Deaths of Ian Stone, The

The Deaths of Ian Stone (2007)

| DVD
  • 2

Koulunsa lätkäjoukkuueen tähtipelaaja Ian Stonen kotimatkan pysäyttää tiellä lojuva ruumis, joka hyökkää Ianin kimppuun ja viskaa hänet lähestyvän junan alle. Ian ei kuole, vaan siirtyy uuteen elämään…

Lasse Lepola
julkaistu 2008-12-30 / päivitetty 11.06. klo 20:08

KUVA 4

Mike Vogel ja Christina Cole.
Mike Vogel ja Christina Cole. 

KUVA 3

Christina Cole.
Christina Cole. 

KUVA 2

Jaime Murray.
Jaime Murray. 

KUVA 1

Mike Vogel ja Jaime Murray.
Mike Vogel ja Jaime Murray. 

Deaths of Ian Stone, The

Ohjaus Dario Piana
Näyttelijät Mike Vogel, Jaime Murray, Christina Cole, Michael Feast
Maa Iso-Britannia / Yhdysvallat
Pituus 87 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 SWFX, Isle of Man Film Commission, Odyssey Entertainment, Stan Winston Productions ja Scanbox Entertainment.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Koulunsa lätkäjoukkuueen tähtipelaaja Ian Stone (Mike Vogel) on palaamassa pieleen menneestä pelistä. Kotimatkan pysäyttää tiellä lojuva ruumis, joka hyökkää Ianin kimppuun ja viskaa hänet lähestyvän junan alle. Ian ei kuole, vaan siirtyy uuteen elämään, joka on lähes entisen kaltainen. Pian Ian huomaa, että hänet murhataan joka ikinen päivä uudelleen ja uudelleen. Ianin on selvitettävä kuka tai mikä häntä riivaa.

Kaikkien aikojen heikoimmalla jääkiekkokohtauksella alkava The Deaths of Ian Stone (2007, Iso-Britannia, Yhdysvallat) lainaa juontaan sieltä sun täältä, mutta enimmäkseen komediasta Päiväni murmelina (1993) jossa Bill Murray sai itsensä hengiltä, mutta heräsi silti uuteen huomiseen. Ian Stone luetaan kuitenkin kauhufilmiksi. Etukäteistiedot kertoivat, että mukana on paljon gorea, silpomista ja taiteellista näkemystä. Tiedä sitten katsoinko kokonaan eri filmin, mutta tässä italialaisen Dario Pianan jenkkiesikoisessa ei ole ajatusta oikein nimeksikään, hyvästä lähtöasetelmasta huolimatta.

Pelottava The Deaths of Ian Stone ei ole missään vaiheessa. Ei edes jännittävä. Nukahdan erittäin harvoin elokuvia katsellessani, mutta niin vain silmät painuivat kiinni, sillä juuri kun meno kääntyi mielenkiintoiseksi, sorruttiin tuuperruttaviin yksityiskohtiin ja pienelle budjetille tyypilliseen taiteelliseen kikkailuun. Välillä käväistiin jopa Matrixin puolella älyttömine aurinkolasi-turvamiehineen. Ei paljon auta, että tehosteita on ollut luomassa mr. Stan Winston (mm. Terminator). Tehosteet ovat valitettavaa photoshop tasoa ja herättävät kummastusta.

Ian Stonen kuolonkamppailua tähdittää muutama vuosi takaperin Poseidonissa uraa luonut Mike Vogel. Hänen poikamainen karismansa sopisi paremminkin Scream tyyppiseen säikyttelyyn, mutta ei tippaakaan vakavahenkisempään kauhukoitokseen. Vogel on liian jätkämäinen ja häntä on vaikea ottaa todesta. Vogelia vain kaksi vuotta vanhempi Jaime Murray näyttääkin tyttöystävän roolissa lähestulkoon ikälopulta. Murray on hyvä näyttelijä, mutta kauhuelokuvissa ei hänenkään tulevaisuus piile. Näyttelijöitä ei kuitenkaan ole syyttäminen tunnelman latistamisesta, vaan erittäin kokematonta tuotantotiimiä, joka on sillisalaatti isolla S-kirjaimella. Näistä aineksista harvoin syntyy mitään hyvää ja niinpä Ian Stonenkin kohtaloksi koituu lähtötelineisiin jumiutuminen.

Jälkeenpäin ajateltuna pistää oikein vihaksi miten näin hyvällä juonella varustettu elokuva on voitu pilata. The Deaths of Ian Stone päätyy tällä erää mappiin jonka kyljessä lukee ”mitä kaikkea tästä olisikaan voinut saada aikaan”. Pienen pieni jatko-osan mahdollisuus leijui ilmassa, mutta toivotaan, ettei näin käy.

Dvd:llä ei ole mainittavia ekstroja.

Teksti © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gerard Butler

Greenland

| Blu-ray | 22.12.

Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.

Lue lisää »
Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian

| 09.06.

Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gary Oldman ja Amanda Seyfried

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »
Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202