Management

Management (2008)

| DVD
  • 3

Yllättävän sympaattisen draamakomedian pääosissa nähdään Jennifer Aniston ja Steve Zahn.

julkaistu 2010-01-31 / päivitetty 12.11. klo 12:12

KUVA 4

Steve Zahn ja Jennifer Aniston
Steve Zahn ja Jennifer Aniston  

KUVA 3

Steve Zahn ja Jennifer Aniston
Steve Zahn ja Jennifer Aniston  

KUVA 2

Woody Harrelson
Woody Harrelson 

KUVA 1

Jennifer Aniston ja Steve Zahn
Jennifer Aniston ja Steve Zahn 

Management

Ohjaus Stephen Belber
Näyttelijät Jennifer Aniston, Steve Zahn, Woody Harrelson, Margo Martindale, Fred Ward, James Hiroyuki Liao
Maa Yhdysvallat
Pituus 90 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Image Entertainment, Sidney Kimmel Entertainment, Temple Hill Entertainment ja Nordisk Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Management on ohjaaja Stephen Belberin debyyttiohjaus. Se on pienellä budjetilla toteutettu, hyvin perinteinen romanttinen draamakomedia, jonka ei odotettukaan tuovan suuria summia lippuluukulta, jota hallitsevat kymmenien, jopa satojen miljoonien budjeteilla toteutetut suurtuotannot. Management ei kuitenkaan ole floppi, sillä juuri ja juuri omilleen päässyt indie-elokuva on klassisuudestaan huolimatta yllättävän sympaattinen ja hyväsydäminen pieni rakkaustarina.

Elokuvan premissi ja juoni noudattavat melkoisen orjallisesti klassisen romkomin sääntöjä. Mike (Steve Zahn) työskentelee vanhempiensa omistamassa syrjäisessä motellissa. Eräänä päivänä motelliin saapuu kaunis nuori uranainen, Sue (Jennifer Aniston), jonka sydämen Mike päättää valloittaa. Asiallisen kylmäkiskoinen Sue ei ole erityisen vaikuttunut mitäänsanomattomasta Mikesta, mutta siitä huolimatta kaksikko viettää muutaman kiihkeän hetken motellin pyykkituvassa. Mike rakastuu, Sue puolestaan pakkaa laukkunsa ja lähtee omille teilleen.

Muutaman viikon päästä Mike matkustaa toiselle puolelle Yhdysvaltoja ja etsii Suen käsiinsä. Elämänsä tarkasti suunnitellut Sue on aluksi harmistunut Miken ilmaantumisesta kuvioihin, mutta vähitellen Suekin oppii hymyilemään hieman lapsekkaalle Mikelle. Asiat saavat kuitenkin pian Miken kannalta epämiellyttävän käänteen, kun Suen jogurttikaupalla rikastunut ex-poikaystävä (Woody Harrelson) ilmestyy kuvioihin ja aikoo viedä Suen vihille.

Vaikka Management onkin juonellisesti ja rakenteellisesti täysin yllätyksetön romanttinen draamakomedia, se silti erottautuu positiivisella tavalla useimmista muista genrensä edustajista. Managementilla on harvinaisen sujuva tapa tasapainoilla menestyksekkäästi yllättävänkin vakavan draaman, ja toisaalta komedian välillä. Komediassakaan ei pysytä jatkuvasti ihan peruslinjoilla, vaan mukaan mahtuu varsin absurdia komediaa, jopa slapstickiä. Management on tyylillinen hybridi, varsin pirteä ja hyväntuulinen sellainen.

Jennifer Aniston ja Steve Zahn eivät ole yleensä loistaneet päärooleissaan, mutta nyt täytyy sanoa, että Aniston ja Zahn ovat elokuvan vahvimpia puolia. Anistonin roolihahmolle on kirjoitettu tällä kertaa ihan oikea luonne, ja Aniston vetää tiukan, mutta hyväsydämisen Suen roolin oikein taitavasti. Steve Zahn, tuo koiranpentumainen ikinuori, näyttelee hieman keskenkasvuista Mikea sympaattisesti.

Management on siitä miellyttävä elokuva, että se on tahallisen naiivi, positiivinen ja hyväsydäminen. Siitä ei löydy kyynisyyttä, vaan ihmiset pääsevät tuomaan esille parhaimmat puolensa ja lopulta maailma lepää juuri niin kuin me kaikki toivoisimme sen tekevän. Aidon oloinen sydämellisyys on amerikkalaisessa elokuvassa hyve, jota on vaikea ohittaa taputtamatta.

DVD: Nordisk Filmin DVD-julkaisu on teknisesti perushyvää DVD-tasoa. Kuvaformaattina on 1.85:1 anamorfinen laajakuva ja ääniraitana 5.1 Dolby Digital. Valitettavasti levylle ei ole löydetty lisämateriaaleja.

Teksti: © 2009 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202