokkii Segelin monipuolisuutta näyttelijänä, tekevät elokuvasta poikkeavan Apatow-leffojen joukossa. Huumori ei elä paljastuneiden sukupuolielinten tai räjähtävien ripulikohtausten varassa, vaan pyörii hyvin rakennettujen henkilöhahmojen ja heidän suhteidensa ympärillä.

Segelin ja Stollerin käsikirjoitus on kaksijakoinen; se on hyvin tasapainotettu villin hauskan komedian, lämpimän romantiikan ja riittävän draaman suhteen, mutta tarina itse ajoittain tyssää kun se yrittää olla turhan nokkela omaksi parhaakseen.

Romanttisen komedian genressä The Five-Year Engagement keskittää paljon aikaa tiettyihin yksityiskohtiin, kuten Violetin “donitsikokeisiin”. Michiganin yliopistossa työskentelevän tutkijatohtorin psykologiset testit liittyvät miesten ja naisten eroihin ja väljähtyneisiin donitseihin. Tarinan ja kokeilujen välille yritetään turhan pitkään kehittää metaforaa. Sallittakoon ettei kyseessä ole Kaunis mieli, mutta Violetin ja Winton Childsin (Rhys Ifans) kokeet vaikuttavat kovin pelkistetyiltä ja syövät elokuvan uskottavuutta.

Segelin ja Bluntin välinen kemia on kunnossa. Blunt on vahvasti mukana myös komediallisissa kuvioissa, mutta suurimmat naurut syntyvät Segelin sympaattisen jättiläisen kustannuksella. Hänet on aiemmin tunnettu lähinnä pienemmistä rooleistaan osana Apatown ryhmää, mutta Segel osoittaa viimeistään nyt pystyvänsä kantamaan elokuvaa yksin.

Blu-ray: Universal Studiosin julkaisussa kuvaformaattina on käytetty täydellinen 1080p teräväpiirtokuva, kuvasuhteena 1.85:1. Ääniraitana toimii DTS-HD Master Audio 5.1.

Lisämateriaalia on runsaasti tarjolla: yli kolme tuntia sisältäen harvinaisen hauskan kommenttiraidan, jossa ovat mukana ohjaaja Nicholas Stoller, tuottaja Rodney Rothman ja näyttelijät Jason Segel, Emily Blunt, Chris Pratt ja Alison Brie. Levyltä löytyy muun muassa myös dokumentti elokuvan teosta, lukuisia pilalle menneitä ja poistettuja otoksia sekä useita pidennettyjä/vaihtoehtoisia kohtauksia. Parasta bonus-materiaalissa kuitenkin on tekijöiden oma hulvaton Top Chef -jakso, jossa Alex Eilhauer (Chris Pratt) on vierailevana tuomarina.

Lisämateriaalissa ei ole suomenkielisiä tekstityksiä.

Teksti: 2012 Jussi Toivola

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202