Pippa Leen yksityiset elämät

The Private Lives of Pippa Lee (2009)

| DVD
  • 3

Rebecca Miller ohjasi omasta kirjastaan draaman lähiöarkeen juuttuneesta kotivaimosta.

Anton Vanha-Majamaa
julkaistu 2010-06-20 / päivitetty 06.07. klo 17:05

KUVA 4

Monica Bellucci ja Alan Arkin
Monica Bellucci ja Alan Arkin 

KUVA 3

Robin Wright Penn ja Alan Arkin
Robin Wright Penn ja Alan Arkin 

KUVA 2

Maria Bello ja Blake Lively
Maria Bello ja Blake Lively 

KUVA 1

Robin Wright Penn ja Keanu Reeves
Robin Wright Penn ja Keanu Reeves 

Pippa Leen yksityiset elämät

Ohjaus Rebecca Miller
Näyttelijät Robin Wright Penn, Alan Arkin, Keanu Reeves, Winona Ryder, Maria Bello, Mike Binder, Julianne Moore, Blake Lively, Monica Bellucci
Maa Yhdysvallat
Pituus 94 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Grand Army Entertainment, IM Global, Lumina Films, Plan B Entertainment ja Sandrew Metronome.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Pippa Leen yksityiset elämät

Pippa Leen (Robin Wright) elämä polkee paikallaan. Kustantaja-aviomies Herb (Alan Arkin) kolkuttelee ikänsä myötä kuoleman portteja, muutto vanhusten asuttamaan lähiöön antaa molemmille entistä enemmän vapaa-aikaa. Lapset ovat jo lentäneet pesästä, ainut pysyvä aktiviteetti on illallisrutiini Sandran (Winona Ryder) ja Samin (Mike Binder) hajoilevan avioparin kanssa.

Tyhjä lähiöarki ja puolison poismenon hiljattainen realisoituminen ajavat Pipan oireilemaan: unissaan nainen hakee lähikaupasta savukkeita, jotka siistiltä kotivaimolta on tietenkin kielletty. Yksi pakoreitti arjen harmaudesta tarjoutuu, kun viereen muuttaa naapurin avioerosta rikkoutunut poika, Chris (Keanu Reeves).

Pippa Leen yksityiset elämät perustuu ohjaaja Rebecca Millerin omaan kirjaan (Karisto, 2009), jonka pohjalta tämä on sovittanut käsikirjoituksen. Rooleihin on haalittu pitkä rivi laatunäyttelijöitä. Pääosassa nähdään Robin Wright (ent. Penn).

Keski-ikäisen nimihenkilön oireilu on uskottavasti kuvattu. Olisiko klisee sanoa, että 47-vuotias ohjaaja tietää, mistä puhuu? Wright on kelpo valinta rooliin, jossa salonkihymyn taakse kätkeytyvät menneisyyden kipukohdat ja pelko siitä, että on jo liian myöhäistä elää. Näyttelijän ensin flegmaattiselta tuntuva ilmeily taipuu lopulta vahvaksi, uskottavaksi suoritukseksi. Aivan riittävää vastakaikua ei vaan tarjoa puunaama-Reeves.

Rinnakkain nykyhetken kanssa seurataan Pipan (Blake Lively) nuoruutta. Piripää-äidin luota lesbotädille karannut tyttö päätyy narkkaritaiteilijoiden bilekaveriksi, kunnes vuosien happoilun jälkeen tapaa itseään triplasti vanhemman Herbin. Kaksi tarinaa risteävät useassa kohtaa symbolisesti, kun nyky-Pippa pakenee nuoruutensa mielenmaisemiin.

Millerin ohjaus etenee varmasti. Turhaa hoppuilua on vain Pipan nuoruus, joka kuvataan turhan ylimalkaisesti. Lyhyt happomontaasi oikoo mutkia suoriksi. Pohjustusta olisi myös kaivannut nuoren tytön ja ikälopun kustantajan äkkiä leimahtava romanssi, se ei ole uskottava.

DVD: Sandrew Metronomen julkaiseman DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen 1.78:1-laajakuva, ja ääniraitoina on valittavissa DD 5.1 ja DTS. Kuva ja ääni ovat totuttua peruslaatua. Lisämateriaalina on ainoastaan elokuvan traileri.

Teksti: © 2010 Anton Vanha-Majamaa

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202