Repo Men

Repo Men (2010)

| Blu-ray
  • 4

Mekaaniset keinoelimet ovat arkipäivää Jude Law’n ja Forest Whitakerin verisessä tieteistoiminnassa.

julkaistu 2010-11-14 / päivitetty 16.11. klo 18:06

KUVA 3

Alice Braga
Alice Braga 

KUVA 2

Law
Law 

KUVA 1

Jude Law ja Forest Whitaker
Jude Law ja Forest Whitaker 

Repo Men

Ohjaus Miguel Sapochnik
Näyttelijät Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga, Liev Schreiber, Carice van Houten, Chandler Canterbury, Joe Pingue
Maa Yhdysvallat/Kanada
Pituus 119 min
Ikäraja 18 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Repo Men poster

Miguel Sapochnikin verinen tieteistoiminta Repo Men on debyyttiohjaukseksi hämmästyttävän tyylikäs ja varmaotteinen. Suhteellisen pienellä budjetilla valmistuneen elokuvan pääosiin saadut isot tähdetkään eivät onnistu kääntämään huomiota pois taitavan visuaalisen ilmeen annista. Omaperäisen aiheensa Eric Garcian romaanista The Reposession Mambo ammentava elokuva on kylmäävän raaka, mutta usein myös synkän humoristinen.

Lähitulevaisuudessa pitkät elinsiirtojonot ovat historiaa. Lääketieteellisen läpimurron ansiosta mekaaniset keinoelimet ovat korvanneet luonnolliset ihmiselimet. Yhtiö nimeltä The Union on mahdollistanut uudenlaiset elinsiirrot. Yhtiöllä on kuitenkin karmaiseva pimeä puoli. Jos asiakas ei armonajasta huolimatta onnistu maksamaan uutta elintään kokonaan, tulevat Unionin taitavat perintämiehet keräämään elimen takaisin.

Entinen sotilas Remy (Jude Law) on yksi parhaista perintämiehistä. Työtapaturman johdosta Remy herää sairaalassa Unionin paras keinosydänmalli rinnassaan. Remy ei pysty maksamaan uutta pumppuaan, eikä vanha työ perintämiehenäkään epätasaisuutensa vuoksi enää kiinnosta. Kun myös perhe-elämä on kuihtumassa kasaan, Remy lähtee karkumatkalle toisen perintää odottavan elinsiirtopotilaan, moniongelmaisen Bethin (Alice Braga) kanssa. Yhtiön pirullinen pomo Frank (Liev Schreiber) lähettää kaksikon perään Jaken (Forest Whitaker), Remyn työparin ja hyvän ystävän, joka sattuu olemaan myös yksi kylmäpäisimmistä perijöistä.

Repo Men ei kulje tavanomaisia polkuja myöskään näyttelijävalintojen puolella. Oscar-ehdokkuuksiakin jo kaksin kappalein draamarooleistaan saanut Jude Law nähdään ensimmäistä kertaa varsinaisessa toimintaroolissa, ja poikamainen karisma yhdistyy vaivattomasti roolin fyysisiin vaatimuksiin. Elokuvan moniulotteisimman hahmon tulkitsijana Forest Whitaker on uskottava, ja pitää katsojat arvailemassa loppuun asti. Uudessa Predatorsissakin nähty Alice Braga ei tee tarinan ainoasta tärkeästä naishahmosta rasittavaa turhaketta, vaan pitää pintansa miesvaltaisen toiminnan keskellä. Liev Schreiber patsastelee jälleen auktoriteettia edustavan pukumiehen roolissa.

Hienosti näytellyn ja visuaalisesti tyylitietoisen scifiräiskinnän ainoa ongelma ovat käsikirjoituksessa ammottavat juoniaukot, joita edes scifikonteksti ei riitä selittämään.

Suurelta yleisöltä pimentoon jäänyt modernin scifi-helmi Repo Men on ehdottomasti katsomisen arvoinen, jos ei kavahda gorea. Myös elokuvan lopetus poikkeaa valtavirtaviihteen yleisesti hyväksytystä normista.

Blu-ray: Universalin teräväpiirtojulkaisun kuva (1080p HD-laajakuva 2.35:1) on täydellisen tarkka, ja ääni (DTS-HD Master Audio 5.1) toistuu moitteettomasti. Lyhyt katsaus elokuvan visuaalisiin tehosteisiin on tallennettu teräväpiirtona, mutta viisi kappaletta poistettuja kohtauksia ja ”The Union Commercials” –kokoelma nähdään normaalilla kuvanlaadulla.

Teksti: © 2010 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202