Sci-fi box

(2010)

| DVD
  • 2

Kolmen sci-fi -elokuvan kokoelmassa rymistellään usealla taivaankappaleella sekä menneisyydessä että tulevaisuudessa.

julkaistu 2010-11-18 / päivitetty 18.11. klo 13:01

KUVA 4

Mutant Chronicles
Mutant Chronicles 

KUVA 3

Kuu
Kuu 

KUVA 2

Outlander
Outlander 

KUVA 1

Mutant Chronicles
Mutant Chronicles 

Sci-fi box

Ohjaus Simon Hunter, Howard McCain, Duncan Jones
Näyttelijät Thomas Jane, Ron Perlman, John Malkovich, James Caviezel, Sophia Myles, John Hurt, Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott
Pituus 111 min, 115 min, 97 min
Ikäraja 15 vuotta
/ Kuvien ©
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Atlantic Film on niputtanut yhteen kolme sci-fi elokuvaa, joista Outlander (2008) sekoittaa viikinkiajan kuvastoa ja avaruusajan hirviötä. Mutant Chroniclesissa (2008) taistellaan eläviä kuolleita vastaan tuomiopäivän hengessä ja joukossa edukseen erottuva Kuu (2009) vie katsojan öitä valaisevalle taivaankappaleelle viljellen runsaasti viittauksia sci-fi -genren klassikkoihin.

Outlanderista arvostelussa ollut Blu-ray on kuvanlaadultaan huomattavasti dvd-versiota parempi. Ohessa annetut arvosanat perustuvat Sci-fi box -julkaisun kuvan ja äänenlaatuun sekä aiemmin annettuihin kokonaisarvosanoihin. Sci-fi box ei sisällä lisämateriaalia.

Mutant Chronicles (Yhdysvallat, 2008) (DVD)
Löyhästi samannimiseen roolipeliin perustuva Mutant Chronicles on ohjaaja Simon Hunterin (Majakka, 1999) toinen kokopikä ohjaustyö. Lopputulema on lähinnä heppoisissa digitaalimaisemissa haahuilua. Ajoittain elokuvassa näkyy ohjaajan pyrkimys sarjakuvamaisiin asetelmiin ja kuvakulmiin, joiden toteutus jää kuitenkin kauas täydellisestä. Elokuvaa vaivaava yleinen terävyyden puute näkyy myös siinä, että hahmoja ei jakseta rakentaa toiminnan ja dialogin kautta, vaan käyttöön otetaan luettelonomainen esittely. (Marjo Eskola)

Outlander (Yhdysvallat / Saksa, 2008) (BLU-RAY)
Outlanderin kaltainen b-luokan tuotos toimisi parhaiten keskitasoisen scifisarjan jaksona. Päälle puolen tunnin kestoon rajattuna henkilöhahmojen onttous, tarinankerronnallinen kliseisyys ja draamallinen mitäänsanomattomuus eivät nostaisi rumia päitä esiin niin selkeästi, kuin mitä vajaaseen kahteen tuntiin niputettu elokuva tekee. (Sampo Bergman)

Kuu (Iso-Britannia, 2009) (DVD)
Kuu resonoi yhdeksän Richterin asteikolla Stanley Kubrickin 2001 : Avaruusseikkailun (1968) kanssa. Juonenkoukeroihin on turha pureutua, koska logiikkaa ei ole. Temaattisesti esitetään tavanomaiset suuret probleemat, jotka ovat vainonneet filosofeja alusta saakka. (Jaakko Kuitunen)

Tekstit: © 2009-2010 Marjo Eskola, Sampo Bergman ja Jaakko Kuitunen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202