Salainen agentti 86

Get Smart (2008)

| DVD
  • 3

Rikosjärjestö KAOS on jälleen aiheuttamassa harmia CONTROLin agenteille, pääpahis Siegfriedin johdolla tietenkin. Steve Carell esittää salaista agenttia Maxwell Smarttia tässä 60-luvun legendaariseen…

julkaistu 2008-01-05 / päivitetty 22.09. klo 14:02

KUVA 4

Maxwell Smart ja kuuluisa punainen auto
Maxwell Smart ja kuuluisa punainen auto 

KUVA 3

Maxwell matkalla puhelinkoppiin
Maxwell matkalla puhelinkoppiin 

KUVA 2

Dwayne Johnson, Terry Crews, Steve Carell, David Koechner ja Anne Hathaway
Dwayne Johnson, Terry Crews, Steve Carell, David Koechner ja Anne Hathaway 

KUVA 1

Anne Hathaway ja Steve Carell
Anne Hathaway ja Steve Carell 

Salainen agentti 86

Ohjaus Peter Segal
Näyttelijät Steve Carell, Anne Hathaway, Dwayne Johnson, Alan Arkin, Terence Stamp
Maa Yhdysvallat
Pituus 110 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures, Mosaic Media Group, Mad Chance, Road Rebel ja Warner Home Video Finland
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Steve Carell esittää Maxwell Smartia, salaisen tiedusteluosasto CONTROLin terävintä analyytikkoa. Smart ei kuitenkaan ole tyytyväinen pelkkään datailuun vaan haluaisi päästä ulos tositoimiin, ihan oikeaksi agentiksi. Pian siihen tarjoutuukin tilaisuus, kun CONTROLin arkkivihollinen Siegfried (Terence Stamp) alkaa surmata CONTROLin agentteja kasapäin ja pian uhkaa jo maailmaa (jälleen kerran) ydintuholla.

Tässä tukalassa tilanteessa Maxwell Smart ylennetään Agentti 86:ksi ja parikseen hän saa kauniin, mutta temperamenttisen Agentti 99:n (Anne Hathaway). Nyt he lähtevät yhdessä tekemään tyhjiksi mielipuolisen Siegfriedin suunnitelmat taustatukenaan CONTROLin johtaja (Alan Arkin) ja järjestön huippu-agentti 23 (Dwayne ”The Rock” Johnson).

MAXWELL SMART: Are You flirting with me?
AGENTTI 99: Not at all… are YOU flirting with me?
MAXWELL SMART: Well… Um… that depends… Is it working?
AGENTTI 99: Not at all.

Myönnettäköön heti, että runsaasta negatiivisesta kritiikistä huolimatta Salainen agentti 86 paljastui keskivertoa paremmaksi amerikkalaiskomediaksi. Ehkä se ei saavuta vanhempien sukupolvien (jotka vielä muistavat alkuperäisen Mel Brooksin ja Buck Henryn luoman Maxwell Smartin 60-luvulta) täyttä kunnioitusta, mutta nuorempien ihmisten mieleen tämä menevä agenttikohellus saattaa hyvinkin olla.

Salainen agentti 86 – Get Smart on harvinaisen hauska toimintakomedia. Alkuperäisen Get Smartin henki on tavoitettu monella tavalla, vaikka mukana on riittävästi moderneja elementtejä, jotta nykynuoriso ei ole vaarassa tukehtua nostalgiaan. Pikemminkin päinvastoin. Huumoria riittää runsaasti, samoin toimintaa, joka on yllättävän ärhäkkää ja nopeatempoista. Itse asiassa elokuvassa on niin paljon toimintaa varsinkin loppua kohden, että 110 minuuttia pitkä elokuva alkaa tuntua hetkittäin jo hieman liian pitkältä ja hengästyttävältä. Leikkaamon lattialle olisi ollut varaa jättää ainakin 20 minuuttia.

MAXWELL SMART: I think it’s only fair to warn you, this facility is surrounded by a highly trained team of 130 black op snipers.
SIEGFRIED: I don´t believe You.
MAXWELL SMART: Would you believe 2 dozen Delta Force commandos?
SIEGFRIED: No.
MAXWELL SMART: How about Chuck Norris with a BB gun?

Steve Carell tekee kerrankin nappisuorituksen Maxwell Smartina. Hänen hahmonsa on parhaimmillaan kyvykäs ja terävä kaveri, silti hän on jatkuvasti tumpeloimassa jokaista operaatiota johon osallistuu – aivan kuten katsojat odottavatkin. Don Adams saanee siis levätä rauhassa tältäkin osin. Anne Hathaway vetää hyvän, mukavan erilaisen roolin Carellin rinnalla. Parivaljakon välillä kipinöi hetkittäin oikein mukavasti.

Melko perinteistä toimintakomedian kaavaa noudattava Get Smart on vauhdikas ja hyväntuulinen elokuva, eikä välttämättä olisi ansainnut kaikista viiltävimpiä kritiikkejä rapakon takana. Niiden takia saamme siis todennäköisesti tyytyä yhteen agenttiseikkailuun, sillä menestys lippuluukuillakaan ei noussut jatko-osaa lupailevaksi. Toivotaan sympaattiselle elokuvalle parempaa menestystä Euroopassa.

DVD: Warner Bros.:in DVD-julkaisu on teknisesti erittäin hyvää tasoa. Ääniraitana on se perinteinen Dolby Digital 5.1, mutta tällaiseksi elokuvaksi melkoisen jykevä sellainen. Kuva on hyvälaatuinen 1.78:1 anamorfinen laajakuva.

Lisämateriaalien kanssa tilanne on kaksipiippuinen. Toisaalta levyltä ei löydy mitään muita ekstroja kuin poistettuja/pidennettyjä kohtauksia. Toisaalta ne ovat oikein hauskoja ja niitä riittää siinä määrin, että jos katsot elokuvan poistettujen kohtauksien kanssa, elokuvan kesto nousee kahteen ja puoleen tuntiin.

Teksti © 2008 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202