Roller Girl

Whip It (2009)

| DVD
  • 3

Drew Barrymoren esikoisohjaus on teinitytön kasvutarina, jossa yritetään löytää oma paikka.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2010-05-24 / päivitetty 28.10. klo 09:09

KUVA 4

Juliette Lewis
Juliette Lewis 

KUVA 3

Ellen Page & Landon Pigg
Ellen Page & Landon Pigg 

KUVA 2

Drew Barrymore, Ellen Page & Kristen Wiig
Drew Barrymore, Ellen Page & Kristen Wiig 

KUVA 1

Hurl Scouts
Hurl Scouts 

Roller Girl

Ohjaus Drew Barrymore
Näyttelijät Ellen Page, Marcia Gay Herden, Kristen Wiig, Drew Barrymore, Juliette Lewis, Jimmy Fallon, Alia Shawkat, Eve, Zoe Bell, Landin Pigg, Daniel Stern
Maa Yhdysvallat
Pituus 111 min
Ikäraja 11 vuotta
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Mandate Pictures, Vincent Pictures, Flower Films, Rye Road Productions, Babe Ruthless Productions, Barry Mendel Productions ja Nordisk Film.
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Bliss Cavendar (Ellen Page), teksasilaisen Bodeenin pikkukaupungin tyttö, on kyllästynyt elämäänsä. Hänellä ei ole minkäänlaista käsitystä mitä hän tulevaisuudeltaan tahtoo. Hänen äitinsä Brooke (Marcia Gay Harden) toivoisi tyttärensä seuraavan jalanjälkiään ja olevan kaupungin seuraava kauneuskuningatar. Kauneuskilpailut ja hyväntekeväisyystilaisuudet eivät kuitenkaan ole Blissin mieleen, hän kun itse käyttäisi mieluummin pitkävartisia Doc Martenseja kukkamekkojen sijaan. Elämä saa uuden suunnan Blissin liittyessä Hurl Scouts -rullaluistelujoukkueeseen. Hänestä tulee peloton Babe Ruthless, joka kylvää tuhoa luistelukaukalossa.

Näyttelijänä paremmin tunnetun Drew Barrymoren esikoisohjaus Roller Girl (2009) on teinitytön kasvutarina, jossa yritetään löytää niin omaa paikkaa kuin myös se identiteetti. Barrymore on saanut aikaan energisen, helposti lähestyttävän ja poikatyttömäistä seksikkyyttä huokuvan elokuvan.

Vaikka Roller Girlissä nähdäänkin hotteja naisia pikkuruisissa asusteissaan, elokuva pitää kiinni kolmannen polven feminismistä eikä käännä tarinaa miesten fantasiaksi. Elokuvasta löytyy niin kepeyttä kuin hauskuuttakin, mutta ennen kaikkea se omaa vahvan asenteen. Shauna Crossin kirjoittama käsikirjoitus perustuu hänen omaan romaaniinsa Derby Girl (2007).

Roller Girliä ei voi sanoa kovin omaperäiseksi, sillä siitä löytyy kaikki ne klassiset kliseet, joita tämänkaltaiselta elokuvalta voi vaan odottaa: surkea joukkue saa uuden jäsenen, jonka avulla päästään finaaleihin asti. Elokuvan päättää totta kai ”se suurin kilpailu ikinä”, jossa jyvät erotetaan akanoista. Edellä mainituista seikoista huolimatta Roller Girl on kuitenkin enemmän kuin urheiluelokuva muiden joukossa. On rujoa kielenkäyttöä, ylitsehuokuvaa tyttöenergiaa ja pientä romanssin poikaakin.

Elokuva on hitusen liian turvallinen, sillä kaavasta ei ole uskallettu poiketa. Ohjaajalla on ollut käytössään ryhmä ammattilaisia, joiden rahkeet olisivat riittäneet loistavaan elokuvaan. Nyt valitettavasti tyydytään olemaan vain ”hyvä”. Barrymore kuitenkin vakuuttaa esikoiselokuvallaan. Sama pirtsakkuus ja omaperäisyys näkyy niin kameran edessä kuin myös sen takanakin.

DVD: Nordisk Filmin DVD-julkaisussa on kuvan- ja äänenlaatu tasaista. Kuvaformaattina on 2.40:1 anamorfinen laajakuva ja ääniraitana Dolby Digital 5.1. Useissa kohtauksissa kuva ei ole terävä, mutta luonnolliset värit paikkaavat virheen. Julkaisussa ei ole lisämateriaalia.

Teksti: © 2010 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202