Saman katon alla

Life as We Know It (2010)

| DVD
  • 3

Kaavoihin kangistunut romanttinen komedia ei tavanomaisuudestaan huolimatta ole aivan kelvoton.

julkaistu 2011-05-13 / päivitetty 30.05. klo 16:04

KUVA 4

Saman katon alla
Saman katon alla 

KUVA 3

Saman katon alla
Saman katon alla 

KUVA 2

Saman katon alla
Saman katon alla 

KUVA 1

Saman katon alla
Saman katon alla 

Saman katon alla

Ohjaus Greg Berlanti
Näyttelijät Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas, Hayes MacArthur, Christina Hendricks
Maa Yhdysvallat
Pituus 108 min
Ikäraja Sallittu kaikenikäisille
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Holly (Katherine Heigl) ja Messer (Josh Duhamel) tapaavat ensimmäisen kerran yhteisten ystäviensä järjestämillä sokkotreffeillä. Treffikumppanit eivät ei ehdi edes ravintolaan ennen kuin paritusyritys todetaan turhaksi. Ensitapaamisen perusteella tarkalla Hollylla ja huolettoman oloisella Messerilla ei ole mitään yhteistä.

Erimielisyyksistä huolimatta Hollysta ja Messeristä tulee ystäviensä tyttären kummivanhemmat. Ja kun vasta 1-vuotiaan Sophien vanhemmat kuolevat auto-onnettomuudessa, on erimielisten kummivanhempien löydettävä yhteinen sävel.

Saman katon alla on tyylipuhdas romanttinen komedia. Mies ja nainen joutuvat viettämään aikaa yhdessä ulkopuolisen tekijän pakottamina, ja vähitellen vihamielisenä alkanut suhde muuttuu ystävyyden kautta rakkaudeksi. Hetken kaikki näyttää hyvältä, kunnes tulee suuri käänne, joka uhkaa erottaa pariskunnan. Viime hetkellä toinen päähenkilöistä kuitenkin tajuaa eron virheeksi, seuraa dramaattinen takaa-ajo, pari palaa yhteen ja elokuva päättyy onnellisesti.

Tässä tarinassa yhdistävä tekijä on vauva, ja elokuvan huumori perustuukin kahden aikaisemmin lapsettoman ikisinkun vauvanhoitoon. Tämä tarjoaa runsaasti mukahauskoja hetkiä. Kun Holly avaa oven naapureille vauvan kakkaa naamassaan, ei naurata. Onneksi toiset vitseistä ovat onnistuneempia, ja persoonallisista naapureista koostuva vauvanhoidon kommentaattorijoukko on piristävä lisä elokuvalle.

Lopulta muuten aika tavanomaisen romanttisen komedian pelastaa kuitenkin Heiglin ja Duhamelin keskinäinen kemia. Näyttää siltä, että tähdillä on ollut kuvauksissa ihan oikeasti hauskaa, ja parin hyväntuulisuus välittyy kotisohvalle saakka.

Loppuratkaisuksi elokuvan kaksi ensimmäistä näytöstä tarjoavat myös epäkonventionaalisia vaihtoehtoja. On sääli, ettei niihin ole uskallettu tarttua.

DVD: Tallenteen ääni (Dolby Digital 5.1) ja kuva (16:9 anamorfinen 2.40:1) ovat kelpo laatua. Lisämateriaalina DVD:llä on muutama poistettu kohtaus. Katsottuaan kohtaukset ymmärtää, miksi ne on poistettu, ja täytyykin olla tosifani, jotta näistä kohtauksista saisi jotain irti.

Teksti © 2011 Tuija Pyhäranta

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202