Perrier´s Bounty

Perrier´s Bounty (2009)

| DVD
  • 2

Pesunkestävä rikosfarssi irlantilaisittain: gangstereita, läpänheittoa, väkivaltaa ja snookeria.

julkaistu 2011-05-14 / päivitetty 16.05. klo 14:02

KUVA 3

Cillian Murphy, Jodie Whittaker ja Jim Broadbent
Cillian Murphy, Jodie Whittaker ja Jim Broadbent 

KUVA 2

Cillian Murphy ja Jim Broadbent
Cillian Murphy ja Jim Broadbent 

KUVA 1

Perrier (Brendan Gleeson) ganstereineen.
Perrier (Brendan Gleeson) ganstereineen. 

Perrier´s Bounty

Ohjaus Ian Fitzgibbon
Näyttelijät Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Jodie Whittaker, Jim Broadbent
Maa Irlanti / Iso-Britannia
Pituus 88 min.
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Perrier´s Bounty on suoraviivainen genre-elokuva. Tällaiset rikosfarssit, joissa pikkurikolliset joutuvat riitoihin julman mafiapomon kanssa hilpein seurauksin, ovat jo lähestulkoon brittiläistä kansallistaidetta.

Varsinkin irlantilaiset ja englantilaiset ovat tehtailleet tällaisia paljon, mieleen tulee luonnollisesti Guy Richien varhaisempi tuotanto (Puuta, heinää ja muutama vesiperä, Snatch), Layer Cake ja In Bruges. Valitettavasti Perrier´s Bounty ei yllä edellä mainittujen tasolle, vaikka se ei vailla ansioita olekaan.

Tässä tapauksessa juoni ei ole kummoinen. Cillian Murphy esittää Michaelia, pikkurikollista, joka on 1000 puntaa velkaa pelätylle rikospomolle Darren Perrierille (Brendan Gleeson). Velkojat koputtelevat jo ovella pesäpallomailojen kanssa. Kovasta yrityksestä huolimatta Michael ei saa rahoja kokoon, ja velkojiaan pakoillessa ajautuu entistä suurempiin vaikeuksiin. Mukaan pakomatkalle hän saa alakerrassa asuvan söpöläisen (Jodie Whittaker) ja syöpään kuolevan isänsä (Jim Broadbent).

Tapahtumat sijoittuvat Dubliniin, rähjäisille biljardisaleille ja sotkuisille sivukujille. Homma tuntuu kaiken kaikkiaan melko pienimuotoiselta, velkakin on vain 1000 puntaa, mikä tuntuu miellyttävän maanläheiseltä. Päähenkilö Michael, jota Murphy tulkitsee sopivan äkäisesti, sopii myös hyvin tähän kuvaan.

Näyttelijät ovatkin elokuvan parasta antia. Murphy on pääosassa hyvä, mutta päähuomion vievät karismaattiset konkarit Brendan Gleeson ja Jim Broadbent. Gleesonin rooli on kylläkin kovin tutunoloinen.

Tähän loppuvatkin hyvät uutiset. Kokonaisuutena Perrier´s Bounty on sekava ja sketsimäinen, Mark Rowen käsikirjoitus tuntuu hutaistulta. Juoni on liian yksinkertainen ollakseen erityisen kiinnostava, ja kun henkilöhahmotkaan eivät ole järin kiinnostavia, katsojan on vaikea tempautua tarinaan mukaan. Väkivalta on turhan korostettua, ja vitsit eivät naurata kuin hetkittäin. Elokuvasta puuttuu se särmä, mikä löytyi Guy Richien elokuvista ja vaikkapa In Brugesista.

Ei Perrier´s Bountya voi silti ajan haaskaukseksi moittia. Brittiläinen rikosfarssi on keskinkertaisimmillaankin ihan kelpoa viihdettä.

DVD: Atlanticin julkaisu on teknisesti hyvätasoinen, kuvaformaattina 1.77:1 anamorfinen laajakuva ja ääniraitana 5.1 Dolby Digital. Levyltä ei löydy minkäänlaisia lisämateriaaleja.

Teksti: © 2011 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202