Red Hill

Red Hill (2010)

| DVD
  • 2

True Blood-sarjan Ryan Kwanten tähdittää australialaista toimintaelokuvaa, jossa on länkkärityyliä.

julkaistu 2011-03-01 / päivitetty 01.03. klo 18:06

KUVA 3

Kwanten ja Steve Bisley
Kwanten ja Steve Bisley 

KUVA 2

Ryan Kwanten
Ryan Kwanten 

KUVA 1

Ryan Kwanten
Ryan Kwanten 

Red Hill

Ohjaus Patrick Hughes
Näyttelijät Ryan Kwanten, Steve Bisley, Tommy Lewis, Claire van der Boom
Maa Australia
Pituus 95 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Ensikertalaisohjaaja Patrick Hughesin Red Hill on Australian takamaille sijoittuva länkkärihenkinen tarina nuoresta poliisista, jonka ensimmäinen työpäivä uudella paikkakunnalla saa hengenvaarallisen käänteen. HBO:n True Blood –vampyyrisarjasta tuttu Ryan Kwanten vetää pääosan mukiinmenevästi, mutta täysin sujuvasti TV-tähti ei vielä kokonaista elokuvaa harteillaan kanna.

Shane Cooper (Kwanten) muutti vaimonsa Alicen (Claire van der Boom) kanssa suurkaupungin hälinästä Red Hillin maaseutukylään perustaakseen perheen. Ensimmäinen päivä uuden paikkakunnan poliisilaitoksella on kuitenkin kaikkea muuta kuin vaaraton ja rauhaisa. Kylää vuosia aikaisemmin terrorisoinut murhaaja Jimmy Conway (Tommy Lewis) on paennut vankilasta ja ottanut suunnakseen Red Hillin. Kostonhimoisen ja aseistetun murhamiehen pysäyttämisestä tulee vuorokauden kestävä kissa ja hiiri –leikki, jonka raadollisuutta korostaa kaukana kaikesta oleva tapahtumapaikka.

Tarinan keskeisimmäksi elementiksi muodostuu häikäilemätön tappaja Jimmy Conway, joka on vanhoissa lännenelokuvissa nähtyjen pahiksien tapaan mystinen ja äärimmäisen vähäpuheinen. Kasvoja rumentavine palovammoineen Conway on uhkaavan näköinen murhaaja, mutta hurjan ulkomuodon tärkein tehtävä onkin harhauttaa pinnan alla kuplivilta tapahtumilta.

Miljööltään suppea ja käsikirjoitukseltaan tylsähkö elokuva yrittää hakea lisäulottuvuuksia esimerkiksi nuoren Shanen edesottamuksista elämässä, jonka hän ennen Red Hilliin siirtymistä jätti taakseen, mutta perhedraama ja työ suurkaupungin poliisina jäävät pintaraapaisuiksi sekavan ammuskelun dominoidessa leijonanosan elokuvasta.

Toiminta ei juuri varsinkaan pimeissä yöolosuhteissa pääse sykähdyttämään, ja henkilöhahmot onnistuvat pysymään yhtä etäisinä alusta loppuun. Pikkukaupungin luoma klaustrofobinen tunnelmakin toimii vain paikoittain.

DVD: Elokuvan on julkaissut FS Film. Kuva (16:9 anaforminen laajakuva 2.40:1) on selkeä, ääni (Dolby Digital 5.1) niinikään laadukas. Ei ekstramateriaalia.

Teksti: © 2011 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Dakota Johnson, Anne-Lise Brevers, Mia Goth ja Majon Van der Schot

Suspiria

| 20.11.

Giallon mestariteoksen kuulaaksi kuviteltu oopiumuni pitelee rikkinäistä peiliä menneisyyttään työstävän kansan kasvojen edessä.

Lue lisää »
Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202