Pari kyttää

Cop Out (2010)

| Blu-ray
  • 1

Kevin Smithin ohjaama väsynyt toimintakomedia, jonka hauskat kohtaukset pursuvat yli äyräiden.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2010-10-13 / päivitetty 26.10. klo 16:04

KUVA 4

Bruce Willis
Bruce Willis 

KUVA 3

Pari kyttää keikalla
Pari kyttää keikalla 

KUVA 2

Tracy Morgan
Tracy Morgan 

KUVA 1

Pari kyttää Bruce Willis & Tracy Morgan
Pari kyttää Bruce Willis & Tracy Morgan 

Pari kyttää

Ohjaus Kevin Smith
Näyttelijät Bruce Willis, Tracy Morgan, Sean Cullen, Kevin Pollak, Juan Carlos Hernández, Cory Fernandez, Guillermo Díaz, Adam Brody
Maa Yhdysvallat
Pituus 107 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2010 Warner Bros. Pictures, Marc Platt Productions ja Sandrew Metronome.
  • Kuva 4
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Pari kyttää (2010) kertoo kahdesta NYPD:n poliisista, Jimmystä (Bruce Willis ja Paulista (Tracey Morgan), jotka hyllytetään pieleen menneen keikan vuoksi. Virasta poispano ei kuitenkaan estä kaksikkoa tekemästä työtään. He jatkavat taistelua pahoja vastaan huomaten, että kovimmat taistelut käydään kuitenkin siviilissä, omassa elämässä. Paul pelkää neuroosiin asti vaimonsa tekevän syrjähyppyjä, kun taas Jimmy murehtii tyttärensä tulevia häitä puhumattakaan yltiömäisestä hääbudjetista.

Tappavat aseet ja Rush Hourit ovat hienoja esimerkkejä elokuvista, joissa kyttäkaksikkous toimii. On nokkelaa dialogia ja vahvaa toimintakuvausta, välillä mennään salakavalasti jopa parodian puolelle puhumattakaan yhteiskunnallisesta otteesta – varsin toimiva kaava siis. Pari kyttää voisi olla edellä mainittujen kaltainen, jos kaikki palaset olisivat loksahtaneet paikoilleen.

Kevin Smith on ohjannut ensimmäistä kertaa elokuvan, jota hän ei ole kirjoittanut. Smithiltä on totuttu näkemään varsin karskia huumoria aina ruumiin eritteistä runsaaseen kiroiluun ja seksuaalisiin poikkeavuuksiin. Hauskoja elementtejä, varsinkin jos vielä näyttelijät osaavat hommansa. Pari kyttää kompuroi heti alkumetreistä lähtien, kiitokset elokuvan käsikirjoittajien Mark ja Rob Cullenin. Elokuva jää todella kauaksi siitä, millainen se olisi voinut olla. Nyt kaikki tuntuu väkinäiseltä, tekemällä tehdyltä.

Elokuva on rakennettu täysin Bruce Willisin ja Tracy Morganin välisen dialogin varaan. Morgan puhuu taukoamatta laukoen vitsejä toisensa perään, kun taas Willis luottaa enemmän yhtäkkisiin letkautuksiin. Dialogi on vauhdikasta, mutta ehkä liiankin kanssa. Elokuva pursuaa yli äyräiden hauskoja kohtauksia, jolloin vitseistä tulee kierrätyskamaa katsojan turtuessa saman toistoon. Ensimmäisen vartin ajan elokuva jaksaa naurattaa, tämän jälkeen alkaa armoton kellon kyttääminen.

Toimintaa Parissa kytässä nähdään vain kolmen kohtauksen verran, ja niissäkin se on varsin väsynyttä. Elokuvan budjetti on käytetty aivan toisaalle kuin sen tekemiseen. Tekijöillä ei pahemmin ole ollut mielikuvitusta, kun toimintakohtaukset sisältävät parit pyssynpaukkeet ja perinteiset pahisten takaa-ajot.

Yleensä tässä vaiheessa arvostelija kirjoittaa, että sillä huonommallakin elokuvalla onkuitenkin hetkensä. No, tällä elokuvalla tuota hetkeä ei ollut, ei ainoatakaan. Kokonaisuudessaan Pari kyttää on laimea tekele, jonka voi hyvällä omallatunnolla jättää jättää katsomatta. Sen voisi ehkä vuokrata DVD:nä, mutta suurella todennäköisyydellä hyllystä löytyy parempaakin.

Blu-ray:Warnerin Blu-ray-julkaisu on korkeatasoinen: kuvaformaatti toistuu terävänä 2.40:1 laajakuvana, ääni muhkeasti Dolby Digital 5.1.

Blu-ray tarjoaa lisämateriaalia reippaasti yli tunnin verran. Maximum Comedy Mode näyttää perinteiset kommenttiraidat, poistetut ja ennennäkemättömät kohtaukset ja elokuvan tekotavat humoristisin ottein ohjaaja Kevin Smithin mollatessa toistuvasti omaa tekelettään.

Ekstrat on mahdollista katsoa myös irrallisina, mutta hauskuutensa puolesta ne toimivat huomattavasti paremmin Maximum Comedy Modessa. Levy tarjoaa myös lisäinformaatioa elokuvasta ja kaikesta muusta, josta on ehkä jotain hyötyä. Tämäkin on tehty huumoria unohtamatta.

Teksti: © 2010 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202