Superhero Movie

Superhero Movie (2008)

| DVD
  • 2

Superhero Movie keskittää tarmonsa Spider-Man elokuviin, mutta liipasimelle joutuvat myös X-Men, Superman, Batman ja Ihmeneloset eli tunnetuimmat ”superherot”.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-10 / päivitetty 10.06. klo 18:06

KUVA 4

Regina Hall ja Pamela Anderson.
Regina Hall ja Pamela Anderson. 

KUVA 3

Drake Bell ja Cristopher McDonald.
Drake Bell ja Cristopher McDonald. 

KUVA 2

Drake Bell ja Sara Paxton.
Drake Bell ja Sara Paxton. 

KUVA 1

Drake Bell.
Drake Bell. 

Superhero Movie

Ohjaus Craig Mazin
Näyttelijät Drake Bell, Sara Paxton, Cristopher McDonald, Leslie Nielsen
Maa Yhdysvallat
Pituus 75 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Dimension Films ja Future Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Only in America! Sanonta pitää kutinsa, sillä missä muualla valmistetaan liukuhihnalta samaa roskaa vuodesta toiseen? Movie päätteiset parodiat eivät siis vieläkään ole tiensä päässä, vaikka lähes järjestäin ne buuataan lavalta alas. Piiri pieni pyörii kun Hollywoodin ikuiset pikkupojat työstävät hömppäänsä. Tähän mennessä on nähty ainakin Scaryt, Epicit ja Deitit. Kuka enää laskee? Tälläkin kertaa tuottajat David Zucker, Weinsteinin veljekset, Robert Weiss ynnä muut saavat salit täyteen kun julisteet kirkuvat vanhoilla meriiteillä: ”Alastoman aseen tekijät sitä ja tätä…” Ideat vaan ovat tänä päivänä täysin loppu ja käsittelyn kohteeksi kelpaa mikä tahansa. Jos ei muuta keksitä niin piereskelystä saa täytettä suvantokohtiin. Nyt kun muistan mainita, että Superherossa on miesmuistiin pisin pierukohtaus, niin se varmasti vauhdittaa kassakoneiden kilinää.

Superhero Movie keskittää tarmonsa Spider-Man elokuviin, mutta liipasimelle joutuvat myös X-Men, Superman, Batman ja Ihmeneloset eli tunnetuimmat ”superherot”. Käsistä ei varmaankaan ole edes laadittu, vaan ensimmäisen Hämiksen tapahtumakulku saa kelvata. Koulupoika Rick Riker (Drake Bell) haikailee naapurin Jillin (tylsistyttävä Sara Paxton) perään. Luokkaretkellä Rickiä puraisee geenimuunneltu sudenkorento ja parin päivän päästä luokan nörtillä onkin jo supervoimat, joita hän ei ensin osaa hallita lainkaan. Rickin päävihollinen on Lou Landers, lääkefirman johtaja, josta tuli ilkeä pahis hämärän ihmiskokeen tuloksena. Pöljällä Tiimalasi nimellä operoiva Landers imee toisten ihmisten elinvoimat, joten sankarimme Sudenkorennon pitää rientää apuun. Ihan vain jo elokuvan kaunottaren vuoksi.

Käsikirjoittaja/ohjaaja Craig Mazin on keksinyt Superheroon muutaman uuden vitsin kierrätettäväksi. Huonompi juttu on se, että nämäkin esitellään vasta lopputekstien jo rullatessa (malttakaa siis odottaa). Pilkan kohteeksi on otettu myös nippu julkimoita, kuka mistäkin syystä. Tom Cruise, Barry Bonds ja Dalai Lama saavat oman osansa. Nämä ovatkin varsinaisen elokuvan parasta antia ja tuovat hetkellisesti mieleen Alaston ase -klassikot. Muuten homma etenee muista parodioista tuttuun tyyliin: kaikenlaiset törmäilyt, noloihin tilanteisiin joutumiset ja turpaanvedot ovat edelleen kovaa valuuttaa.

Sankarin roolin vetävä koomikko Drake Bell on meille suomalaisille kohtuu tuntematon, mutta Jenkkilässä hänellä on oma, todella suosittu tv-sarja Drake & Josh. Alkupuolella Drake tuo (tarkoituksella?) vuorosanoillaan mieleen erään toisen suositun komediamestarin, nimittäin parodialeffojen grand old manin, Leslie Nielsenin. Voi kun Leslie olisi nyt pelastamassa mitä pelastettavissa on… hetkinen, hän on kuin onkin mukana! Leslie nimittäin esittää Rickin koheltavaa Albert setää. Mistään cameo roolista ei ole kyse, sillä Leslie heiluu täysillä mukana… tai ainakin niin hyvin yli 80 vuotiaalta voi odottaa.

Superhero Movie on visuaaliselta laadultaan hyvää keskitasoa, mutta käsikirjoituksen osalta mielikuvituksettoman köyhää junnaamista. Tylsyys iskee useammankin kerran matkan varrella. Ainoat vähääkin hauskat kohtaukset ovat improvisaation tulosta ja niistäkin leijonanosan omii Leslie setä, jolle lahjoitan arvostelutähdistä toisen. Leffan voi käydä katsastamassa muutamasta syystä: Kaikki muut elokuvat on jo nähty tai sitten olet vain parantumattomasti Leslie Nielsen fani. Kolmas syy voisi olla, että et vain malta odottaa näkeväsi tiukkoihin trikoisiin ahtautunutta Pamela Andersonia minuutin kestävässä täytekohtauksessa.

Dvd: Leffan saa poimittua itselleen varsin kohtuulliseen hintaan ja syykin on selvä: Ei ekstroja, ei niin minkäänlaisia.

Kuvanlaatu 1.78:1 anamorfisella widescreenillä on mukiinmenevä, hyvää dvd tasoa. Äänipuolella Dolby Digital 5.1. tykittää elokuvan popit ja muut ääniefektit hyvin.

Omalta kotisohvalta käsin Superhero Movie tuntuu ripauksen verran paremmalta kuin isossa elokuvateatterissa. Parhaiten leffan kohtuuhyville vitseille nauraa mahdollisimman isolla kaveriporukalla.

Dvd teksti © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202