Radio Days

Radio Days (1987)

| DVD
  • 3

Woody Allenin ohjaama Radio Days on nostalginen kuvaus 1940-luvulta, jolloin radio eli kulta-aikaansa.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2009-09-25 / päivitetty 06.01. klo 22:10

KUVA 3

Radion suuret tähdet
Radion suuret tähdet 

KUVA 2

Suuria tunteita
Suuria tunteita 

KUVA 1

Kun musiikki oli vielä musiikkia
Kun musiikki oli vielä musiikkia 

Radio Days

Ohjaus Woody Allen
Näyttelijät Mia Farrow, Seth Green, Julie Kavner, Josh Mostel, Michael Tucker
Maa Yhdysvallat
Pituus 88 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1987 Orion Pictures Corporation, FS Film
  • Kuva 2
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Radio Days on Woody Allenin vuonna 1987 ohjaama elokuva, joka käsittelee nostalgisella tavalla amerikkalaisen perheen elämää radion kulta-aikana. Komedia kertoo eri ihmiskohtaloista 1940-luvulla, jolloin glamour ja julkisuus oikeasti merkitsivät jotain.

Päätähtenä nähdään nuoren Allenin alter ego Joe (Seth Green), joka asuu perheensä kanssa Brooklynissä sukulaisten ympäröimänä. Keskipisteenä heidän elämässään on radio, joka kerää perheen yhteen musiikkinsa, kuunnelmiensa ja tähtien haastatteluiden vuoksi. Radio oli tuona aikana sitä, mitä televisio ja muut medialaitteet ovat tänä päivänä.

Elokuva on siitä poikkeuksellinen, ettei Allen itse esiinny kameran edessä. Hänet kuullaan vain kertojaäänenä nuorelle juutalaispojalle, jonka muistojen ja mielikuvien kautta tuon ajan maailmaa kuvataan. Juoni ei ole perinteinen, jossa seurataan tiettyä asiaa, vaan se yhdistää useamman eri tarinan nitoen yhteen useita ihmiskohtaloita.

Filmiin mahtuu erilasia henkilöhahmoja, jotka tavalla tai toisella ovat sidoksissa radioon. On radiota suurkuluttava perhe, radioon haluava myyjä ja kuninkaallisina kohdeltavat radiotähdet. Jokaisella heistä on oma unelmansa, jonka yhteinen nimittäjä on radio.

Elokuvassa seurataan niin populaarikulttuurin kehitystä radion ollessa keskeinen media, kuin myös ihmiskohtaloita, joiden elämään radio kuului tavalla tai toisella. Filmissä nähdään kuinka suuressa roolissa radio oikein on ollut. Samalla kurkistetaan kulisseihin, jossa kaikki ei ole sellaista millaista kuviteltiin olevan – todellisuus oli aivan jotain muuta. Radio ruokki mielikuvitusta ja antoi ihmisten elämään kosketuskohtia.

Radio Days ei ole parasta Allenia, vaikka siinä nähdäänkin tusinan verran nasevaa dialogia ja vitsejä. Elokuva on Allenin elokuvaksi suhteellinen vaisu, se kaikkein värikkäin ja älykkäin sanailu on poissa – aivan kuin joku pitäisi ohjaajaa niskasta kiinni, eikä päästäisi häntä täysin valloilleen. Lopputuloksena kuitenkin nähdään tutuksi tullutta perinteistä ”allenmaista” hössötystä, ainakin osittain. Elokuva on viihdyttävä katsaus historiaan, joka teki meistä sen, mitä olemme tänä päivänä.

DVD: FS Filmin dvd-julkaisu on kuvalaadultaan ääneltään keskivertoa. Kuvaformaatti on letterbox 1.85:1 kuvasuhteella ja ääniraita toistuu Dolby Digitalina.

Levyltä ei valitettavasti löydy lisämateriaalia.

Teksti: © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202