Perfect Stranger - Vaara verkossa

Perfect Stranger (2007)

| DVD
  • 2

Tutkiva journalisti Rowena Price (Oscar-voittaja Halle Berry) ryhtyy selvittämään mainosmoguli Harrison Hillin (Bruce Willis) hämäriä nettisuhteita.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-09 / päivitetty 02.09. klo 17:05

KUVA 3

Halle Berry
Halle Berry 

KUVA 2

Halle Berry
Halle Berry 

KUVA 1

Bruce Willis ja Halle Berry.
Bruce Willis ja Halle Berry. 

Perfect Stranger - Vaara verkossa

Ohjaus James Foley
Näyttelijät Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi, Gary Dourdan
Maa Yhdysvallat
Pituus 109 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Revolution Studios
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Tutkiva journalisti Rowena Price (Oscar-voittaja Halle Berry) ryhtyy selvittämään mainosmoguli Harrison Hillin (Bruce Willis) hämäriä nettisuhteita. Taustalla on Rowenan lapsuudenystävän raaka murha, jonka jäljet johtavat internetin syövereistä Hillin suuntaan. Kekseliäs Rowena, taustatukenaan kollega Miles Haley (Giovanni Ribisi), pestautuu Hillin mainostoimistoon ja alkaa piirittämään pomoaan internetin keskustelupalstalla. Tutkimukset muuttuvat pian kissa-hiiri leikiksi, jossa identiteetit vaihtuvat tiuhaan.

Kovin nostalgisesti alkava Perfect Stranger – Vaara verkossa esittelee nettideittailua aikuisnäkökulmasta: Työpisteiden suojissa näppäimistö sauhuaa ja tuhmat viestit sinkoilevat. Yleensähän näissä nettiaiheisissa leffoissa kaikki ovat tietokonehakkereita, mutta Perfect Strangerissa tämä karikko on osattu välttää: Käytetyt tekniikat ja ohjelmat, Googlea unohtamatta, ovat simppeleitä ja tunnelma pysyy maanläheisenä. Valitettavasti enempään hehkuttamiseen ei ole aihetta. Juonen rakentanut ideanikkari Jon Bokenkamp yrittää turhaan yltää aikaisemman tarinansa, Taking Livesin, raameihin, mutta tällä kertaa irtonaisia solmuja jää käteen liian monta. Ohjaaja James Foleyn tehtäväksi jääkin ainoastaan uhkean Berryn esitteleminen mahdollisimman monesta kuvakulmasta.

Internetissä ei kaikki ole sitä miltä näyttää –julistus jää kaikumaan kuin kuuroille korville kun katselee värittömiä roolisuorituksia. Vaikkakin tosielämässä Willis on tottunut raikulipojan elkeisiin, niin ruudulle se ei välity. Nallekarhumaisen sympaattinen Bruce ei ole pelottava, eikä liioin salaperäinen. Kun Berrykään ei herätä totuttua suurempia intohimoja, niin katseet kohdistuvat Giovanni Ribisin roolihahmoon. Ribisi onkin varsin hyvässä vedossa ja antaa kevyttä lisäpotkua juonitteluihin. Sivuosissa puolestaan tuhlataan niin Gary Dourdanin (CSI) kuin veteraani Richard Portnowinkin kallista aikaa.
Vaikka Perfect Stranger ei ole aivan niin huono, kuin mitä on yleisesti annettu ymmärtää, niin muuksi kuin perjantai-illan taustatrilleriksi siitä ei ole. Jälleen kerran voidaan todeta, että huolellisemmalla käsikirjoituksella olisi voitu pelastaa paljon.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

| 18.02.

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Lue lisää »
Krista Kosonen ja Pekka Strang

Koirat eivät käytä housuja

| 24.11.

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Lue lisää »
Taika Waititi, Roman Griffin Davis ja Sam Rockwell

Jojo Rabbit

| 15.01.

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202