Saw III

Saw III (2006)

| DVD
  • 1

Jigsaw tekee kuolemaa, mutta silti hän pyörittää pirullisia pelejään edellisosista tutun Amandan avustamana.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-10 / päivitetty 08.06. klo 17:05

KUVA 3

Tobin Bell
Tobin Bell 

KUVA 2

Saw III
Saw III 

KUVA 1

Shawnee Smith ja Tobin Bell
Shawnee Smith ja Tobin Bell 

Saw III

Ohjaus Darren Lynn Bousman
Näyttelijät Tobin Bell, Shawnee Smith, Angu s MacFadyen, Bahar Soomekh, Dina Meyer
Maa Yhdysvallat
Pituus 113 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Lions Gate Films ja Twisted Pictures
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Jigsaw tekee kuolemaa, mutta silti hän pyörittää pirullisia pelejään edellisosista tutun Amandan avustamana. Sen verran huonossa vedossa Jigsaw kuitenkin on, että lääkärikäynti olisi välttämätön. Ihan tavalliselle klinikalle ei poliisin etsimällä pahiksella ole menemistä, joten nuori lääkäri Lynn Denlon tuodaan väkisin Jigsaw:n luo. Denlonin tehtävänä on pitää Jigsawn hengissä niin pitkään, että hän pääsee nauttimaan uudesta, entistä sairaammasta pelistään.

Vaisun kakkososan jälkeen odotukset olivat erittäin korkealla. Dvd:n omaperäinen menuvalikko lisäsi innostusta entisestään. Ihan turhaan, sillä kolmannessa osassa touhu menee erittäin pahasti pakkaselle. Lisämateriaaleista löytyy asiaan kelpo selitys: Käsikirjoitusta on työstetty vähän miten sattuu ja annettu vieläpä kokemattomien näyttelijöiden kertoa ”ideoitaan”. Vielä enemmän inhoan sitä miten rautalangasta pitää vääntää edellisosien jipot suoriksi. Näin yleisöltä viedään se suurin nautinto, eli mahdollisuus itse päätellä miten tapahtumat etenivät, miksi ja mitä sitten tapahtui. Saw III onkin liian valmiiksi pureskeltua roskaruokaa.

Paikka paikoin ohjaaja Darren Lynn Bousman sortuu täydelliseen mauttomuuteen: Veri, oksennus ja ruumiinosat lentävät ihan vain siksi, että niin on katsojille tullut luvattua. Käytännössä juoni on korvattu sadismilla: Mitä enemmän ruumiinosien vääntelyä ja kääntelyä, sen parempi. Onneksi Saw II:n kaltaisia ennalta-arvattavuuksia ei tällä kertaa löydy, mutta puuduttavia kertaushetkiä sitäkin enemmän. Ainoastaan keskivaiheilla nähtävä kylmiökohtaus antaa pientä lohtua, mutta vain siis pientä. Näyttelijätyöskentelystä on turha edes mainita, sillä on ihan yksi lysti ketä hämärässä nurkassa pilkotaan.

Totuttuun tapaan jatko-osaa (lue: osia) olisi vielä tuloillaan. Mitä tämä sitten kertoo tekijöiden motiiveista, vaikka kuinka bonusmateriaaleissa seliteltäisiin ”fanien huomioimista”. Karu totuus mielestäni on se, että tämä sarja on edennyt jo nyt yhden lisäosan liian pitkälle. Game over, Jigsaw.

teksti: © 2006 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202