Cutter, The

The Cutter (2005)

| DVD
  • 2

Chuck Norris on yksityisetsivä John Shepherd, joka auttaa iäkkään jalokivisepän etsinnöissä. Norrisin nykytuotannoksi suurella 10 miljoonan taalan budjetilla on saatu kasaan perusvarmaa toimintaa.

Lasse Lepola
julkaistu 2008-12-30 / päivitetty 11.06. klo 20:08

KUVA 3

Joanna Pacula, Bernie Kopell ja Chuck Norris.
Joanna Pacula, Bernie Kopell ja Chuck Norris. 

KUVA 2

Joanna Pacula.
Joanna Pacula. 

KUVA 1

Daniel Bernhardt ja Chuck Norris.
Daniel Bernhardt ja Chuck Norris. 

Cutter, The

Ohjaus William Tannen
Näyttelijät Chuck Norris, Joanna Pacula, Daniel Bernhardt, Bernie Kopell
Maa Yhdysvallat
Pituus 92 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Millennium Films, Modern Digital, North by Northwest Entertainment, Nu Image Films ja Scanbox Entertainment.
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Taekwondon pikkujättiläinen Chuck Norris esittää yksityisetsivä John Shepherdia, jonka viimeisin keikka on mennyt pahasti pieleen. Hän saa pian muuta ajateltavaa kun Elizabeth Teller (Joanna Pacula) pyytää apua iäkkään jalokivisepän, Isaac Tellerin (Bernie Kopell) etsimiseksi. Natsien keskitysleiriltä aikoinaan selvinnyt Isaac näyttäisikin olevan monimutkaisen palapelin puuttuva osanen. Tapahtumien alkutahdit lyödään kaukana Siinain erämaassa, jossa arkeologiryhmä on löytänyt arvokkaan muinaisesineen ja kaksi suurta jalokiveä. Seurueen ilo jää lyhyeksi, sillä mystinen palkkatappaja iskee ja varastaa esineet. Kuka on tappajan päämies ja miten Isaac Teller liittyy tähän kaikkeen?

The Cutterin juoni on Norris rymistelyksi varsin hyvätasoinen natsikytkentöineen kaikkineen. Norrisin faneja ei silti ole unohdettu: kamppailukohtauksia on ihan kiitettävästi. Kuvausten aikaan kunnioitettavat 65 vuotta täyttänyt Norris (The Delta Force) onkin pitkästä aikaa hyvässä vedossa, vaikkei tälläkään kertaa ole kyse mistään näyttelemisen juhlasta. Norris on Norris vaikka voissa paistaisi: vuorosanat töksähtelevät väärillä hetkillä, käynti on jähmeää ja tuttu virne paistaa suupielillä. Entinen malli, puolalaissyntyinen Joanna Pacula, ei säväytä naispääosassa tippaakaan. Sen sijaan pahista näyttelevä Daniel Bernhardt (The Matrix Reloaded) on osaansa hyvä ”löytö”.

The Cutter on muutenkin eräänlainen aikakone, sillä kuvaustyyli on karkeine virheineen hyvin paljon 80-luvun tasoa. Ei uskoisi, että leffa on purkitettu vuonna 2005. Mielenkiintoista The Cutterissa on maisemat. Tapahtumat sijoittuvat Spokanen kaupunkiin, mutta silmiä piti hieraista oikein kunnolla, sillä kaupunkikuva näyttää erehdyttävästi Tampereelta. Tuli heti kotoinen olo. Elokuvan juonessa ei ole valittamista, vaan se on b-luokan leffaan jopa korkeatasoinen. Juonessa on silti isoja loogisuusaukkoja, mutta pääosin homma toimii, eikä leffa ainakaan ole kovin vaikeaselkoinen. Norrisin nykytuotannoksi suurella 10 miljoonan taalan budjetilla on saatu kasaan perusvarmaa toimintaa. Leffan voikin huoletta poimia kokoelmiinsa dvd alekorista, mikäli genre kiinnostaa.

Chuck Norris on jokatapauksessa uransa ehtoopuolella, sen näkee jo selvästi. Moni jää varmasti kaipaamaan tätä huoletonta “naapurinsetää” joten toivotaan, että Norris jaksaa vielä muutaman vastaavanlaisen leffan pyöräyttää markkinoille. Ikäänkuin perinnöksi.

DVD:n anamorfinen 1:85.1 kuva on “televisiomaisen” jähmeä. Dolby 5.1 ääniraidastakaan ei ole kovin suurta iloa. Ekstroina on behind the scenes kooste ja muutama traileri.

Teksti © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202