Sex Drive

Sex Drive (2008)

| DVD
  • 2

Ala-asteikäisille (?) suunnattu komedia on kovasta uhosta huolimatta kesy American Pie -muunnelma.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-04-02 / päivitetty 04.04. klo 11:11

KUVA 4

Josh Zuckerman
Josh Zuckerman 

KUVA 3

Seth Green ja Clark Duke
Seth Green ja Clark Duke 

KUVA 2

Josh Zuckerman, Clark Duke ja James Marsden
Josh Zuckerman, Clark Duke ja James Marsden 

KUVA 1

Amanda Crew ja Josh Zuckerman
Amanda Crew ja Josh Zuckerman 

Sex Drive

Ohjaus Sean Anders
Näyttelijät Josh Zuckerman, Amanda Crew, Clark Duke, James Marsden, Seth Green, Katrina Bowden
Maa Yhdysvallat
Pituus 105 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Alloy Entertainment, Goldcrest Pictures, Summit Entertainment ja Nordisk Film
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Ianilla (Josh Zuckerman) on kaikista mahdollisista ongelmista se hankalin: poikuus tallella. Mikään ei tunnu johtavan kakkospesälle, ei vaikka ystävätkin kaikkensa yrittävät. Onneksi internet on keksitty ja niinpä hintelä Ian tekeytyy keskustelupalstoilla lihaksikkaaksi futariksi, joka ajelee jenkkiraudalla ja bailaa minkä vain suinkin ennättää. Ianin koukkuun uiskenteleekin hemaiseva tyttö, Ms.Tasty (Katrina Bowden) joka lupaa kunnon koeajot mikäli poika vain ilmestyisi yhdeksän tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan treffipaikkaan. Joten moottori käyntiin. Autoa ei kylläkään ole, mutta sellainen lainataan isoveljeltä (James Marsden). Matkaseuraksi otetaan paras kaveri Lance (Clark Duke) ja häneen salaa ihastunut Felicia (Amanda Crew). Matkalla kohdataan kaikki teinileffalle pakolliset elementit: wc:ssä sukupuolielimillään tökkivä kyläpervo, syrjäseudun seksinälkäiset maalaistyttäret, kotirouvan vihainen aviomies ja virkaintoiset kyläpoliisit. Kyllähän näistä aineksista nuorisoleffa raavitaan kokoon.

Mikäli American Pie ja sen jatko-osat eivät aikoinaan vieneet teiniangstia mennessään, niin Sex Driven kyydissä sitä voi yrittää uudelleen. Kyseessä on tuntemattoman tekijäporukan vaisu road movie, joka laskelmoi alapäähuumorin ja mukamas nolojen tilanteiden varaan. Jälleen kerran parhaat vitsit on ladattu alkutaipaleelle, eli lupaavan startin jälkeen nuorison ”jokapäiväisistä” ongelmista ei sitten enää saadakaan revittyä juuri mitään (hauskaa) irti. Vaan ei tämä ihan puhdasta ongelmajätettä ole. Markkinoilta nimittäin löytyy vieläkin kammottavampia nuorille suunnattuja tekeleitä, etunenässä kaikki movie –päätteiset irvailut.

Sex Drive ei ole lähellekään omaperäinen. Tämä tuskin tuli kenellekään yllätyksenä. Kunnollista juonta ei ole, ainoastaan alku- ja loppupiste. Juonenkäänteiden virkaa hoitavat täysin tyhjästä ilmaantuvat ongelmat: auto hajoaa, moottoritiellä kiilaillaan, vaatteet hukataan ja sen sellaista. Aina välillä lauotaan kakkavitsejä tai vilautellaan daisareita. Kansitekstin lupaukset mm. ”American Pien parannetusta versiosta” ovat itse asiassa tämän komedian parhaita vitsejä.

Sex Drivessä ei siis juuri mikään ole hyvin. Jopa soundtrack on puistattavan huono ja täysin epäsopiva tämän automatkan kyyditsijäksi. Musiikista puheenollen, keskivaiheille elokuvaa on sijoitettu tietenkin se pakollinen bändikohtaus. Kyseessä ei olekaan mikä tahansa pumppu vaan Fall Out Boy, jonka houkutteli kuvauksiin sivuosassa nähtävä, härökomedioissa visusti viihtyvä Seth Green (Rottaralli, Mela kateissa). Muu näyttelijäkatras on suhteellisen tuntematonta, lähinnä tv-puolelta scoutattuja nousevia kykyjä. Greenin lisäksi kokeneempaan kaartiin kuuluu Ianin isoveljenä nähtävä James Marsden (27 Dresses, Hairspray), jolle tämänkaltainen rooli oli valtava vikatikki.

Sex Drive viihdyttää varmasti, mutta ei kovinkaan aikuista yleisöä. K13 tarra kuvastaa osuvasti oikeaa kohderyhmää. Kuten sanottu, vuokraamoiden hyllyt notkuvat pahempaakin kuraa, joten jos American Pien ”hurvittelu” viehätti, niin mikä jottei tämäkin.

DVD: Nordisk Filmin julkaisu esitetään 1.85:1 laajakuvalla, laadultaan nipin napin keskitasoa. Kontrastinappien kanssa on leikitelty hieman liikaakin ja värit ovatkin yhtä sekaisin kuin elokuvan juoni. Terävyydenkin kanssa on vähän niin ja näin. Äänipuolella kyytiin voi hypätä joko DD 5.1:n tai DTS:n kanssa. Surround on kylläkin pettymys, etenkin kun huolellisemmalla suunnittelulla olisi voinut tuunata katsomisnautintoa puoli-ilmaiseksi.

Nordisk Filmille tyypilliseen tapaan lisämateriaalien virkaa hoitavat muutamat trailerit, joita löytyy tällä kertaa kymmenen minuutin edestä.

Teksti © 2009 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202