Tapahtui Vegasissa

What Happens In Vegas (2008)

| DVD
  • 3

Toisilleen vieraat Jack ja Joy Las Vegasissa naimisiin. Seuraavana aamuna kumpaakin osapuolta hirvittää, kunnes kolikkopeli sylkäisee ulos tolkuttoman kolmen miljoonan taalan potin…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-11 / päivitetty 17.03. klo 13:01

KUVA 4

Cameron Diaz ja Ashton Kutcher
Cameron Diaz ja Ashton Kutcher 

KUVA 3

Rob Corddry, Ashton Kutcher ja Zach Galifianakis
Rob Corddry, Ashton Kutcher ja Zach Galifianakis 

KUVA 2

Lake Bell ja Cameron Diaz
Lake Bell ja Cameron Diaz 

KUVA 1

Cameron Diaz ja Ashton Kutcher
Cameron Diaz ja Ashton Kutcher 

Tapahtui Vegasissa

Ohjaus Tom Vaughan
Näyttelijät Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Lake Bell, Rob Corddry, Dennis Farina, Zach Galifianakis
Maa Yhdysvallat
Pituus 101 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Mosaic Media Group, Penn Station Entertainment, Regency Enterprises ja FS Film Oy
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Entuudestaan toisilleen vieraat Jack ja Joy lähtevät Las Vegasiin häivyttämään surujaan ja päätyvät ympäripäissään naimisiin tässä pika-aamenten luvatussa kaupungissa. Seuraavana aamuna kumpaakin osapuolta hirvittää, kunnes kolikkopeli sylkäisee ulos tolkuttoman kolmen miljoonan taalan potin. Avioliitto saa yhtäkkiä uuden merkityksen, mutta rahoja ei päästä jakamaan aivan mutkattomasti. Loputtomiin avioeroihin kyllästynyt oikeuden tuomari passittaa ”rakastavaiset” puolen vuoden koeajalle. Rahojen kohtalo sinetöityy vasta koetinajan jälkeen. Jack ja Joy tekevät parhaansa, jotta leikki päättyisi lyhyeen ja toinen heistä heittäisi hanskat tiskiin. Kovinkaan omaperäiseksi ei siis Cameron Diazin (Charlien Enkelit) ja Ashton Kutcherin (The Guardian) yhteistä komediaa voi syyttää.

Vahingossa naimisiin ja avioliiton teeskentely -teemat eivät komedioissa ole mitään uusia oivalluksia, etenkään elokuvien liukuhihnamaassa Yhdysvalloissa. Aviotaistoista tulee ensimmäisenä mieleen 80-luvun lopun mestarikomedia Ruusujen sota, jossa Michael Douglas ja Kathleen Turner käyvät kamppailuaan avioeron partaalla. 90-luvun parasta antia oli puolestaan Steve Martinin ja Goldie Hawnin kulissiavioliitto vuoden 1992 naurupätkässä Kuokkavieras. Onhan näitä vino pino muitakin ja löytyypä herra Kutcheriltakin asiasta aikaisempaa kokemusta, nimittäin ihan mukiinmenevä viha/rakkaus kohellus nimeltä Just Married (2003). Palataan kuitenkin Vegasin tapahtumiin, jossa vihkimisvuorossa ovat tyhjäntoimittaja, työnsä menettänyt Jack (Kutcher) ja pikkutarkka uraneiti Joy (Diaz), joka samalla haikailee exänsä perään. Yhdessä nämä kohtalotoverit käyvät toistensa hermoille: avioelämä sujuu oikeuden päätöstä odotellessa, vuoron perään kapuloita rattaisiin viskomalla ja pakollisessa parisuhdeterapiassa käymällä. Aina siirappiselta vaikuttavaan loppuun asti. Aamen.

Tapahtui Vegasissa (2008, Yhdysvallat) komedian juoni on siis pahasti kulunut, joten onko siihen enää mitään syytä tuhlata aikaansa? Ilman muuta on. Tom Vaughanin ohjauksessa on raikasta potkua ihan alusta asti, eikä kyseessä ole missään nimessä niin ennalta-arvattava teos, mitä on väitetty. Vitsit ovat pääosin hyviä (uusia jopa) ja kertomus etenee reippaasti. Mukaan on ripoteltu hyviä oivalluksia niin kerronnan kannalta kuin ylipäätäänkin. Lopussakaan ei nähdä komedioille tyypillistä mokakoostetta vaan mainio flashback siitä miten kiusalliseen aviotilanteeseen oikeastaan päädyttiinkään. Ja pahakin saa palkkansa aivan loppuhetkillä.

Elokuvaa markkinoitiin nimenomaan Diazin ja Kutcherin yhteisprojektina. Molemmathan ovat tuttuja lukuisista komedioista tai muista alan ohjelmista, joten tuottajien mielissä on varmasti pyörinyt jo pitkään tämän ”unelmaparin” yhteensaattaminen. Kyllähän Cameron & Ashton teksti julisteissa saa väen ryntäämään suin päin lippuluukuille… Pakkohan sen on toimia. Valitettavasti voin kertoa, ettei tuotantoporras ihan täyttä vastinetta rahoileen saanut, ainakaan taiteellisessa mielessä. Kaksikosta vain Kutcher on ilmiliekeissä ja aidosti hauska. Samaa ei voi todeta väsyneen oloisesta Cameronista, joka on hauskuuden vastakohta. Joyn rooli suorastaan huutaa taitavampaa naispuoleista komedian taitajaa. Jopa Diazin ystävätärtä esittävä Lake Bell olisi ollut parempi valinta. Ilmeisesti Diazin sekava yksityiselämä heijastuu itse elokuvaan tai sitten neitosta ei napannut lainkaan. Siinä mielessä Diaz oli hyvä valinta päärooliin, että esittämänsä roolihahmo Joy käy hermoille ihan oikeastikin. Jackia ei missään vaiheessa käy kateeksi kun kämpillä majailee tuo takakireä kodinhengetär.

Kesäkomediaksi Tapahtui Vegasissa on hyvä valinta. Tiukkapipoisiin häähömpötyksiin (27 Dresses, yms.) verrattuna tämä huoleton koohotus on ihan katsomisen arvoinen. Kutcher faneille jopa täyttää rautaa ja ”must see”. Säkenöivää kemiaa ja vallatonta silmäpeliä tästä leffasta ei kuitenkaan löydy.

Dvd: FS Filmin julkaisu (2.35:1 laajakuva) on yllättävän tasokas. Kuvanlaatu on keskivertoa parempi ja DD 5.1. ääniraita toimii hienosti, ja hyvä niin, sillä soundtrackistä löytyy paljon popahtavaa ainesta ja äänimaailma on muutenkin hyvin suunniteltu.

Ekstrapuolen avaa ohjaaja Tom Vaughanin ja editoija Matthew Friedmanin kommenttiraita, joka on myös ilahduttavasti tekstitetty suomeksi. Kommentointi on jäykähkön asiallista ja lähestulkoon kaikki tietämisen arvoinen tästä komediasta tulee julki. Siltikin olisin mieluusti kuunnellut Ashton Kutcherin vitsejä, mutta hyvä näinkin.

Bonusmaailma jatkuu kahdella featuretilla. Sitting down with Cameron and Ashton (8,30 min) on yllättävän kuivaa tavaraa ja pistää miettimään, miksi se on ylipäätään tehty. Ashton juontaa kaksikon sohvajutustelua Las Vegasissa eikä homma oikein etene. DVD extra time with Zach Galifianakis (8,30 min) on suositun stand up koomikon varaan rakennettu “talk show” jossa elokuvassa epätoivoisen kaverin roolissa nähty Galifianakis haastattelee ohjaaja Vaughania vähän siitä sun tästä aiheesta.

Levyltä löytyy myös From the Law Firm of Stephen J. Hader, Esq eli noin kahden ja puolen minuutin mittainen kuvitteellisen lakifirman “mainos” jossa koomikko Rob Corddry ja aiemmin mainittu Zach Galifianakis puffaavat “bisnesideaansa”. Ihan kelvollista katsottavaa.

Poistettuja / pidennettyjä kohtauksia (8 min) aaltoilee tylsyyden ja hauskuuden rajamailla. Nämä nähtyään jokainen voi varmasti todeta, että editori piti lopullisessa versiossa paketin hyvin kasassa. Viimeinen ekstra eli mokia (5 min) on sitä mitä lupaakin, vaikka suurin osa “vahingoista” tuntuu kovasti dvd julkaisua varten tekaistuilta. Mene ja tiedä, mutta koomikot Corddry ja Galifianakis varastavat tässäkin suurimman osan huomiosta.

Kaikki ekstrat on tekstitetty suomeksi.

Tapahtui Vegasissa dvd jaksaa kiinnostaa vielä valkokangas katselunkin jälkeen ja on melkeinpä pakkohankinta Kutcherin tai Diazin faneille.

Dvd teksti © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202