Seth MacFarlanen hullu hullu animaation maailma

Seth MacFarlane's Cavalcade of Cartoon Comedy (2008)

| DVD
  • 1

Family Guyn tekijän elokuva parodioista, sketseistä ja muista päättömyyksistä.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2009-10-13 / päivitetty 19.10. klo 11:11

KUVA 4

Piikkinännivanhemmat ja adoptiolapsi
Piikkinännivanhemmat ja adoptiolapsi 

KUVA 3

Intiimiyhteys robotin kanssa
Intiimiyhteys robotin kanssa 

KUVA 2

Hevonen drinkillä
Hevonen drinkillä 

KUVA 1

Super Mario vonkaa pusua prinsessalta
Super Mario vonkaa pusua prinsessalta 

Seth MacFarlanen hullu hullu animaation maailma

Ohjaus Seth MacFarlane
Maa Yhdysvallat
Pituus 50 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Fuzzy Door Productions, Media Rights Capital, Main Street Pictures ja FS-Film
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Seth MacFarlanen Hullu Hullu animaation maailma-elokuva on animaatiosarja populaarikulttuuriparodioista, hillittömistä sketseistä ja muista ylivertaisista päättömyyksistä. Muun muassa vähemmistöjen edustajat, apinat sekä klassikkoanimaatiohahmot kuten Super Mario, Retu Kivinen ja Sammakkoprinssi saavat Seth MacFarlanen animaatioissa kyytiä.

Seth MacFarlane on entuudestaan tuttu suositusta Family Guy-televisiosarjastaan ja lisäksi hän on yksi American Dad! -sarjan keula-hahmoista. Seth MacFarlanen Hullu Hullu animaation maailma tarjoaa edeltäjiensä mukaisesti sensuroimatonta ja kieroutunutta huumoria. DVD:n ikärajaksi on asetettu 15 vuotta eikä suotta.

Animaatiopätkät seuraavat DVD:llä toisiaan. Niiden tarinallinen rakenne ei ehdi kehittyä eikä niillä ole jatkuvuutta suhteessa seuraavaan animaatioon. Vitsit jäävät irrallisiksi ja monet ovat kovin toistensa kopioita vaikkakin eri ympäristöissä. Animaation jälki on hyvää perustasoa Family Guyn tapaan.

Koska kyseessä ei ole perinteinen elokuva vaan sarja lyhyitä animaatioita, näkemäänsä ei juuri tarvitse keskittyä. Seth MacFarlanen Hullu Hullu animaation maailma on mitä mainiointa viihdettä rankan työpäivän jälkeen. Sitä katsoessaan voi heittää aivot narikkaan, avata oluen ja unohtaa hetkeksi arjen murheet.

DVD: FS-Filmin julkaisussa on ääniraitana Dolby Digital 5.1 ja kuvaformaattina vanhanaikainen 1.33:1 Aspect Ratio. DVD on teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvätasoinen. DVD:n menuvalikkoon on tehty erikoinen värivalinta. Taustalla on vaaleansininen taivas, jonka päälle on kirjoitettu valikot niinikään vaaleansinisellä. Tekstejä tuskin erottaa taustasta, joka tekee käytöstä hieman hankalaa.

Lisämateriaalina levyllä on still-kuvia animaatiohahmoista ja Red Carpet premiere-lyhytdokumentti ennakkonäytöksen jälkitunne lmista. Lisämateriaaleissa on kolmenlaisia still-kuvia: luonnosvaiheen hahmotelmia, viimeisteltyjä mustavalkoisia piirroksia ja lopullisia värikuvia. Kuvat ovat kolmessa eri valikossa, joka tekee kuvien vertailusta vaikeaa. Katsojalle antaisi enemmän jos eri vaiheiden piirrokset olisivat vierekkäin saman valikon alla.

Red Carpet premier-osiossa vieraillaan elokuvan ennakkonäytöksen jälkitunnelmissa. Tässä lisämateriaalissa haastatellaan muun muassa ohjaajaa, tuottajaa ja ennakkonäytöksessä olleita vieraita. Red Carpet premiere ei anna lisätietoa elokuvasta vaan on pikemminkin pieni viihteellinen lisä DVD:lle.

Teksti: © 2009 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gerard Butler

Greenland

| Blu-ray | 22.12.

Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.

Lue lisää »
Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian

| 09.06.

Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Gary Oldman ja Amanda Seyfried

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »
Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202