Sinkkuelämän säännöt

Rules of Single Life (2011)

| DVD
  • 3

Sinkkuelämän säännöt sekoittaa gonzojournalismin hengessä faktaa ja fiktiota.

julkaistu 2011-09-08 / päivitetty 30.09. klo 14:02

KUVA 4

Sinkkuelämän säännöt
Sinkkuelämän säännöt 

KUVA 3

Sinkkuelämän säännöt
Sinkkuelämän säännöt 

KUVA 2

Sinkkuelämän säännöt
Sinkkuelämän säännöt 

KUVA 1

Sinkkuelämän säännöt
Sinkkuelämän säännöt 

Sinkkuelämän säännöt

Ohjaus Tonislav Hristov
Näyttelijät Tonislav Hristov, Zoran Atanasov, Hristiyan Dimov, Radost Dimova, Kiril Jovchev
Maa Suomi, Bulgaria, Norja
Pituus 83 min
Ikäraja Sallittu kaikenikäsille
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Sinkkuelämän säännöt

”Olen odottanut koko elämäni tätä hetkeä. Kaikki toiveeni toteutuvat tänään. Olet tehnyt minusta kokonaisen.”

Elokuvan alkukohtaus häistä on niin siirappinen, että sen voisi kuvitella olevan peräisin b-luokan romanttisesta komediasta.

Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on autenttinen kotivideo. Bulgarialainen elokuvaohjaaja Tonislav Hristov muutti 2000-luvun alussa Suomeen ja meni naimisiin suomalaisen näyttelijän Nelly Hristovan kanssa. Kun pari viisi vuotta myöhemmin erosi, päätti Tonislav tehdä eroprosessista ja sitä seuranneesta parinetsinnästä elokuvan.

Sattumalta ohjaajan ystäväpiiristä löytyi muutama muukin epäonninen tapaus. Elokuvan alussa Zoran on vastikään eronnut, Hari ei ole koskaan seurustellut vakavasti ja Kiril on kosinut avovaimoaan lukuisia kertoja menestyksettä.

Sinkkuelämän säännöt sekoittaa gonzojournalismin hengessä faktaa ja fiktiota. Journalistisena tuotoksena elokuva ei kohoa korkealle, mutta puolidokumentaarisena fiktioelokuvana se on viihdyttävää katsottavaa.

Ohjaaja-päähenkilö Tonislavia on kiitettävä ainakin siitä, että hän on päästänyt kuvaajan mukaan mitä intiimeimpiin tilanteisiin. Elokuvan alun häistä leikataan suoraan Tonislavin ja Nellyn yhteiseen asuntoon, jossa pariskunta on jakamassa tavaroita.

Vaikka monet kohtaukset ovat yksittäin tarkasteltuina onnistuneita, tarinallisesti elokuva pysyy huonosti kasassa. Se koostuu sinänsä hauskoista huvittelujaksoista muun muassa imagokurssilta, sinkkusulkkiksesta ja Åke Blomqvistin tanssiopetuksesta sekä ystävysten vakavahenkisistä keskusteluista rakkaudesta, avioliitosta ja lapsista. Mutta kantava juoni puuttuu.

Ratkaisu on kummallinen, sillä orastava rakkaustarina Tonislavin ja saksalaisen Andrean välillä olisi tarjonnut elokuvalle kiinnostavan pääjuonen. Harmillista on myös se, kuinka vähän tilaa ystävysten välisille pohdiskeleville ja välittömän oloisille keskusteluille on annettu.

Lukuisat onnistuneet kohtaukset pitävät kuitenkin elokuvan kasassa, ja puutteistaan huolimatta Sinkkuelämän säännöt on sekä hauskempi että koskettavampi kuin useimmat romanttiset komediat.

DVD: Sandrew Metronomen julkaisussa kuvaformaattina anamorfinen 1.78:1. Ääniraitoina Dolby Digital 2.0 ja 5.1.

Lisämateriaalina DVD:llä on 56 minuutin pituinen televisioversio. Se on kuin pikajuoksu itse elokuvasta, eikä televisioversion katsomista voi DVD:n omistajalle suositella.

Teksti: © 2011 Tuija Pyhäranta

Elokuva nähtiin myös osana vuoden 2011 Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.
Lue raportti »

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202