Snakes on a Plane

Snakes on a Plane (2006)

| DVD
  • 1

Mafiamiehillä on tuhat ja yksi tapaa hiljentää todistaja: Jos ei pesäpallomailalla niin sitten lastataan jumbojet täyteen kuolettavan myrkyllisiä käärmeitä. Sitten vain hyvää matkaa.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-10 / päivitetty 17.05. klo 18:06

KUVA 4

Halpalentoyhtiöt... (Kenan Thompson)
Halpalentoyhtiöt... (Kenan Thompson) 

KUVA 3

Ykkösluokka on aina ykkösluokka. (Sunny Mabrey ja Nathan Phillips)
Ykkösluokka on aina ykkösluokka. (Sunny Mabrey ja Nathan Phillips) 

KUVA 2

Haloo, keskus? Yhdistäkää eläintarhaan. (Samuel L. Jackson)
Haloo, keskus? Yhdistäkää eläintarhaan. (Samuel L. Jackson) 

KUVA 1

Kiinnittäkää turvavyönne (Samuel L. Jackson)
Kiinnittäkää turvavyönne (Samuel L. Jackson) 

Snakes on a Plane

Ohjaus David R. Ellis
Näyttelijät Samuel L. Jackson, Julianna Margulies, Nathan Phillips, Rachel Blanchard
Maa Yhdysvallat
Pituus 105 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Meradin Zweite Productions & Company, Mutual Film Corporation ja New Line Cinema
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Sean Jones (Nathan Phillips) todistaa järkyttävää murhaa. Mafiapomo Eddie Kim (Byron Lawson) haluaa luonnollisesti todistajan hengiltä, mutta onneksi FBI agentti Neville Flynn (Samuel L. Jackson) rientää hätiin. Sean olisi tarkoitus kuljettaa Havaijilta Los Angelesiin oikeudenkäyntiä varten. Mafioso Kimillä on kuitenkin tuhat ja yksi tapaa hiljentää todistaja: Jos ei pesäpallomailalla niin sitten lastataan jumbojet täyteen kuolettavan myrkyllisiä käärmeitä. Sitten vain hyvää matkaa.

Snakes on a Plane sai pienoisen fanijoukon jo ennen ensi-iltaansa. Myös kriitikkojen arviot sinkoilivat laidasta laitaan. Yksi pitää ja toinen ei sinne päinkään. Minä kuulun ehdottomasti jälkimmäisiin. Elokuva on yksi huonoimmista toimintaviritelmistä 80-luvun jälkeen. Kun nyt tuli kyseinen vuosikymmen mainittua, niin kyllähän leffan menossa on alusta asti suurta kasarihenkeä: Mykistävän huono juoni, näyttelijät ja soundtrack.

Leffa on itseasiassa niin suurta huttua, etten oikein tiedä mistä ripittämisen aloittaisi. Turha edes yrittää piiloutua kulttimaineen tai kieli poskessa tehdyn tuotannon taakse, sillä jokin vastuu elokuvastudioillakin pitäisi tänä päivänä olla. Itse en ainakaan selvin päin osallistuisi tämän kaveriporukan käärmejännäri -ideaan.

Vaikka kaikessa muussa epäonnistutaan, niin osin digivempeleillä loihdituissa käärmeissä oli havaittavissa pientä toivoa. Sitten joku savuisen peliluolan takanurkasta keksi, että olisi varmaan kiva, kun käärme irvistäisi ennen kuin iskisi hampaansa blondin silikoneihin. Poseeraava käärmettä ei varmaan kukaan ennen ollutkaan nähnyt, joten siitä kunniamaininta.

Tietokoneiden kanssa lotraamiseen on palanut rahaa ja kokista siinä määrin, että juonen kannalta oleellisimpaan kohtaukseen eli koneen hätälaskuun ei sitten pelimerkkejä enää riittänytkään. Ei sekään mitään, sillä hyvin moni on kyllä jo tässä vaiheessa katselusta luopunut. Toivottavasti ainakin Samuel sai päivärahansa kuitattua.

DVD: Lisämateriaaleissa esitellään tarkemmin mistä käärme pissii ja nippu epäonnistuneita otoksia. Niitä on kattavasti esillä itse elokuvassakin.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202