Provence sateen aikaan

Parlez-moi de la pluie (2008)

| DVD
  • 3

Agnès Jaouin ohjaama ja tähdittämä ranskalaisdraama vuodelta 2008.

julkaistu 2009-09-24 / päivitetty 28.10. klo 08:08

KUVA 4

Jamel Debbouze, Agnès Jaoui ja Jean-Pierre Bacri
Jamel Debbouze, Agnès Jaoui ja Jean-Pierre Bacri 

KUVA 3

Jean-Pierre Bacri ja Jamel Debbouze
Jean-Pierre Bacri ja Jamel Debbouze 

KUVA 2

Rankkasateessa
Rankkasateessa 

KUVA 1

Agnès Jaoui ja Jean-Pierre Bacri
Agnès Jaoui ja Jean-Pierre Bacri  

Provence sateen aikaan

Ohjaus Agnès Jaoui
Näyttelijät Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui, Jamel Debbouze, Pascale Arbillot, Mimouna Hadji, Guillaume de Tonquedec ja Frédéric Pierrot
Maa Ranska
Pituus 95 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Les Films A4, France 2 Cinéma, Studio Canal, Canal+, Région Provence Côte d'Azur, Centre National de la Cinématographie, TPS Star ja Atlantic Film
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Provence sateen aikaan on aiemmin lähinnä näyttelijättärenä kunnostautuneen Agnès Jaouin kolmas ohjaustyö, jossa pitkän linjan näyttelijöiden kokemus näkyy ja kuuluu. Palkittu Jaoui (Kukin makunsa mukaan, 2000) on myös toinen elokuvan käsikirjoittajista ja yksi tarinan keskeisistä hahmoista. Katsoja asetetaan kärpäseksi kattoon seuraamaan dynamiikkaa kahden sisaren Florencen (Pascale Arbillot) ja Agathen (Agnès Jaoui) sekä heidän elämässään vaikuttavien ihmisten välillä. Florencen kotiapulaisen Mimounan (Mimouna Hadji) poika Karim (Jamel Debbouze) saa poliitikkona toimivan kiireisen Agathen suostumaan mukaan dokumenttiin, jonka ideoinut Michel (Jean-Pierre Bacri) sattuu olemaan suhteessa naimisissa olevaan Florenceen. Epäonninen elokuvanteko on tyssätä useampaan otteeseen Michelin sähläykseen, keskinäisiin riitoihin ja Agathen kiireisiin samalla kun hahmot selvittelevät keskinäisiä välejään.

Elokuvan raskailta kuulostavat uskottomuuden, rasismin ja feminismin teemat on esitetty tavalla, jossa arkipäiväisyys korostuu. Henkilöt tuntuvat todella elävän aivan tavallista elämää, jossa suuret asiat kulkevat mukana välillä korostuen ja toisaalta jääden taka-alalle. Komiikka syntyy sekin asioista, jotka voisivat tapahtua kenelle tahansa. Realistista vaikutelmaa tukevat niin ikään kuvaus ja varma näyttelijäntyö. Toiminnan sijasta keskeistä on puhe ja kokeneiden näyttelijöiden keskinäinen vuorovaikutus.

Kun peruspalaset tuntuvat olevan kohdallaan onkin vaikea päästä käsiksi asioihin, jotka kuitenkin jättävät katselukokemuksen jokseenkin kylmäksi. Kuitenkin käsikirjoitus sisältää varsin hyvää ja uskottavaa dialogia, juonessa on kiinnostavia käänteitä ja elokuva käsittelee monelle tuttuja asioita. Joka tapauksessa yleisvaikutelma jää jokseenkin tylsäksi eikä hahmojen tunnemaailmaan pääse osalliseksi. Voisiko olla, että kaipaamme sittenkin jotain hieman todellisuutta suurempaa? Olemmeko turtuneet tosi-tv:hen siinä määrin, että realismi ei riitä synnyttämään sympatiaa? Saattaa olla, että Provence sateen aikaan yksinkertaisesti vaatii katsojaltaan virkeän ja vastaanottavan olotilan, jossa ärsykkeiden määrä ja voimakkuus eivät ole tärkeitä, mutta elokuvan hillitty charmi pääsee esiin.

Tavallaan harmillista, että päällisin puolin kelpo elokuvasta on loppuen lopuksi niin vähän sanottavaa. Karu todennäköisyys kuitenkin on, että suuri osa katsojista tulee joko ohittamaan elokuvan vuokraamon hyllyjä tarkastellessaan, nukahtamaan sitä katsoessaan tai ihmettelemään lopputekstien aikana, kuinka jotain jäi puuttumaan.

DVD: Atlantic Filmin julkaisu on varustettu mukiinmenevällä, mutta hieman epätarkalla anamorfisella laajakuvalla 2.35:1 ja laadukkaalla DD 2.0 ja 5.1 äänellä. Lisämateriaalia ei levyltä löydy laisinkaan.

Teksti © 2009 Marjo Eskola

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202