Son of Rambow

Son of Rambow (2007)

| DVD
  • 3

Kaunis ja värikäs koko perheen komedia kahden pojan elokuvaprojektista.

julkaistu 2009-03-16 / päivitetty 04.04. klo 14:02

KUVA 4

Will Poulter
Will Poulter 

KUVA 3

Bill Milner ja Will Poulter
Bill Milner ja Will Poulter 

KUVA 2

Rambon poika joutuu ninjojen hyökkäyksen kohteeksi
Rambon poika joutuu ninjojen hyökkäyksen kohteeksi 

KUVA 1

Bill Milner ja Will Poulter
Bill Milner ja Will Poulter 

Son of Rambow

Ohjaus Garth Jennings
Näyttelijät Will Poulter, Bill Milner, Jules Sitruk, Charlie Thrift, Jessica Stevenson, Neil Dudgeon
Maa Saksa / Iso-Britannia / Ranska
Pituus 96 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Hammer & Tongs, Celluloid Dreams, Network Movie Film-und Fernsehproduktion (as Network Movie), Reason Pictures, Soficinéma 2, Soficinéma 3, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), arte France Cinéma ja Sandrew Metronome
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Hyväntuulinen koko perheen komedia Son of Rambow kertoo 80-luvulle sijoittuvan tarinan kahdesta englantilaisesta pikkupojasta, jotka alkavat yhdessä kuvaamaan elokuvaa BBC:n kilpailuun. Will Proudfoot (Bill Milner) on hyvin käyttäytyvä, tiukasti uskonnollisessa perheessä kasvanut lapsi, joka ystävystyy sattumalta ja puoliväkisin saman ikäisen, mutta täysin erilaisen pojan, Lee Carterin (Will Poulter) kanssa. Will, jonka uskonto kieltää television katselun, näkee Carterin kotona pätkän elokuvasta First Blood ja haltioituu näkemästään. Hänen päänsä täyttyy erilaisista unelmista ja hän luo päässään tarinan Rambon pojasta. Tämähän sopii Carterille, joka on päättänyt voittaa BBC:n nuorten kotivideokisan. Hän vohkii veljensä videokameran ja yhdessä Will ja Carter alkavat työstää elokuvaansa Son of Rambow.

Kun projekti etenee ja kasvaa, poikien koulussa alkaa levitä tieto elokuvasta kulovalkean tavoin. Pian kaikki haluavat olla osallisina elokuvassa ja Will ja Carter huomaavat olevansa koulun suosituimmat kundit. Suuri suosio alkaa kuitenkin tuottaa pian ongelmia ystävyksille, sillä heidän kahden hauskana projektina alkanut elokuva on pian paisunut mahdottomiin mittasuhteisiin.

Son of Rambow on mielikuvituksellinen, värikäs ja hyväntuulinen koko perheen komedia, jonka seurassa taittuu reilu puolitoistatuntia varsin miellyttävällä tavalla. Nuoret, mutta valtavan luontevat näyttelijät, Bill Milner ja Will Poulter etunenässä, tekevät elokuvasta monin paikoin riemastuttavaa ja jopa liikuttavaa katseltavaa. Ohjaaja/käsikirjoittaja Garth Jennings onnistuu täydellisesti lapsuuden viattomuuden ja energisyyden tallentamisessa filmille. Hymy on herkässä, kun katsoja pääsee seuraamaan Willin ja Carterin pidättelemätöntä mielikuvituksen juoksua.

Elokuvan levittäjänä toimii Paramount Vantage, joka on viime vuosina tuottanut joitakin hienoja elokuvia, kuten Menetetty maa, There Will Be Blood ja The Duchess. Tätä taustaa vasten Son of Ranbow – kaikesta hyväntuulisuudestaan ja hyväsydämisyydestään huolimatta – näyttäytyy sittenkin hieman vaisuna elokuvana. Tämähän on koko perheen elokuvissa ongelmana lähes poikkeuksetta: kun yritetään miellyttää kaikkia ikäryhmiä viiden ja viidenkymmenen ikävuoden välillä, homma joudutaan väkisinkin vesittämään enemmän tai vähemmän kompromissiksi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettäkö Son of Rambow olisi pettymys. Se on pohjimmiltaan niin puhdas ja kaunis satu, että sille ei kukaan voi nyrpistää nenäänsä. Varhaisnuoret tulevat varmasti ihastumaan tähän elokuvaan ja meille vähän vanhemmillekin se tarjoaa hetken kaunista eskapismia, matkan puhtaiden unelmien ja todellisen ystävyyden maailmaan.

DVD: Sandrew Metronomen DVD-julkaisussa on kuvaformaattina 2.40:1 anamorfinen laajakuva. Ääniraitana on laadukkaat DTS ja Dolby Digital 5.1.

Lisämateriaaleista löytyy melko kattava, lähes puolituntinen dokumentti ”Boys Will Be Boys”, jossa jutustellaan pääasiassa ohjaaja Garth Jenningsin ja kahden nuoren pääosanäyttelijän kanssa. Lisäksi mukana on lyhyt ”B-Roll”-kooste ja traileri.

Teksti: © 2009 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gerard Butler

Greenland

| Blu-ray | 22.12.

Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.

Lue lisää »
Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian

| 09.06.

Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gary Oldman ja Amanda Seyfried

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »
Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202