Saman katon alla

Life as We Know It (2010)

| DVD
  • 3

Kaavoihin kangistunut romanttinen komedia ei tavanomaisuudestaan huolimatta ole aivan kelvoton.

julkaistu 2011-05-13 / päivitetty 30.05. klo 16:04

KUVA 4

Saman katon alla
Saman katon alla 

KUVA 3

Saman katon alla
Saman katon alla 

KUVA 2

Saman katon alla
Saman katon alla 

KUVA 1

Saman katon alla
Saman katon alla 

Saman katon alla

Ohjaus Greg Berlanti
Näyttelijät Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas, Hayes MacArthur, Christina Hendricks
Maa Yhdysvallat
Pituus 108 min
Ikäraja Sallittu kaikenikäisille
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Holly (Katherine Heigl) ja Messer (Josh Duhamel) tapaavat ensimmäisen kerran yhteisten ystäviensä järjestämillä sokkotreffeillä. Treffikumppanit eivät ei ehdi edes ravintolaan ennen kuin paritusyritys todetaan turhaksi. Ensitapaamisen perusteella tarkalla Hollylla ja huolettoman oloisella Messerilla ei ole mitään yhteistä.

Erimielisyyksistä huolimatta Hollysta ja Messeristä tulee ystäviensä tyttären kummivanhemmat. Ja kun vasta 1-vuotiaan Sophien vanhemmat kuolevat auto-onnettomuudessa, on erimielisten kummivanhempien löydettävä yhteinen sävel.

Saman katon alla on tyylipuhdas romanttinen komedia. Mies ja nainen joutuvat viettämään aikaa yhdessä ulkopuolisen tekijän pakottamina, ja vähitellen vihamielisenä alkanut suhde muuttuu ystävyyden kautta rakkaudeksi. Hetken kaikki näyttää hyvältä, kunnes tulee suuri käänne, joka uhkaa erottaa pariskunnan. Viime hetkellä toinen päähenkilöistä kuitenkin tajuaa eron virheeksi, seuraa dramaattinen takaa-ajo, pari palaa yhteen ja elokuva päättyy onnellisesti.

Tässä tarinassa yhdistävä tekijä on vauva, ja elokuvan huumori perustuukin kahden aikaisemmin lapsettoman ikisinkun vauvanhoitoon. Tämä tarjoaa runsaasti mukahauskoja hetkiä. Kun Holly avaa oven naapureille vauvan kakkaa naamassaan, ei naurata. Onneksi toiset vitseistä ovat onnistuneempia, ja persoonallisista naapureista koostuva vauvanhoidon kommentaattorijoukko on piristävä lisä elokuvalle.

Lopulta muuten aika tavanomaisen romanttisen komedian pelastaa kuitenkin Heiglin ja Duhamelin keskinäinen kemia. Näyttää siltä, että tähdillä on ollut kuvauksissa ihan oikeasti hauskaa, ja parin hyväntuulisuus välittyy kotisohvalle saakka.

Loppuratkaisuksi elokuvan kaksi ensimmäistä näytöstä tarjoavat myös epäkonventionaalisia vaihtoehtoja. On sääli, ettei niihin ole uskallettu tarttua.

DVD: Tallenteen ääni (Dolby Digital 5.1) ja kuva (16:9 anamorfinen 2.40:1) ovat kelpo laatua. Lisämateriaalina DVD:llä on muutama poistettu kohtaus. Katsottuaan kohtaukset ymmärtää, miksi ne on poistettu, ja täytyykin olla tosifani, jotta näistä kohtauksista saisi jotain irti.

Teksti © 2011 Tuija Pyhäranta

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202