Remember me

Remember me (2010)

| DVD
  • 2

Twilight-tähti Robert Pattinson ja Emilie de Ravin rakastuvat tunteellisessa nuorisodraamassa

julkaistu 2010-08-23 / päivitetty 27.10. klo 09:09

KUVA 3

Robert Pattinson ja Emilie de Ravin
Robert Pattinson ja Emilie de Ravin 

KUVA 2

Robert Pattinson, Emilie de Ravin ja Pierce Brosnan
Robert Pattinson, Emilie de Ravin ja Pierce Brosnan 

KUVA 1

Emilie de Ravin ja Robert Pattinson
Emilie de Ravin ja Robert Pattinson 

Remember me

Ohjaus Allen Coulter
Näyttelijät Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Pierce Brosnan, Lena Olin, Tate Ellington, Ruby Jerins
Maa Yhdysvallat
Pituus 108 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Allen Coulter on ohjannut tämän raskaita teemoja sisältävän romanttisen teinidraaman, jonka pääosassa nähdään kauniita nuoria ihmisiä. Kysymys ei ole pelkästään nuorten katkeransuloisesta rakkaudesta, jolla voi olla niin parantava kuin runtelevakin voima, vaan myös menetyksestä, vaikeista perhesuhteista ja oman paikkansa löytämisestä elämässä. Haastavia teemoja elokuvalle, jonka pääosataakkaa kantaa Twilight-elokuvasarjasta tuttu nuorisostara Robert Pattinson.

Pattinson esittää nuorta Tyler Hawkinsia, joka on syntynyt rikkaaseen perheeseen, mutta ongelmallisen isäsuhteen vuoksi on päättänyt elää omillaan boheemia taiteilijaelämää. Erään kostean baari-illan päätteeksi Tyler ja hänen ystävänsä (Tate Ellington) löytävät itsensä putkasta, jonne paikallinen poliisi (Chris Cooper) heidät passittaa. Työnsä tehnyt poliisi saa kaksikon vihat niskaansa, ja kun selviää, että hänen tyttärensä Ally (Emilie de Ravin) opiskelee samassa yliopistossa heidän kanssaan, on suunnitelma selvä: Tyler hurmaa Allyn ja särkee hänen sydämensä kostaakseen tämän isälle.

Kuten kaikissa historiamme nerokkaimmissa suunnitelmissa, myös tässä on yksi heikko kohta: mitä tapahtuu, kun poika ihastuukin tyttöön?

Raskaat ja haastavat teemat ovat vahvasti esillä käsikirjoituksessa, mutta lopputulos tuntuu silti ärsyttävän pinnalliselta. Dialogi on kornia ja latteaa, nuoren Pattinsonin näytteleminen on ulkokohtaista ja itsetietoista ja kolmanteen näytökseen asti kaikki kulkee liian tutun kaavan mukaan. Ikään kuin Coulter olisi sittenkin kiinnostuneempi elokuvan nuorista päähenkilöistä kuin teemoista.

Sanottakoon, että elokuvan lopulla käsikirjoitus onnistuu yllättämään. Shokeeraavaksi tarkoitettu lopetus on kieltämättä emotionaalisesti vahva, mutta se tuntuu kierolta. Yleisö pyritään saamaan kyyneliin keinoja kaihtamatta. Halpamaisen iskun turhuutta korostaa se, että itse tarinan kannalta se on täysin merkityksetön. Ikävä kyllä tästä elokuvan kliimaksista ei voi kertoa tätä enempää pilaamatta oivaltamisen iloa muilta.

Vaikka Pattinson onkin pääosassa riittämätön, elokuvassa nähdään myös hyvää näyttelemistä. Lost-sarjasta tuttu Emilie de Ravin on Pattinsonin vastanäyttelijänä kelvollinen ja erityisesti sivuosissa nähtävät Chris Cooper ja Pierce Brosnan (joka esittää Tylerin isää) luovat silkalla kokemuksellaan ja karismallaan aikamoisen kontrastin nuoreen päätähteen.

Elokuvassa on yksi pieni, mutta sitäkin kiinnostavampi sivuseikka, johon nykypäivänä tulee kiinnitettyä tahtomattaankin huomiota: nuori päähenkilö polttaa tupakkaa jatkuvasti. On mielenkiintoista, että tuottajat romantisoivat nuoren tähden tupakointia aikana, jolloin Hollywoodiin on kohdistettu painetta lopettaa tupakoinnin näyttäminen elokuvissa kokonaan. Tupakointi ei tosin tässä tapauksessa korosta päähenkilön miehuutta vaan rappiota.

DVD: Nordiskin DVD-julkaisu on tekniseltä tasoltaan hyvä, tosin kuvassa näkyy hetkittäin pientä rakeisuutta. Kuvaformaattina on 1.85:1 anamorfinen laajakuva. Ääniraitoina on DTS ja Dolby Digital 5.1.

Lisämateriaalia on niukasti. Levyltä löytyy n. 13-minuuttinen making of-dokumentti ja kommenttiraita, jolla puhuu tuottaja Nick Osborne, sekä näyttelijät Robert Pattinson, Emilie de Ravin ja Ruby Jerins – joka on vasta 12 vuotias näyttelijätär.

Teksti © 2010: Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202