Pako Huang Shista

The Children of Huang Shi (2008)

| DVD
  • 3

Orvot lapset viedään turvaan lumisten vuorten yli Roger Spottiswooden ohjaamassa elokuvassa.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2009-07-06 / päivitetty 03.08. klo 19:07

KUVA 4

Yun-Fat Chow
Yun-Fat Chow 

KUVA 3

Huang Shin orvot
Huang Shin orvot 

KUVA 2

Radha Mitchell
Radha Mitchell 

KUVA 1

Jonathan Rhys Meyers
Jonathan Rhys Meyers 

Pako Huang Shista

Ohjaus Roger Spottiswoode
Näyttelijät Jonathan Rhys Meyers, Radha Mitchell, Yun-Fat Chow, Michelle Yeoh
Maa Australia / Kiina / Saksa
Pituus 125 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Australian Film Finance Corporation, Ming Productions, Bluewater Pictures, Zero Fiction Film, Cheerland Entertainment Organization, Australian Film Commission, The Filmstiftung Nordrhein-Westfalen, Rouge Entertainment Group, Zero West Filmproduktio
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Vuonna 1937 Kiinan ja Japanin välillä on väkivaltaisia konflikteja ja useat toimittajat ympäri maailmaa yrittävät päästä alueelle raportoimaan tapahtumista. Nuori brittiläinen toimittaja George Hogg (Jonathan Rhys Meyers) livahtaa japanilaisten kontrolloimaan Nanjingiin joutuen siellä vaaraan. Hän pakenee vihollisen linjojen taakse ja piiloutuu hylättyyn orpokotiin, jossa hän joutuu taistelemaan pitkään saavuttaakseen poikien luottamuksen. Japanilaisten joukkojen lähestyessä aluetta George päättää yhdessä australialaisen sairaanhoitajan Leen (Radha Mitchell) ja kiinalaisen sissijohtajan Chenin (Chow Yun-Fat) kanssa johtaa pojat turvaan Mongolian aavikon reunamille.

Roger Spottiswooden (Turner & Täystuho, Huominen ei koskaan kuole) ohjaama Pako Huang Shista on tositapahtumiin perustuvat tarina George Hoggin elinvuosista Kiinassa. Se pitää sisällään suuren tarinan: se on kertomus sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhden miehen taistelusta sitä vastaan. Elokuva on intiimi kuvaus ihmisistä, uhrauksista ja rohkeudesta. Elokuva kertoo myös rakastamisesta epätoivoisessa tilanteessa.

Tarina on kerrottu äärimmäisen yksinkertaisella tavalla. Se koskettaa viimeistään lopputekstien aikana, jolloin Huang Shin varttuneet orvot kertovat omin sanoin Hoggista ja matkastaan vuorten yli. Tämän olisi mieluusti nähnyt levyn lisämateriaaleissa kattavampana esityksenä.

Jonathan Rhys Meyers (Match Point , Tudors) on osoittanut moneen otteeseen olevan monipuolinen ja kiinnostava näyttelijä. Pako Huang Shissa Hogg kuvataan sankarillisena pyhimyksenä. Meyers ei kuitenkaan tässä roolissa vakuuta, vaikka hahmosta löytyykin roolin vaativa nöyryys ja ylpeys. Radha Mitchellin esittämä sairaanhoitaja omine vaikeuksineen on elokuvan yksi mielenkiintoisimmista hahmoista, joka valitettavasti jää kuitenkin pääosanesittäjän hahmon varjoon. Mitchellin esittämän sairaanhoitajan elämän kovuutta ja monimutkaisuutta olisi katsonut mieluusti pitempään. Chow Yun-Fatin ja Michelle Yeohin roolit jäävät varsin lyhytsanaisiksi, mutta sitäkin muistettavimmiksi.

Elokuva on kestoltaan hitusen liian pitkä, jolloin se sortuu epäoleellisiin seikkoihin. Tehokkaammalla ja tiivistetyllä juonenkerronnalla Pako Huang Shista olisi loistava, nyt se jää vain hienohkoksi tekeleeksi. Huono se ei kuitenkaan missään nimessä ole.

DVD: Scanbox Entertainmentin julkaisema dvd on hyvälaatuinen. Anamorfinen laajakuva 2.35:1 on terävä, mustan värisävyssä tosin on havaittavissa välillä varsin häiritsevää suttuisuutta. Ääniraitana tarjotaan Dolby Digital 5.1.

Levyltä ei valitettavasti löydy lisämateriaalia, lukuunottamatta elokuvan traileria.

Teksti: © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202