Ostarikyttä

Paul Blart: Mall Cop (2009)

| DVD
  • 2

Kellarin Kunkku-sarjasta tuttu Kevin James ensimmäisessä pääosassaan. Tulos on tyydyttävä.

julkaistu 2009-08-30 / päivitetty 24.09. klo 15:03

KUVA 3

Rick Thorne
Rick Thorne 

KUVA 2

Kevin James
Kevin James 

KUVA 1

Kevin James
Kevin James 

Ostarikyttä

Ohjaus Steve Carr
Näyttelijät Kevin James, Keir O'Donnell, Jayma Mays, Raini Rodriguez
Maa Yhdysvallat
Pituus 87 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Columbia Pictures, Relativity Media, Happy Madison Productions ja Sony Pictures Entertainment
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Koomikko Kevin James tunnetaan parhaiten erittäin menestyneestä komediasarjastaan Kellarin Kunkku (King of Queens , 1998-2007), joka pyöri peräti yhdeksän tuotantokauden ajan Yhdysvalloissa ja niittää edelleen suosiota meillä täällä Suomessakin. Vaikka vyön alla on myös muutama suuremman luokan elokuvarooli (Voitte suudella sulhasta / 2007 ja Hitch – Lemmentohtori / 2005), Ostarikyttä on 44-vuotiaan Jamesin ensimmäinen päärooli. Kaiken kaikkiaan James selviytyy roolistaan hyvin tässä melkoisen pumpulinpehmeässä ja waltdisneymaisessa toimintakomediassa, jonka hän on myös käsikirjoittanut (yhdessä Nick Bakayn kanssa).

James esittää Paul Blarttia, keski-ikää lähestyvää yksinhuoltajaa, joka unelmoi poliisin ammatista, mutta on jumissa ostoskeskuksen vartijana. Vaikka ei sinänsä, Paul on työhönsä melko tyytyväinen, ja hoitaa sen tunnollisesti, välillä ehkä vähän liiankin tunnollisesti. Ihan suunnitelmien mukaan ei mene kotirintamallakaan, sillä Paul elelee äitinsä ja tyttärensä kanssa, eikä vastakkaisen sukupuolen kanssa ole oikein lyönyt kipinää viime aikoina.

Paulin matalalentoinen elämä saa eräänä päivänä käänteen, kun hurja rikollisporukka valtaa ostarin, ja ottaa panttivankeja. Toiminnan keskipisteeseen jäänyt Paul ei aio paeta tilannetta, vaan päättää pelastaa päivän. Melkoisesti ylipainoisen ja lempeän ostarikytän kuoren alta paljastuukin pian varsinainen Bruce Willis.

Ostarikyttä lähtee vähän laiskanpuoleisesti käyntiin. Ensimmäinen näytös on melko pitkä, ja hetkittäisestä hauskuudestaan huolimatta se on aavistuksen verran kuiva. 30 minuutin jälkeen homma alkaa toimia paremmin. Mukaan saadaan vauhtia, ja Jamesin näyttelemiseen energiaa.

Kevin James on hyvä koomikko, ja ilman hänenkaltaistaan veturia Ostarikyttä ei olisi kovin kummoista katsottavaa. ”Pehmeästä” fysiikastaan huolimatta hän tekee roolissaan erittäin vaativiakin fyysisiä gageja, mitä ei välttämättä odottaisi. Jamesilla on luontainen kyky esittää tällaisia herttaisia ja hyväsydämisiä iki-lapsia.

Kokonaisuutena Ostarikyttä on melkoisen harmitonta koko perheen viihdettä, vaikka se ei ikärajoituksen (K-11) puolesta sovi ihan perheen pienimmille. Huumori on hyväntuulista, eikä todellista väkivaltaa ole juurikaan. Ostarikyttä tarjoaa hyväntuulisen ja menevän puolitoistatuntisen, vaikka sitä ei enää seuraavana päivänä muistakaan.

DVD: Sonyn DVD on laatujulkaisu. Niin ääniraita (DD 5.1) kuin kuvanlaatukin (1.85:1 anamorfinen laajakuva) ovat perushyvää DVD-tasoa.

Lisämateriaalia löytyy kiitettävästi. Koosteita ja pikkudokumentteja on niin hirveä määrä, että on turhaa edes lähteä luettelemaan jokaista. Mukana on dokkareita elokuvan kuvauksista ja paljon kiinnitetään huomiota myös toimintakohtauksiin ja stunttien tekemiseen. Elokuvan tekijöitä haastatellaan myös laajasti aina pääosanäyttelijöistä ohjaajaan ja stunttimiehiin. Dokkarimateriaalia on hulppeat 50 minuuttia!

Poistettuja kohtauksia löytyy mukavasti, hieman yli 10 minuuttia. Lisäksi mukana on Kevin Jamesin ja tuottaja Todd Garnerin hupaisa kommenttiraita.

Teksti: © 2009 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202