Ostarin superstevari

Observe and Report (2009)

| DVD
  • 1

Ääliökomedia ostarin onnettomasta vartijasta (Seth Rogen), joka unelmoi poliisin urasta ja kaunottaren suosiosta.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2009-10-08 / päivitetty 08.10. klo 17:05

KUVA 4

Celia Weston ja Seth Rogen
Celia Weston ja Seth Rogen 

KUVA 3

Anna Faris ja Seth Rogen
Anna Faris ja Seth Rogen 

KUVA 2

Michael Peña, John Yuan, Seth Rogen, Jesse Plemons ja Matt Yuan
Michael Peña, John Yuan, Seth Rogen, Jesse Plemons ja Matt Yuan 

KUVA 1

Seth Rogen
Seth Rogen 

Ostarin superstevari

Ohjaus Jody Hill
Näyttelijät Seth Rogen, Ray Liotta, Michael Peña, Anna Faris, Dan Bakkedahl, Jesse Plemons
Maa Yhdysvallat
Pituus 85 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 De Line Pictures, Legendary Pictures ja Sandrew Metronome
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Ostarin superstevarin tapahtumat sijoittuvat Forest Ridge-ostoskeskukseen. Ostarin vartiointipäällikkönä toimii Ronnie Barnhardt (Seth Rogen), jolle vartiointi on syy elää. Ronnien elämä työn ulkopuolella on melko surullista. Hän on poikamies ja asuu edelleen äitinsä kanssa. Töissä hän laittaa kuitenkin skeittarit, myymälävarkaat ja muut huonosti käyttäytyvät asiakkaat ojennukseen keinoja kaihtamatta. Vartijan työn lomassa hänellä on unelma, että jonain päivänä hän pääsisi poliisikouluun ja saisi oman aseen.

Mahdollisuus loistavaan tulevaisuuteen avautuu Ronnielle, kun ostarin parkkipaikkaa alkaa piinata hullu itsensäpaljastelija. Mikäli Ronnie saisi napattua häirikön, unelma poliisin urasta ja suhteesta kauniiseen myyjättäreen Brandiin (Anna Faris) mahdollistuisivat. Kapuloita rattaisiin heittävät kuitenkin poliisit, etupäässä rikospoliisi Harrison (Ray Liotta), jotka yrittävät selvittää tapauksen ennen ostarin vartijoita. Mutta Ronnie on päättänyt, ettei niin pääse tapahtumaan.

Ostarin tunnelman kuvaaminen on saavutettu elokuvassa hyvin. Vartijat ovat liioitellun virkaintoisia, kauppojen myyjättäret työhönsä tympääntyneitä ja asiakkaat kiertelevät kaupoissa ostamatta juuri mitään. Skeittarijengi notkuu sotkuisella parkkipaikalla ja sen kontrastina ostarin sisämiljöö on värikkään raikas. Myös näyttelijäsuoritukset saavuttavat kohtuullisen tason. Seth Rogen sopii ääliövartijan rooliin kuin nakutettu, Ray Liotta hoitaa hommansa poliisina kiitettävästi ja Anna Farista blondimpaa blondia saa hakea. Myös sivuroolivalinnat ovat onnistuneita.

Elokuvan ongelmana on kuitenkin sen tarina ja sisältö. Jody Hillin ohjaama musta komedia ei oikein saa tuulta alleen. Elokuvan idea on periaatteessa kekseliäs. Jos ostareiden vartijoita yhtään tarkkailee, voi huomata, että monella heistä on melkoinen pätemisen tarve, vaikka työ itsessään on melko huomaamatonta. Komiikkaa ostarista ja sen vartijoista varmasti irtoaisi, mutta miksi se pitää vetää ääliökomedia linjalle? Ostarin superstevari vajoaa alapäähuumorin, vähemmistöjen sortamisen ja kuluneiden vitsejen tasolle. Muutama hyvä vitsi on osunut harhalaukauksena joukkoon.

Ostarin superstevari on kliseinen massatuotantokomedia, joka ei eroa edeltäjistään. Tämä elokuva on nappivalinta Seth Rogenin ystäville. Mikäli elokuvat Paksuna ja 40 v. ja neitsyt kuuluvat lempielokuvakokoelmaan, niin myös Ostarin superstevari kannattaa sännätä katsomaan. Muussa tapauksessa tällä elokuvalla ei ole paljoakaan annettavaa katsojalle.

Teksti: © 2009 Heta Kämäräinen

DVD: Warner Home Video Finlandin julkaisun kuva (2.40:1) on keskivertoa parempaa. Värit ovat balanssissa ja kuva on terävää. Ääniraita (DD 5.1.) ajaa sekin tehtävänsä, joskaan ostarin elävästä äänimaailmasta ei ole tietoakaan.

Lisämateriaalina nähdään 12 minuutin verran mokaotoksia, jotka eivät takuulla naurata ketään. Otteista paljastuu myös vähemmän mairitteleva ominaisuus Seth Rogenista: miehen nauru ajaa hulluuden partaalle…

Vaikka kansiteksteissä ei mainitakaan, sisältää levy myös Warnerin tarjoaman latauskoodin, jolla elokuvasta pääsee hakemaan itselleen digitaalisen kopion.

DVD teksti: © 2009 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202