Noidan oppipoika

The Sorcerer's Apprentice (2010)

| Blu-ray
  • 2

Nicolas Cage ja Jay Baruchel hukkuvat tehostetulvaan Disneyn näyttävässä toimintaseikkailussa.

julkaistu 2011-01-04 / päivitetty 24.11. klo 13:01

KUVA 3

Alfred Molina
Alfred Molina 

KUVA 2

Nicolas Cage ja Jay Baruchel
Nicolas Cage ja Jay Baruchel 

KUVA 1

Nicolas Cage ja Alfred Molina
Nicolas Cage ja Alfred Molina 

Noidan oppipoika

Ohjaus Jon Turteltaub
Näyttelijät Jay Baruchel, Nicolas Cage, Alfred Molina, Teresa Palmer, Toby Kebbell, Monica Bellucci
Maa Yhdysvallat
Pituus 109 min
Ikäraja 11 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p4-5">4</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Hollywoodin ahkerimpiin tuottajiin kuuluva kultasormi Jerry Bruckheimer, ohjaaja Jon Turteltaub sekä tähti Nicolas Cage ovat yhdessä taas. National Treasure – Kansallisaarre (2004) ja sen jatko-osa eivät ilmeisesti riittäneet rahaa tahkoavalle kolmikolle. Taas mennään ja kovaa, mutta nyt kohderyhmänä ovat lapset. Uusi inspiraation lähde löytyi Disneyn klassikkoanimaatio Fantasiasta (1940), ja etenkin sen ikoniseksi muodostuneesta kohtauksesta, joka tunnetaan nimellä noidan oppipoika.

Nicolas Cage esittää Balthazar Blakea, nykypäivän Manhattanilla piileskelevää mestarivelhoa, joka joutuu hakemaan apua yllättävältä taholta voittaakseen arkkivihollisensa Maxim Horvathin (pahisrooleihin juurtunut Alfred Molina). Balthazar värvää tuiki tavallisen Daven (suloinen Jay Baruchel) rinnalleen taistelemaan Horvathia vastaan, jonka mielipuolinen suunnitelma voisi pyyhkäistä koko New Yorkin täystuhoon.

Erikoistehosteaikakaudelle päivitetty noidan oppipoika on jälleen yksi näyttävä Hollywood-osoitus siitä, mitä rahalla ja upeilla efekteillä saa aikaan, mutta sydäntä tai jonkinlaista tarttumapintaa tarinassa ei ole nimeksikään. Päälleliimattu teiniromanssi Daven ja lapsuuden ihastuksen (Teresa Palmer) välillä yrittää katkoa jatkuvaa tehostetulvaa, välillä onnistuneestikin, mutta Cagen nolo patsastelu jälleen yhdessä uraa tuhoavassa roolissa latistaa tunnelmaa.

Noidan oppipoika on päällisin puolin hauska toimintaseikkailu lapsille ja lapsenmielisille, mutta huikean ulkokuoren alla on yksi kuluneen vuoden järjettömimmistä käsikirjoituksista.

Blu-ray: Disneyn HD-julkaisu on kaikin puolin mainio. Kuva (1080p laajakuva 2.40:1) on hämmästyttävän tarkka, ja ääni (DTS-HD 5.1 Master Audio) jyrisee mahtavasti kaiuttimissa. Ekstrojakin riittää Disneylle tyypilliseen tapaan ruhtinaallisesti. Elokuvan tekoon keskittyvät koosteet (9 kpl) kestävät yhteensä reilun tunnin, ja lisäksi mukana on poistettuja kohtauksia, mokaotoksia sekä muita Disney-trailereita. Parhaasta päästä ovat ”Magic in The City”, joka esittelee New Yorkin elokuvan tapahtumapaikkana ja ”Fantasia: Reinventing A Classic”, jossa valotetaan elokuvaa innoittaneen klassikkoanimaatio Fantasian merkitystä Noidan oppipojan taustalla. Useimmat koosteista ovat katsomisen arvoisia, joskin mukana on myös muutama turhake, kuten esimerkiksi ”The World’s Coolest Car”, jossa väläytellään Nicolas Cagen omistamaa uniikkikappale-Rolls Roycea, jota Cage lainasi elokuvassa käytettäväksi.

Teksti: © 2011 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202