No-Do - Pahuuden ihmeet

No-Do (2009)

| DVD
  • 1

Elähtänyt kauhutarina, joka pyrkii hyötymään viime vuosien espanjalais-menestyksistä.

julkaistu 2010-08-16 / päivitetty 28.10. klo 08:08

KUVA 4

Ana Torrent ja vauva-Manuel
Ana Torrent ja vauva-Manuel 

KUVA 3

Katolinen kummituskööri
Katolinen kummituskööri 

KUVA 2

Ana Torrent ja Francisco Boira
Ana Torrent ja Francisco Boira 

KUVA 1

Ana Torrent ja Miriam Cepa
Ana Torrent ja Miriam Cepa 

No-Do - Pahuuden ihmeet

Ohjaus Elio Quiroga
Näyttelijät Ana Torrent, Francisco Boira, Héctor Colomé, Rocío Muñoz, Francisco Casares, Miriam Cepa
Maa Espanja
Pituus 120 min
Ikäraja 18 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 2
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

No-Do – Pahuuden ihmeet on jälleen yksi kauhuelokuva, joka ei malta jättää genren lukuisia kliseitä käyttämättä. Lopputuloksena on tarina, joka on kerrottu kenties satoja kertoja erilaisin variaatioin. Francesca (Ana Torrent) ja Pedro (Francisco Boira) muuttavat lapsineen vanhaan taloon, jolla on karmaiseva menneisyys. Pian tuo menneisyys sekoittuu nykyisyyteen kun aaveiden kuiskinta antaa lisäpontta Francescan pakkomielteelle ylisuojella muutaman kuukauden ikäistä lastaan.

Mukaan on ympätty katolisen kirkon salaisuuksia, perhettä riivaava henkilökohtainen tragedia sekä viime vuosina lähes pakolliseksi tullut “yllätys“käänne. Tässä elokuvassa tuo käänne paljastetaan kaikki sen mahdollinenkin dramaattisuus kertakaikkisesti hukaten. Viittaukset Francon aikaisiin No Do -uutisfilmeihin ovat epätoivoinen yritys tuoda jotain uutta kuluneeseen kehystarinaan ja sen ytynsä menettäneisiin lisämausteisiin.

Elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Elio Quiroga (The Dark Hour, 2006) on päävastuussa tästä tekeleestä, joka tuskin todella pyrkiikään uudistamaan kummituskauhua. Quiroga on toimiessaan myös elokuvan tuottajana varmistanut mahdollisuutensa täydelliseen valta-asemaan ja tätä myöten ajanut elokuvansa täydelliseen epäonnistumiseen.

No Do – Pahuuden ihmeet on sarja toinen toistaan seuraavia latteita säikäytyksiä, kulunutta dialogia, tarkoituksettomia katkoja ja mielikuvituksettomia maskeja. Leikkaus vetää ei-toivottua huomiota itseensä kummallisten, elokuvan rytmiä häiritsevien, valintojen vuoksi ja aiheuttaa keskivertoa syvempää turhautumista tylsän elokuvan katsomiseen. Tyypilliseen tapaan etualalla riehuu naispäähenkilö, jolla on tavallista hyväunisempi aviomies, joka ei koskaan kuule mitään.

Ana Torrent toisintaa pääosassa jälleen kutakuinkin saman, mutta hieman ikääntyneen suorituksensa Tesis-elokuvasta (1996). Paljon mainitsemisen varaa ei kenenkään näyttelijänsuorituksesta kaiken kaikkiaan jää käteen. Tasapaksujen suoritusten joukosta nousee kenties ylitse muiden vain nuoren Miriam Cepan keskivertoa pahempi pökkelöisyys Rosan roolissa.

DVD: Atlantic Filmin julkaisema dvd ei ole osa lajissaan parhaimpien joukkoa. Ainoa positiivisesti muusta laadusta poikkeava aspekti on hyvin toistuva DTS 5.1 ääniraita.

Heikkolaatuinen anamorfinen 2.35:1 kuvasuhteen laajakuva on kuitenkin hallitseva elementti, joka edistää katsojalle elokuvasta syntyviä negatiivisia tuntemuksia. Kuva on epätarkka ja sumea yhdistyen valjuun värimaailmaan. Kun osa elokuvasta on autenttisuutta tavoitellen luotu muistuttamaan vanhaa filmiaineistoa syvempi kontrasti nykytekniikalla saavutettavaan laadukkaaseen kuvaan olisi ollut suotava tyylillinen apukeino. Julkaisu ei sisällä lisämateriaalia.

Teksti: © 2010 Marjo Eskola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202