Sex and the City - Sinkkuelämää 2

Sex and the City 2 (2010)

| Blu-ray
  • 2

Michael Patrick Kingin ohjaama jatko-osa tarjoilee kevyttä viihdettä sarjan tosifaneille.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-11-01 / päivitetty 29.10. klo 13:01

KUVA 4

Jason Lewis ja Kim Cattrall
Jason Lewis ja Kim Cattrall 

KUVA 3

Cynthia Nixon ja David Eigenberg
Cynthia Nixon ja David Eigenberg 

KUVA 2

Sarah K´Jessica Parker ja Chris Noth
Sarah K´Jessica Parker ja Chris Noth 

KUVA 1

Kim Cattrall, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker ja Cynthia Nixon
Kim Cattrall, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker ja Cynthia Nixon 

Sex and the City - Sinkkuelämää 2

Ohjaus Michael Patrick King
Näyttelijät Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Cattrall, Minglie Chen, Chris Noth, David Eigenberg, Evan Handler, Willie Garson
Maa Yhdysvallat
Pituus 146 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2010 HBO Films, Home Box Office, New Line Cinema, Village Roadshow Pictures ja Sandrew Metronome.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

On kulunut liki kaksi vuotta Sex and the City – Sinkkuelämää -elokuvan ensi-illasta. Keskinkertaisuudestaan huolimatta kyseessä oli eräs kesän 2008 katsotuimmista elokuvista Suomessa. Se viihdytti ja sulki televisiosarjasta tuttujen naisten tarinat. Silti koettiin tarpeelliseksi tehdä jatko-osa. Ilmassa on rahastuksen makua.

Sex and the City – Sinkkuelämää 2 perustuu edeltäjänsä tavoin Darren Starin luomaan, Candace Bushnellin romaanin henkilöihin pohjautuvaan televisiosarjaan. Tarinan keskushenkilönä on edelleen Sarah Jessica Parkerin esittämä Carrie. Carrie ei kirjoita enää Sex and the City -kolumnia vaan on onnellisesti aviossa elämänsä rakkauden, “Mr. Bigin” (Chris Noth), kanssa. Carrie ei toki ole lopettanut kirjoittamista vaan on kokeillut siipiään kirjailijana. Lisäksi Carrien elämässä ovat edelleen mukana luottoystävät Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) ja Miranda (Cynthia Nixon). Elokuvan sivuosissa nähdään nimekkäitä näyttelijöitä, muun muassa Penelope Cruz, Liza Minelli ja Miley Cyrus.

Sinkkuelämää 2 ei ole enää tarina sinkkuudesta vaan ajasta sen jälkeen. Ikisinkku Samanthaa lukuunottamatta kaikki naiset ovat vakiintuneet ja asettuneet aloilleen. Parisuhteesta luodaan tavoittelemisen arvoinen ihannekuva ja sinkut koetaan jopa uhkana omalle suhteelle. Televisiosarjan lähtökohdista on ajauduttu kauas, mutta ystävyyssuhteet ovat kuitenkin edelleen tärkeä osa naisnelikon elämää. Elokuvassa heille tarjoutuukin mahdollisuus todelliseen irtiottoon arjesta, kun Samantha järjestää nelikolle luksusaurinkomatkan lomaparatiisiin Abu Dhabiin.

Elokuvassa on näkyvästi esillä paljon kauniita merkkivaatteita ja kenkiä. Myös hulppeat asunnot ja upeat lomamaisemat luovat mukaan säihkettä. Elokuvan satumainen todellisuus on ihastuttava.

Tarina on kuitenkin valitettavan pirstaleinen ja poukkoileva. Ohjaaja-käsikirjoittaja Michael Patrick King on halunnut ottaa mukaan mahdollisimman paljon ennalta tuttuja henkilöhahmoja tämän hetkisine elämäntilanteineen. Lisäksi mukaan on kirjoitettu liian paljon asiaa. Sinkkuelämää 2:n teemoja ovat muun muassa ystävyys ja erityyppisten parisuhteiden kunnioittaminen. Jonkinlaisena premissinä voisi pitää lausetta: “Kukin voi luoda parisuhteensa säännöt omanlaisikseen”. Myös kulttuurieroja sivutaan puolihuolimattomasti. Abu Dhabin musliminaisten arki eroaa paljolti newyorkilaisnaisten elämästä. Kuhunkin teemaan pureudutaan vain pintaa raapaisten. Lopputulos onkin pitkitetty, kaksi ja puolituntinen, hedelmäsalaatti.

Sex and the City – Sinkkuelämää 2 -elokuvaa ei pidä mennä katsomaan liian tiukkapipoisella asenteella. Se tarjoilee erittäin kevyttä viihdettä kauniisiin käärepapereihin verhoiltuna. Kaipaamaan jää televisiosarjan hilpeyttä, josta oli kuitenkin vielä jotain jäljellä ensimmäisen elokuvan kohdalla. Toivottavasti kolmannen osan toteutuminen jää huhupuheiden tasolle.

Blu-ray: Warner Brosin julkaisussa on erinomainen kuvan- ja äänenlaatu itse elokuvan osalta (teräväpiirtolaajakuva, 1080p resoluutio, kuvasuhde 1.78:1). Lisämateriaaleissa sen sijaan kuvanlaatu on osittain rakeista ja ääni kuulostaa tunkkaiselta. On harmi, että tähän ei ole jaksettu panostaa.

Julkaisussa on runsaasti lisämateriaalia Sinkkuelämän ystäville. Extrat kannattaa aloittaa katsomalla Revisiting 80’s (4 minuuttia), joka esittelee aikakauden, jolloin Carrie, Samatha, Miranda ja Charlotte tapasivat ensi kertaa. Elokuvan voi katsoa myös ohjaajan kommenttiraidan ryydittämänä, joka antaa lisätietoa näyttelijöistä, kuvauspaikoista ja tuotannon yksityiskohdista.

Seuraavaksi kurkistetaan kulisseihin. Soundrack with Alicia Keys-extrassa (3 minuuttia) näytetään lyhyesti musiikkistudiotyöskentelyä laulajattaren haastattelun kautta. Styling Sex and The City (15 minuuttia) vie puolestaan katsojan mukanaan puvustamoon, jossa on satoja elokuvassa nähtäviä pukuja ja asusteita. Tässä osiossa kerrotaan kuinka suuri merkitys muotivaatteilla on sinkkuelämä-maailman luomisessa. Marry Me, Liza (8 minuuttia) valottaa Liza Minnellin osuutta hääkohtauksissa. Lisäksi näyttelijät kertovat, kuinka paljon he arvostavat Liza Minnellin läsnäoloa elokuvassa.

Lisämateriaaleissa on mukana myös pari herkullista keskustelua. The Men of Sex and The City-osiossa (28 minuuttia) käydään läpi Sinkkuelämää sarjan keskeisimpiä mieshahmoja, joiden läpi kahlattuaan Carrie ystävättärineen löysivät lopulta elämiensä suuret rakkaudet. So much can happen in two years-extrassa (26 minuuttia) Sarah Jessica Parker ja ohjaaja Michael Patrick King keskustelevat miten Carrien hahmo on kehittynyt kahdessa vuodessa. Keskustelussa sivutaan myös tv-sarjan vaiheita.

Lisämateriaaleihin ei valitettavasti ole saatavilla suomenkielistä tekstitystä.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202