Paksuna

Knocked Up (2007)

| DVD
  • 2

Tyhjäntoimittaja Ben törmää fiksuun ja filmaattiseen Alisoniin. Kahdeksan viikon kuluttua Ben saa yllättäviä uutisia: Alison on raskaana. Hömppää ala Seth Rogen.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-09 / päivitetty 11.06. klo 15:03

KUVA 2

Seth Rogen ja Paul Rudd
Seth Rogen ja Paul Rudd 

KUVA 1

Katherine Heigl ja Seth Rogen
Katherine Heigl ja Seth Rogen 

Paksuna

Ohjaus Judd Apatow
Näyttelijät Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd, Leslie Mann
Maa Yhdysvallat
Pituus 133 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Universal Pictures ja Apatow Productions.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Tyhjäntoimittaja Ben Stone (Seth Rogen) törmää yökerhossa ylennystään juhlivaan, fiksuun ja filmaattiseen Alisoniin (Katherine Heigl). Jostain aivan käsittämättömästä syystä nämä toistensa vastakohdat päätyvät samojen lakanoiden väliin. Alkoholilla lienee osuutta asiaan. Kahdeksan viikon kuluttua Ben saa yllättäviä uutisia: Alison on raskaana.

Vuoden 2007 lopun kohukomedia Paksuna kuuluu kategoriaan paljon melua tyhjästä. Lievästi sanoen melkoisessa sukseessa oleva käsikirjoittajaguru Judd Apatow (mm. Taalat taskuun, Dick ja Jane, 40.v ja neitsyt) on valinnut laittomien maahanmuuttajien ja ikuisten neitsyiden jatkeeksi aina niin “ajankohtaisen” vahinkoraskauden, kaikkine mahdollisine höysteineen: Isäehdokas on täysi nolla, työnantajalle ei raskaudesta parane kertoa, äiti kehottaa aborttiin ja ne kaveritkin ovat järjestäin tolkutonta porukkaa. Loistavia ideoita, mutta jo ajat sitten käsiteltyjä tv-sarjoista suurimmassa: Frendeissä. Rauta on silti ollut kuumana Kolme miestä ja baby kaltaisten vauvaelokuvien menestyksen jälkeen, ja tähän kultasuoneen iskee myös Apatow. Jos raskauteen liittyvillä pelkotiloilla ei saada kassakonetta laulamaan niin millä sitten? Kaupantekijäisiksi tarjoillaan yksi suurimmista elämänviisauksista: “Avioliitto on kuin katsoisi Kaikki rakastavat Raymondia, paitsi ettei se kestä 22 minuuttia. Se kestää ikuisesti.” Totta ihan joka sana.

Alisonin roolissa nähtävä Katherine Heigl tuo ikuisesti mieleeni 90-luvun puolivälin komedian Isän tyttö ja sitä seuranneen action rymistelyn Kaappaus raiteilla. Sen jälkeen Heigl teki niin sanotut katoamistemput eli valitsi itselleen kasan huonoja rooleja. Jopa niin huonoja, että Paksuna on ensimmäinen elokuva, jossa sittemmin törmäsin Heigl’iin uudelleen. Yli kymmeneen vuoteen! Ei mitenkään iloinen jälleennäkeminen. Heigl mumisee roolinsa jotenkuten läpi eikä taitojensa puolesta aiheuta pienintäkään värinää. Ulkonäöllisesti kylläkin. Komedian toinen osapuoli, Hollywoodin uusi moottoriturpa Seth Rogen onnistuu paremmin. Rogen on samaan aikaan sekä ärsyttävä että täysin säälittävä tapaus, eli lähes nappiveto Apatowilta. Sivuosien puolelta voidaan poimia mm. Paul Rudd vapautta etsivänä perheenisänä. Ei liene sattuma sekään, että myös Rudd nähtiin 40.v ja neitsyessä sekä alussa hehkuttamassani Frendeissä.

Paksuna on kohtuuhyvää perjantaiviihdettä, juuri ennen baariin lähtöä nautittuna, jonka mukamas kiusallisille tilanteille voi samaistua… kuka mistäkin syystä. Jos taas käykin niin, ettei Paksuna päädy dvd-soittimeesi, et ole menettänyt mitään elämää suurempaa. Vitsit ovat tuttua kierrätyskamaa ja turha luullakaan, etteikö elokuvalla olisi onnellista loppua. Yhdessä asiassa Paksuna on hyvinkin mielenkiintoista seurattavaa: Kertomukseen on ripoteltu useampi kohtaus, joilla ei ole mitään virkaa varsinaisessa juonessa. Sama pätee myös dvd:n tylsistyttäviin bonusmateriaaleihin. Siispä: Jos vauvat tai niiden odotus eivät ole lähellä sydäntä, niin kurkistus Judd Apatowin aikaisempaan tuotantoon saattaa olla antoisampi kokemus.

teksti: © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

| 18.02.

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Lue lisää »
Krista Kosonen ja Pekka Strang

Koirat eivät käytä housuja

| 24.11.

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Lue lisää »
Taika Waititi, Roman Griffin Davis ja Sam Rockwell

Jojo Rabbit

| 15.01.

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202