Personal Effects

Personal Effects (2009)

| DVD
  • 3

Ashton Kutcher ja Michelle Pfeiffer näyttelevät ensimmäistä kertaa yhdessä romanttisessa draamassa, joka käsittelee menetystä ja siitä toipumista.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2009-10-23 / päivitetty 12.11. klo 20:08

KUVA 4

Spencer Hudson
Spencer Hudson 

KUVA 3

Michelle Pheiffer
Michelle Pheiffer 

KUVA 2

Kathy Bates ja Ashton Kutcher
Kathy Bates ja Ashton Kutcher 

KUVA 1

Ashton Kutcher
Ashton Kutcher 

Personal Effects

Ohjaus David Hollander
Näyttelijät Kathy Bates, Spencer Hudson, Ashton Kutcher, Michelle Pheiffer
Maa Yhdysvallat / Saksa
Pituus 110 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Cinefilm, Insight Film Studios, P.E. Productions, TADORA Filmproduktions, Nordisk Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Walter (Ashton Kutcher) on 24-vuotias painijanuorukainen, jonka unelmat murskautuvat siskon raa’an kuoleman myötä. Walter palaa takaisin kotikaupunkiinsa ollakseen äitinsä (Kathy Bates) tukena, ja osallistuakseen siskonsa oletetun murhaajan oikeudenkäyntiin. Kun Walterin äiti raahaa poikansa vertaistukiryhmään, kaksi onnetonta sielua löytävät toisensa. Ryhmässä Walter nimittäin tutustuu kuuromykän pojan äitiin, Lindaan (Michelle Pfeiffer), ja heidän välilleen syntyy suhde. Rakkaus ei kuitenkaan ole yksiselitteistä, sillä suhdetta varjostaa Walterin haluama kosto hänen sisarensa murhaajalle.

David Hollanderin ohjaama Personal Effects on draama, joka käsittelee rakkaan menettämistä ja toipumista menetyksestä. Elokuvassa seurataan kahta eri perhettä, joiden elämää varjostavat traagiset tapahtumat, ja jotka joutuvat työstämään elämänsä uusille urille suurten menetysten myötä.

Elokuva on tummanpuhuva ja varsin masentava. Ajatonta, synkkää tarinaa on syvennetty entisestään harmaan, vihreän ja sinisen eri sävyillä, joka antaa draamalle lisäpotkua. Vaikka osa elokuvan kohtauksista tuntuu teennäisiltä, pitää se kuitenkin sisällään tilanteita, jotka tuntuvat sisimmässä asti. Tunneskaalaltaan se onkin lähellä tavallista elämää. Personal Effectsin tempo on hidas ja juoni varsin ennalta arvattava. Tästä syystä ote herpaantuu paikka paikoin ja sitä huomaa keskittyvän varsin epäolennaisiin seikkoihin.

Rick Moodyn novelliin Mansion on the Hill perustuva elokuva pitää sisällään hienot henkilöhahmot. Siinä nähdään kaksi hienoa naisnäyttelijää, Kathy Batesja Michelle Pfeiffer, joiden näyttelijäntaidot eivät ole kenellekään yllätys. Näiden kahden voimakkaan näyttelijän vastakohtana on Ashton Kutcherin ilmeetön ja sanaton Walter, joka kerjää sympatiapisteitä pelkällä olemuksellaan.

Personal Effecs on kaikin puolin onnistunut tekele, jos sitä ei tarkastella liian kriittisin silmin. Juonellisesti se on loistava, vaikkakin hitaan puoleinen. Näyttelijöissäkään ei sinällään ole moittimista, suurin syy pökkelömäisyyteen lienee kuitenkin käsikirjoituksessa ja ohjauksessa.

Elokuva on kaksijakoinen: joko pidät siitä tai et. Allekirjoittanut piti puutteista huolimatta. Tai ehkä taustalla oli kuitenkin se kurkussa oleva pala, joka oli saatava hinnalla millä hyvänsä pois. Niin sanotuksi hyvän mielen elokuvaksi tästä ei ole, mutta ei sen ole tarkoituskaan.

DVD: Nordisk Filmin julkaiseman DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen 1.77:1 -laajakuva. Kuva on tarkka ja värisävyt ovat kirkkaat, jos harmaan eri sävyistä voi näin sanoa. Ääni kuullaan Dolby Digital 5.1.

Levyllä ei ole lisämateriaalia.

Teksti: © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202