Saw III

Saw III (2006)

| DVD
  • 1

Jigsaw tekee kuolemaa, mutta silti hän pyörittää pirullisia pelejään edellisosista tutun Amandan avustamana.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-10 / päivitetty 08.06. klo 17:05

KUVA 3

Tobin Bell
Tobin Bell 

KUVA 2

Saw III
Saw III 

KUVA 1

Shawnee Smith ja Tobin Bell
Shawnee Smith ja Tobin Bell 

Saw III

Ohjaus Darren Lynn Bousman
Näyttelijät Tobin Bell, Shawnee Smith, Angu s MacFadyen, Bahar Soomekh, Dina Meyer
Maa Yhdysvallat
Pituus 113 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Lions Gate Films ja Twisted Pictures
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Jigsaw tekee kuolemaa, mutta silti hän pyörittää pirullisia pelejään edellisosista tutun Amandan avustamana. Sen verran huonossa vedossa Jigsaw kuitenkin on, että lääkärikäynti olisi välttämätön. Ihan tavalliselle klinikalle ei poliisin etsimällä pahiksella ole menemistä, joten nuori lääkäri Lynn Denlon tuodaan väkisin Jigsaw:n luo. Denlonin tehtävänä on pitää Jigsawn hengissä niin pitkään, että hän pääsee nauttimaan uudesta, entistä sairaammasta pelistään.

Vaisun kakkososan jälkeen odotukset olivat erittäin korkealla. Dvd:n omaperäinen menuvalikko lisäsi innostusta entisestään. Ihan turhaan, sillä kolmannessa osassa touhu menee erittäin pahasti pakkaselle. Lisämateriaaleista löytyy asiaan kelpo selitys: Käsikirjoitusta on työstetty vähän miten sattuu ja annettu vieläpä kokemattomien näyttelijöiden kertoa ”ideoitaan”. Vielä enemmän inhoan sitä miten rautalangasta pitää vääntää edellisosien jipot suoriksi. Näin yleisöltä viedään se suurin nautinto, eli mahdollisuus itse päätellä miten tapahtumat etenivät, miksi ja mitä sitten tapahtui. Saw III onkin liian valmiiksi pureskeltua roskaruokaa.

Paikka paikoin ohjaaja Darren Lynn Bousman sortuu täydelliseen mauttomuuteen: Veri, oksennus ja ruumiinosat lentävät ihan vain siksi, että niin on katsojille tullut luvattua. Käytännössä juoni on korvattu sadismilla: Mitä enemmän ruumiinosien vääntelyä ja kääntelyä, sen parempi. Onneksi Saw II:n kaltaisia ennalta-arvattavuuksia ei tällä kertaa löydy, mutta puuduttavia kertaushetkiä sitäkin enemmän. Ainoastaan keskivaiheilla nähtävä kylmiökohtaus antaa pientä lohtua, mutta vain siis pientä. Näyttelijätyöskentelystä on turha edes mainita, sillä on ihan yksi lysti ketä hämärässä nurkassa pilkotaan.

Totuttuun tapaan jatko-osaa (lue: osia) olisi vielä tuloillaan. Mitä tämä sitten kertoo tekijöiden motiiveista, vaikka kuinka bonusmateriaaleissa seliteltäisiin ”fanien huomioimista”. Karu totuus mielestäni on se, että tämä sarja on edennyt jo nyt yhden lisäosan liian pitkälle. Game over, Jigsaw.

teksti: © 2006 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202