Covenant, The

The Covenant (2006)

| DVD
  • 2

Neljä Spencerin Akatemiassa opiskelevaa kaverusta jakavat 300 vuotta vanhan salaisuuden: He ovat 1600-luvulla eläneiden noitien teini-ikäisiä jälkeläisiä, velhoja.

Lasse Lepola
julkaistu 2008-12-30 / päivitetty 11.06. klo 20:08

KUVA 1

The Covenant
The Covenant 

Covenant, The

Ohjaus Renny Harlin
Näyttelijät Steven Strait, Sebastian Stan, Laura Ramsey, Taylor Kitsch
Maa Yhdysvallat
Pituus 97 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Screen Gems, Eyetronics USA, Lakeshore Entertainment ja Sandstorm Films.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Neljä Spencerin Akatemiassa opiskelevaa kaverusta jakavat 300 vuotta vanhan salaisuuden: He ovat 1600-luvulla eläneiden noitien teini-ikäisiä jälkeläisiä, velhoja. Elämä on leppoisaa kunnes sumuiseen opiskelukaupunkiin saapuu uusia tulokkaita: Kaunis Sarah ja kukkoileva Chase. Tismalleen samaan aikaan käynnistyy mystinen tapahtumaketju ja poikanelikon liitto on vaarassa tuhoutua. Joku havittelee itselleen velhojen voimia.

Suomalaisten ikioma suosikkipoika Renny Harlin sai jälleen työstettäväksi yhden etukäteen tuhoon tuomitun käsikirjoituksen. Tarina nykyajan velhoista on yhtä kiinnostava kuin miltä kuulostaakin. Samaan pakettiin on ahdettu kampuselämän suurimpia kliseitä ja isosti yliluonnollista Matrix-nokittelua. Vastoin kaikkien odotuksia The Covenant (2006 Yhdysvallat) keräsi jouluna 2006 varsin mukavasti yleisöä teattereihin. Mistä lie johtunut, sillä leffa ei missään vaiheessa ole omaperäinen, yllättävä, saatika sitten pelottava. Kaikki tehostekikatkin, joita elokuvassa todella riittää, on nähty tuhannesti. Jossakin on silti onnistuttu: Elokuva antaa usealle nousevalle Hollywood kyvylle mahdollisuuden läpimurtoon. Etenkin Sarahia näyttelevä Laura Ramsey ja velhoporukan johtajana silmäkulmiaan kurtisteleva, hyvin paljon teini-idoli Josh Hartnettia muistuttava, Steven Strait erottuvat. Heille on helppo ennustaa ruusuista tulevaisuutta.

Rennymäiseen tapaan tuttuja Suomi-viittauksia ei tällä kertaa ole kovin näkyvästi matkan varrelle ripoteltu, mutta jotain pientä sentään. Usvaisen ja hieman tylsän värimaailman pelastaa Rennyn tyyli kuvata ympäröivää maisemaa. Kamerankäyttö on aina ollut suomalaisen vahvuus ja niin myös nyt: Kuvakulmat ovat raikkaita ja niihin on paneuduttu huolella.

DVD sisältää jälleen myös ohjaajan kommenttiraidan, joka on sekin ollut Rennyn tavaramerkki jo pitkään. Juuri muuta positiivista sanottavaa tästä velhoseikkailusta onkin sitten turha taikoa. Kokonaisuus kallistuu vähin raaka-ainein valmistetuksi sekavaksi salaatiksi. Aivan oikeasti puuduttavan 90 minuuttisen aikana käy useasti sääliksi Rennyä, joka ei tällä kertaa, hyvästä yrityksestä huolimatta, onnistu puhaltamaan kytevään hiillokseen lisää puhtia.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202